Veikkausliiga: Lahti voittaa varamiehisen VPS:n


FC Honka 3,20, tasapeli 3,50, IFK Mariehamn 2,10

Mitä tähänkin nyt sanoisi? Syvässä sukelluksessa oleva Honka kohtaa nimivahvan, mutta hurjasti ailahtelevan IFK:n, joka on liigakauden suurin pettymys. Espoolaisjoukkue on tiettävästi hankkimassa läjän uusia pelaajia kun siirtoikkuna aukeaa, mutta ainakin vielä tässä ottelussa rinki on totutun kokematon ja kapea. Joukkueen kokeneet pelaajat näyttävät tällä hetkellä olevan todella puhki. 1-1-kotitasapeli TPS:ää vastaan oli kelvollinen tulos, mutta tasapelipiste onkin Hongan ainoa viiteen otteluun.

IFK:stakin on vaikea sanoa juuta tai jaata. Nimilista on vahva ja viimeksi tuli 2-1-vierasvoitto VPS:stä, mutta saarelaisten esitys voi aina olla ihan mitä tahansa. Minkäänlaista luottamusta joukkue ei herätä.

Voittajaa otteluun on vaikea lähteä ennustamaan. IFK on vieraissakin suosikki, mutta näin sekavia otteita esittävään joukkueeseen on vaikea luottaa. On todennäköistä, että kumpikin joukkue tekee maalin eikä yli 2,5 maalin iltakaan yllättäisi, mutta kertoimet näille vaihtoehdoille ovat pienet. Vedonlyöntimielessä otteluun on kaksi vaihtoehtoa: joko koko pelin sivuuttaminen tai live-vedot sen mukaan, miten ottelu kehittyy. Etukäteiskertoimissa pelattavaa ei juuri ole.

RoPS 2,20, tasapeli 3,40, KuPS 3,10

RoPS on ollut melko hyvässä vireessä viime aikoina, mutta viime sunnuntaina FC Lahtea vastaan matkustelu ja eurokiireet selvästi painoivat. Viikon lepo on kuitenkin varmasti tehnyt joukkueelle hyvää, samoin avaintoppari Faith Friday Obilorin vapautuminen pelikiellosta. RoPS pääsee otteluun tuoreempana kuin viime sunnuntaina.

KuPSille puolestaan sattui MYPA:a vastaan Marko Rajamäen valmennuskauden ensimmäinen täysi romahdus. Joukkue johti ottelua, kun vastustaja sai punaisen kortin, ja 70 minuutin ylivoiman aikana MYPA iski viisi kaappia ja voitti 5-3. Punaisen kortin jälkeen KuPS romahti kummallisella tavalla, ja Omar Colleyn puuttuminen puolustuslinjasta näkyi aivan liikaa. Colley palaa tähän otteluun, ja todennäköisesti joukkueessa on muutenkin tehty selväksi, että vastaavia iltoja ei enää saa tulla.

Ottelun lähtökohta on melko tasainen ja vähämaalinen (alle 2,5 maalia 1,70). Ehkä hieman koholla olevan kertoimen saanut KuPSin voitto houkuttelee, mutta marginaalit ovat pienet.

SJK 2,00, tasapeli 3,30, FC Inter 3,70

Sarjanousija SJK on todella vahvassa lyönnissä. Viimeisen kahden kuukauden aikana sen on voittanut vain HJK. Peli on organisoitua, kurinalaista ja tasapainoista, eikä mikään joukkueen osa-alue ole toista heikompi.

Inter otti tasapelipisteen HJK:lta reilu viikko sitten. Suoritus oli varamiehiseen kokoonpanoon nähden kova. Mika Ojala palasi pitkästä aikaa kentille ja oli loistava tultuaan vaihdosta sisään. Pelikiellossa ollut Ari Nyman palaa SJK-otteluun, ja myös loukkaantuneena ollut Tamas Gruborovics tuli vaihdosta sisään HJK:ta vastaan. Hyökkäyspää on kuitenkin murheenkryyni. Irakli Sirbiladze on edelleen pelikiellossa ja Demba Camara loukkaantui harjoituksissa. Kaksi vuotta kentiltä sivussa ollut Daniel Osinachi on pahasti vailla pelituntumaa ja Blend Miftari on keltanokka, vaikka tekikin maalin HJK:ta vastaan.

SJK:ta vastaan Inter ei saa montaa mahdollisuutta, ellei sitten Ojala ole jälleen maaginen ja luo paikkoja tyhjästä. Hyökkäyspään poissaolojen takia Interin viimeistely ei välttämättä etukäteen herätä luottamusta. Muutenkin Inter on ollut tällä kaudella joukkue, joka pelaa lähinnä vastustajansa tasolla, ja seuraukset näkee sarjataulukosta. Kotivoitto.

VPS 3,15, tasapeli 3,30, FC Lahti 2,20

Loukkaantumiset ovat riivanneet VPS:ää koko kauden, ja tänään tilanne näyttää erityisen karmealta. Toppari Ville Koskimaa on varmasti sivussa vatsavaivojen takia. Janne HenrikssoninJordaan Brownin ja Jarno Parikan pelaaminen on epävarmaa, ja Teemu Honkaniemi sekä Thomas Kula ovat pelikiellossa. Ykkösmaalivahti Henri Sillanpää on harjoitellut jo täysillä, mutta onko veskari jo pelikunnossa? Timi Lahtikin puuttuu edelleen puolustuksesta. Kokoonpanoa pitää penkoa viimeisiin miehiin asti, että kentälle löytyy 11 pelikuntoista. IFK Mariehamnia vastaan Miika Niemi oli ensimmäistä kertaa avauksessa liigaottelussa.

FC Lahden tilanne on paljon valoisampi. Puolustuspää on liigan pitävin, jolloin Lahdelle riittää yleensä yksikin osuma voittoon. Loukkaantumistilannekin on hyvä, vain pitkäaikaispotilaat Eero Korte ja Drilon Shala huilaavat edelleen. VPS:n kokoonpanotilanne on niin hankala, että Lahti on vierassuosikki ja voittanee ottelun perusesityksellä.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!