Veikkausliiga: MYPA:lla saumat eurokiireistä HJK:ta vastaan


Eurokiireidensä keskellä tarpova HJK piipahtaa lauantaina Kouvolassa, jossa se kohtaa MYPA:n Veikkausliigan päivän ainoassa ottelussa. MYPA:n pahin konttaaminen on jo takana, joten ilmaiseksi HJK ei Saviniemestä pisteitä hae.

Kahdeksan voitottoman ottelun jälkeen MYPA on voittanut kolmesta edellisestä liigapelistään kaksi. Maalivire on taas löytynyt, sillä näissä kahdessa voitto-ottelussaan joukkue on tehnyt kahdeksan maalia.

Viime sunnuntaina pelattu MYPA:n ja KuPSin välinen ottelu menee varmasti liigahistorian erikoisimpien otteluiden joukkoon. MYPA joutui jo ottelun alussa tappiolle, kun KuPS iski rankkarimaalin. 0-1-tilanteessa Deman ulosajo pakotti kouvolalaiset alivoimalle. Vielä kaksi rangaistuspotkua ja seitsemän maalia myöhemmin MYPA oli voittanut eriskummallisen ottelun 5-3 - ja tehnyt siis viisi maalia alivoimalla!

Kokoonpanotilanne lauantaita ajatellen on epävarma. Dema on pelikiellon takia varmasti sivussa, samoin loukkaantuneet Kassiano SoaresStefano Pinho ja Sasha Anttilainen. Tärkeät Tuomas Aho ja Juha Pirinen palaavat todennäköisesti kokoonpanoon, mutta KuPS-ottelussa tällin päähänsä saaneen Pekka Sihvolan tilanteesta ei ole tietoa. Sihvolan mahdollista poissaoloa ajatellen oli tärkeää, että hyökkääjä Ville Salmikivi teki vihdoin kauden ensimmäisen maalinsa. Kokoonpano on joka tapauksessa syytä tarkistaa.

MYPA tuntuu tällä hetkellä pärjäävän kotonaan hyvin. Peli ei tosin aina näytä pysyvän täysin tasapainossa, ja puolustuspäässä virheitä on sattunut läpi kauden. HJK:ta vastaan pelin on pysyttävä kasassa etenkin omassa päässä.

HJK pelaa ensi viikolla Mestarien liigassa toisen osaottelun kyproslaista Apoelia vastaan ja tulee varmasti kierrättämään miehistöään lauantaina. Esimerkiksi Mikael ForssellinOussou Konanin ja Sebastian Mannströmin voi odottaa saavan peliaikaa. Ykkösmiehistöstä Apoelia vastaan Helsingissä hölmöillyt Macoumba Kandji saattaa pelata, koska hän on joka tapauksessa pelikiellossa keskiviikkona.

Viikko sitten HJK kävi vastaavassa tilanteessa kahden europelin välissä Turussa ja pelasi FC Interin kanssa 3-3-tasapelin. Esitys oli hieman puolivillainen, mistä kertoo jo päästettyjen maalien määrä. Se on toki myös inhimillistä: HJK:lla on sarjan kärjessä seitsemän pisteen kaula, joka antaa Klubille mahdollisuuden keskittyä europeleihin. Samalla esitykset Veikkausliigassa saattavat kärsiä.

MYPA:n tuntien ottelusta voi tulla melko vauhdikas ja maalirikas. HJK on ennakkosuosikki, mutta vieraiden asenne ja keskittyminen ratkaisee ottelussa paljon. Mikäli Klubi pelaa samalla tasolla kuin Interiä vastaan, MYPA voi saada tuloksen.

Pelivihje: Yli 2,5 maalia, 2,00. MYPA:n puolustus ei ole täysin vakuuttanut koko kauden aikana. HJK:n kierrätetylläkin miehistöllä riittää rahkeita maalintekoon.

Harkitse tätä: Tuplamahdollisuus 1X (1,87) ja livevedot. HJK ei välttämättä syty otteluun aivan sataprosenttisesti. MYPA takuulla syttyy HJK:ta vastaan. Ottelun alku kannattaa kenties katsoa ja harkita sen jälkeen vetoja livestä. Jos HJK:n pelistä puuttuu luonnetta, MYPA:lla on saumoja pisteille. HJK:n kertoimet on painettu liian alas.

Lyö vetoa ottelusta täällä!