Veikkausliiga: Muurinen palaa Töölöön - luvassa maaleja


Veikkausliigan viikonloppu alkaa hienosti puhtaalla kärkikamppailulla, kun sarjakakkonen HJK isännöi kärjessä viilettävää MYPAa. Sarjataulukon lisäksi ottelu tarjoaa muutakin jännitettävää, sillä HJK:n historian menestyksekkäin valmentaja Antti Muurinen palaa Töölön stadionille ensimmäistä kertaa viimeisimmän Klubi-jaksonsa jälkeen. HJK:ta puolestaan valmentaa Muurisen entinen kapteeni Mika Lehkosuo.

MYPA on alkukaudesta ollut hurjassa lyönnissä. Lähtökohtaisesti joukkueen pelaajamateriaali on liigan keskikastia, mutta kahdeksasta ensimmäisestä ottelustaan joukkue on voittanut viisi. Joukkue on tehnyt jo 17 maalia ja osunut kaikissa pelaamissaan otteluissa. Omissakin on tosin soinut toiseksi eniten eli 11 kertaa, ja nollan MYPA on pitänyt vain kerran. Viihdettä kouvolalaisten ottelut ovat ainakin tarjonneet.

HJK on kuitenkin vakuuttavassa nousukunnossa. Lehkosuo on vaikuttanut Klubin penkillä kolmessa liigaottelussa. HJK on voittanut ne kaikki päästämättä maaliakaan. Tällä hetkellä näyttää siltä, että ylivoimainen (lue: ainoa) mestarisuosikki on pääsemässä toden teolla vauhtiin.

Kokoonpanot

HJK:lta puuttuu ennakkotietojen mukaan ainoastaan laitapakki Gideon Baah, jonka varoitustili on täynnä. Keskikenttäpelaaja Markus Heikkisellä ja hyökkääjä Ossou Konanilla on huhuiltu olevan pieniä vammoja, mutta kummankin pitäisi olla mukana, joskaan ei avauskokoonpanossa. Hyökkääjä Macoumba Kandji on jälleen pelikunnossa. Hän on vaihtoehto joko laidalle tai kärkeen vaisusti pelanneen Mikael Forssellin tilalle.

MYPA-leiristä varmoja poissaolijoita ovat Tommi VesalaValtteri Minkenen ja Sasha Anttilainen, joista kaksi viimeksimainittua ovat jo palanneet joukkueharjoituksiin. Keskikenttäpelaaja Denis Abdulahin ja hyökkääjä Stefano Pinhon pelaaminen on epävarmaa. Kumpikin on avauskokoonpanon pelaaja, joten menetykset olisivat tuntuvia. Pinho on iskenyt kahdessa edellisessä ottelussa kolme osumaa.

Maalintekijäveikkaus

HJK:n hyökkääjäosaston kertoimet ovat jälleen niin heikot, että katseet on syytä suunnata muualle. Sebastian Mannström (maalikerroin 3,45) on saanut Lehkosuon alaisuudessa vastuuta, ja VPS-vierasottelussa Mannström onnistui kahdesti maalinteossakin. Hyväpotkuisen Rasmus Schüllerin kerroin 6,10 on varsin korkea.

MYPAlla hyviä vaihtoehtoja ovat Pekka Sihvola (4,30) ja Pinho (4,60). Abdulahi on jo iskenyt pariin otteeseen erikoistilanteesta tällä kaudella, ja keskikenttäpelaajan kerroin on varsin komea 10,50.

Pelivihjeet

Yli 2,5 maalia, 1,62HJK ei ole viime aikoina ottanut mitään murskavoittoja ja tuskin ottaa tänäänkään. Siksi kotivoiton kerroin 1,40 on riittämätön. Maalintekopotentiaalia Klubilla kuitenkin kiistatta on, ja MYPAn otteluissa verkko soi kummassakin päässä. Kerroin ei ole huikea, mutta se on pelattavissa.

Molemmat joukkueet tekevät maalin, 1,82HJK ei ole päästänyt maalia kolmeen otteluun, mutta monipuolisesti hyökkäävä MYPA on huomattavasti vaarallisempi vastustaja kuin varamiehinen VPS tai tehoton RoPS. HJK tulee viemään peliä, mutta MYPAkin saa tilaisuutensa ja pystyy myös käyttämään ainakin yhden niistä. Ei olisi jättiyllätys, vaikka MYPA saisi ottelusta mukaansa myös pisteitä (tuplamahdollisuuskohteessa X2 antaa kertoimen 2,80).

Lyö vetoa ottelusta täällä!