Veikkausliiga: RoPSilla yllätyssauma HJK:ta vastaan


HJK:lla ei olisi varaa löysäillä Veikkausliigassa, mutta kahden europelin väliin sijoittuvat ottelut ovat usein pakkopullaa. Lauantain iltapäiväottelussa RoPSilla onkin tilaisuutensa hyödyntää se, että helsinkiläisvieraiden katseet saattavat olla jo tulevan tiistain toisessa Mestarien liigan karsintaottelussa. Jos RoPSilla joskus on tilaisuus HJK:ta vastaan, se voi olla nyt - olkoonkin, että rovaniemeläisiä rasittaa pari pahaa poissaoloa.

Kokoonpanot

RoPSilta ovat sivussa El Salvadorin maajoukkueen mukana oleva Victor Turcios, ykköshyökkääjä Aleksandr Kokko, laitapakki Albin Granlund ja Mika-Matti Maisonvaara. Turussa FC Inter -ottelussa sivussa oli kuusi avauskokoonpanon pelaajaa, mutta nyt tilanne on hieman kohentunut. Esimerkiksi Antti Okkonen on toipunut flunssastaan. Ainakin Kokko pitäisi silti saada nopeasti takaisin kentän puolelle, sillä RoPS ei ole tehnyt pelitilannemaalia sitten toukokuun lopun.

HJK:n joukkue on pitkäaikaispotilas Mika Väyrystä lukuunottamatta terve. RoPS-ottelu osuu kuitenkin kahden europelin väliin, joten lepuutuksia saatetaan hyvinkin nähdä. 0-0-tasapeli ensimmäisessä osaottelussa Nõmme Kaljua vastaan pakottaa nimittäin HJK:n lähtemään tiistain toiseen osaotteluun parhaalla kokoonpanollaan. RoPS-ottelussa kokoonpanossa saatetaan siis lepuuttaa ainakin joiltain osin. Esimerkiksi Nikolai Alhon avauspaikka ei yllättäisi.

Vire

RoPS on sarjassa yhdeksäntenä. Akuuttia putoamisvaaraa ei ole, sillä sarjajumbo JJK on kahdeksan pisteen päässä, mutta rovaniemeläisillä ei ole varaa tuudittautuakaan. Viimeksi RoPS taisteli Turusta 0-0-tasapelin. Päävalmentaja Kari Virtasen mukaan ottelun taktiikaksi ei edes ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin tiivis puolustustaistelu, joka tuottikin tuloksen. Yhdeksästä viime ottelusta tilille on tullut yksi voitto, joten mitään suuria riemunkiljahduksia RoPSin vire ei aiheuta.

HJK:n peli liigassa alkoi sujua kesäkuun loppua kohden, vaikka Antti Muurisen aikakauden esityksiin on vielä pitkä matka. Veikkausliigassa Klubi on voittanut kolmesti peräkkäin. Esitys Mestarien liigassa Nõmme Kaljua vastaan oli kuitenkin heikko. Lauantaina keskittyminenkin saattaa olla Euroopassa. Tutkitustikin kahden europelin välinen ottelu menee joukkueelta yleensä oletusarvoa heikommin, joten lauantaina voi olla RoPSin iskun paikka.

Aiemmat kohtaamiset

Joukkueet ehtivät jo kohdata Rovaniemellä huhtikuussa Suomen Cupin ottelussa. Silloin RoPS yllätti ja pudotti HJK:n cupista 1-0-voitolla. HJK esiintyi ottelussa todella kehnosti. Kuukautta myöhemmin Helsingissä HJK kuitenkin voitti joukkueiden välisen liigaottelun 2-0.

RoPSin edellisellä liigakaudella HJK voitti kaikki kolme kohtaamista selvin luvuin. Sekä kaudella 2008 että kaudella 2009 rovaniemeläiset ottivat kuitenkin Klubista kotivoiton.

Vedonlyönti

Tuplamahdollisuus 1X, 2,02. Jos RoPSilla joskus on tilaisuus ottaa pisteitä HJK:ta vastaan, se on nyt. HJK:n keskittyminen on todennäköisesti muualla, vaikka siihen ei olisikaan varaa. Rovaniemi on ollut helsinkiläisille vaikea vieraspaikka. Turciosin ja Kokon poissaolot ovat tosin kovia iskuja kotijoukkueelle. HJK on suosikki, mutta näillä kertoimilla ohipeliä uskaltaa kokeilla.

Alle 2,5 maalia, 1,80. RoPSin edellisestä pelitilannemaalista on aikaa pieni ikuisuus, ja Kokon poissaollessa kotijoukkueen paras ase onkin pitää peli tiukkana ja yrittää iskeä jostakin omasta paikasta maali. HJK:lla puolestaan on tällä kaudella ollut vaikeuksia tiiviin puolustuksen murtamisessa.

Bonusveto

RoPSin maalintekotuska on tullut jo mainittua. Tällä hetkellä joukkueen ase piileekin erikoistilanteissa, joista vastaa entinen HJK-pelaaja Antti Okkonen. Hän hakee vapaapotkuista ja kulmista usein toppari Ndukaku Alisonin päätä. Alisonin maalikerroin on muhkea 20,00, joten rohkea voi kokeilla vetoa sen puolesta pienellä panoksella.

Lyö vetoa ottelusta täällä!