Veikkausliiga: Mattsson tyrmää Lyyski-huhut


Veikkausliigan keskiviikon kierroksen puheenaiheeksi nousi IFK Mariehamn. Ennen TPS-ottelua mediassa kiersi huhu, jonka mukaan seura saattaisi erottaa pitkäaikaisen päävalmentajansa Pekka Lyyskin, mikäli vierasottelu liigajumbo TPS:ää vastaan päättyisi tappioon.

IFK hävisikin Turussa varsin vaisulla esityksellä 1-3 ja jäi ilman voittoa jo seitsemännen kerran peräkkäin. Unibetin tavoittama seuran toimitusjohtaja Peter Mattsson antaa kuitenkin täystyrmäyksen potkuhuhuille.

-Mitään kommentoitavaa ei oikeastaan ole, uutinen oli meillekin täydellinen yllätys. Valmentajakysymyksestä ei ole ylipäätään keskusteltu. Kun kuulin asiasta, aloin melkein nauraa. En tiedä, mistä huhu on saanut alkunsa, mutta totta se ei ole, Mattsson painottaa.

Vuodesta 2002 IFK:ta valmentanut Lyyski on luotsannut ahvenanmaalaisjoukkueen Kakkosesta liigaan ja europeleihin. Hän on kolmanneksi pitkäaikaisin valmentaja koko Euroopassa. Lisäksi Lyyski teki viime syksynä tämän ja ensi kauden kattavan jatkosopimuksen IFK:n kanssa. Kokkolalaislähtöisen luotsin asema IFK:n ja ahvenanmaalaisen jalkapallon suuruuden luojana on lähes ikoninen. Vaikeasta alkukaudesta huolimatta olisi yllätys, jos seurajohdon luottamus loppuisi nyt kesken kauden.

-Tietenkään emme ole tyytyväisiä siihen, että olemme kymmenentenä sarjassa. Tavoitteemme ovat korkeammalla. Kaudesta on kuitenkin takana vasta kolmasosa, ja pelejä on vielä paljon jäljellä, Mattsson kertoo.

-Lisäksi meillä on ollut paljon loukkaantumisia viimeisen vuoden aikana, ja tälläkin kaudella Josef Ibrahim loukkaantui heti alkuun kolmeksi kuukaudeksi. Tämä pätee toki moneen muuhunkin joukkueeseen eikä vammoja voi syyttää kaikesta, mutta sånt är livet. Kyllä peli vielä paranee, seurajohtaja uskoo.

IFK tavoittelee tällä kaudella sarjan kärkisijoja. Kuinka pitkään seura on valmis odottamaan kelkan kääntymistä?

-Tuohon on vaikea vastata, kun asiasta ei ole edes keskusteltu. Pelejä on vielä paljon jäljellä, Mattsson toistaa.

IFK Mariehamnin SM-mitalin kerroin on 3,00. Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!