Veikkausliiga maanantaina: Inter-TPS maanantain herkkupala


Veikkausliiga-kierros pelataan maanantain ja tiistain aikana. Suurin huomio kohdistuu kauden toiseen Turun derbyyn, jossa Inter yrittää vankistaa sarjajohtoaan ja katkaista pitkän kurjuusputkensa TPS:ää vastaan. TPS nousisi voitolla mestaruustaisteluun. HJK pelaa samaan aikaan vieraissa MYPAa vastaan ja tarvitsee täyden pistepotin.

FC Inter 2,40, tasapeli 3,30, TPS 2,80

TPS voitti torstaina vieraissa KuPSin, Inter jäi tasapeliin MYPA:n vieraana. TPS voitti kauden ensimmäisen derbyn 4-1. Sittemmin joukkue menetti parhaan pelaajansa Toni Kolehmaisen. Keskikentältä Santeri Mäkinen loukkaantui Kuopiossa ja Juho Lähde on vielä keskenkuntoinen, joten uuden hankinnan Dickson Agyemanin pelilupa olisi elintärkeää saada kuntoon. Joukkueena Inter on parempi, mutta TPS on jo vuosia ollut derbyissä niskan päällä. Vedonlyönnin kannalta minkä tahansa tuloksen lyöminen onkin perusteltua, sillä lähtökohdat ovat aika ympäripyöreät.. Paikallisottelut ovat usein tiukkoja hermopelejä, jossa materiaalin taso on toissijainen asia.

Vaikka viime derbyssä nähtiinkin viisi maalia, derbyissä ei välttämättä maaleilla juhlita. Alle 2,5 maalista saa kelpo kertoimen 2,05. Jos uskot viime paikallisottelun maalimäärään, yli 3,5 maalia antaa kertoimen 2,70. Tarkista kokoonpanot ennen ottelua: Agyemanin puuttuminen kokoonpanosta heikentää TPS:ää, joka joutuisi belgialaisen poissaollessa pelaamaan suoraviivaisesti. Interin puolustus taas heikkenee, jos Ari Nyman aloittaa laitapakkina.

MYPA 3,60, tasapeli 3,35, HJK 2,00

Äärimmäisen kova kotijoukkue MYPA on hävinnyt Saviniemessä vasta kerran tällä kaudella. Huhtikuussa MYPA voitti vastaavan ottelun 1-0. HJK on materiaaliltaan räikeästi vahvempi, mutta peliesitykset ailahtelevat. Joka ottelu on kuitenkin Klubille pakkovoitto, ja mestaruuksia tukuttain voittaneet helsinkiläiset tuskin luhistuvat paineen alla. HJK:n vierasvoitosta saa hyvän kertoimen, mutta MYPA:n kotitaian tuntien myös kotikerroin 3,60 houkuttelee. Tuplamahdollisuusvedossa kotivoitosta tai tasapelistä saa pelikelpoisen kertoimen 1,74. HJK on vahvempana ennakkosuosikki, mutta MYPA:n yllätyksistä tarjotut kertoimet tulee noteerata.

FF Jaro 2,60, tasapeli 3,25, KuPS 2,60

Alkava viikko on putoamistaistelun kannalta elintärkeä. Maanataina Jaro (sarjassa viimeisenä) kohtaa KuPSin (10.)ja torstaina Hakan (11.). KuPS on vain neljä pistettä putoajan paikan yläpuolella, joten kummankin joukkueen lataus ottelussa on valtava. Kummallakin on yksi 1-0-voitto kauden aiemmista kohtaamisista. Voitolla KuPS voinee heittää hyvästit putoamiselle, tappiolla ensi vuoden Ykkönen uhkaa KuPSiakin. Jaron kausi on ollut tuskainen, mutta nyt ilmassa näkyy ihan lupaavia merkkejä: perjantaina Jaro haki pisteen Helsingistä ja voittokin olisi ollut otettavissa. Tähän otteluun pietarsaarelaiset saavat vielä mukaansa uudet hankinnat Steven Irwinin ja Sherif Ashrafin. Jälkimmäinen floppasi HJK:ssa, mutta tasoltaan heikomman Jaron surkeaa maalisaldoa (16 maalia koko kaudella!) Ashraf pystyy parantamaan.

Ottelu on juuri niin vaikea ennakoitava kuin kertoimetkin antavat olettaa. Kannattaa siis vilkuilla muita pelikohteita. Odotettavissa on tiukka ja tasainen, vähämaalinenkin ottelu: harkitse tasatilannetta tauolla kertoimella 2,20. Ottelu saattaa hyvinkin päättyä jälleen jommankumman 1-0-voittoon tai maalittomaan tasapeliin: alle 1,5 maalin kerroin on 3,35.