Veikkausliiga: SJK käy ryöstöllä Pohjanmaan derbyssä


FC Honka 6,40, tasapeli 4,00, HJK 1,50

Honka napsii ihan kelpo tuloksia tasaiseen tahtiin, vaikka rinki on kapea ja peli varsin organisoimatonta flow-jalkapalloa. Loukkaantumisetkin riivaavat, ja väsymys näkyy pelissä. On vaikea keksiä, miten kokematon Honka pystyisi horjuttamaan Veikkausliigan uuden nollaputken tehnyttä HJK:ta. HJK ei ole hankkinut voittojaan välttämättä millään loisteliaalla jalkapallolla, mutta se osoittaa silti vahvuutensa kummassakin päässä kenttää. HJK:n kerroin ei taaskaan ole pelattavissa, mutta peleihin voi iskeä alle 2,5 maalia kertoimella 1,86. HJK:n parin maalin voitto ja nollaputken jatkuminen ei olisi yllätys, mutta murskajaisia tuskin nähdään.

FF Jaro 2,08, tasapeli 3,40, MYPA 3,35

Jaro otti hieman takapakkia 2-4-tappiossa IFK Mariehamnille. Puolustaminen ei häikäissyt silmää, joskin Petteri Forsellin vapaapotkuosumat olivat varsin ratkaisevassa roolissa. Yhdestä ottelusta ei pidä vetää liikaa johtopäätöksiä: Jaro on ollut melko hyvässä iskussa läpi kauden, vaikka rinki on todella kapea. Ilya Vaganovin ja Fredrik Svanbäckin mahdolliset poissaolot olisivat miinuksia.

Erinomaisen alkukauden pelannut MYPA on sen sijaan hävinnyt jo kolmesti peräkkäin, eikä kovin kauniilla tavalla. Kotiottelu SJK:ta vastaan oli virheiden takia nopeasti ohi, Interiä vastaan MYPA ei saanut vieraskentällä mitään aikaiseksi. Lisäksi hyökkääjä Stefano Pinho kärsi turhan loukkaantumisen Turussa eikä välttämättä pelaa. Hyökkäyspeliin pitäisi muutenkin keksiä uusia aseita. Pietarsaaressa on kenen tahansa vaikea voittaa, joten jos Jaron puolustus vain parantaa Maarianhaminan-reissusta, kotivoitto on todennäköisin lopputulos.

IFK Mariehamn 2,72, tasapeli 3,35, FC Lahti 2,45

Heräsikö IFK? Yhdestä ottelusta ei saa riemastua liikaa, mutta neljässä tehdyssä maalissa, Petteri Forsellin virkistymisessä ja Dever Orgillin paluussa oli paljon positiivista saarelaisten kannalta. Koko joukkueen asenne näytti olevan aivan erilainen kuin aiemmin, ja sitä muutosta on odotettukin.

FC Lahti pelaa varsin organisoidusti, muttei välttämättä kovin räväkästi. Vieraissa joukkue ei ole voittanut sitten huhtikuun. Ahvenanmaa kuuluu liigan vaikeimpiin vieraspaikkakuntiin, jos IFK on selvittänyt ongelmansa. Kertoimet puoltavat Lahtea, joten kotivoitto maistuvalla kertoimella peleihin.

RoPS 2,55, tasapeli 3,15, FC Inter 2,75

RoPS puolustaa melko hyvin, muttei tee maaleja. Inter pitää paljon palloa, muttei murtaudu tarpeeksi tehokkaaksi eikä siten myöskään tee maaleja. Mika Ojalan poissaolo ei helpota maalinteko-ongelmia, vaikka Ojalakin on ollut tällä kaudella vaisu. Myös puujalan MYPA-ottelussa saanut ykkösmaalivahti Magnus Bahne on sivussa.

Ottelu on todennäköisesti hidastempoinen vääntö, jossa Inter pitää palloa. Eri asia on, luoko Inter mitään. Underit eivät oikein tarjoa kerrointensa puolesta pelattavaa. Sen sijaan tasapelistä voisi olla jännitysbetsiksi. RoPS pystyy kotonaan periaatteessa voittamaan kenet tahansa, mutta Interillä on tapana pelata aina vastustajansa tasolla - ei paremmin eikä huonommin.

TPS 3,45, tasapeli 3,30, KuPS 2,08

TPS pelasi kauden parhaan pelinsä viikko sitten IFK Mariehamnia vastaan ja on nyt saanut levätä viikon. Onko siitä silti pysäyttämään hurjassa iskussa olevaa KuPSia? KuPS pelaa huikealla itseluottamuksella ja jokainen tietää, mitä kentällä pitää tehdä. Visiitti sarjajumbon vieraaksi tuskin kauheasti huolestuttaa, sillä viimeksi tuli 3-0-voitto, ja peli sujuu tällä hetkellä muutenkin kuin itsestään.

TPS:n menestyksiä tekee silti kovasti mieli kokeilla, sillä joukkue pystyy haastamaan kenet tahansa silloin, kun peli pysyy kasassa täydet 90 minuuttia. Kysymys on juuri siitä, pysyykö se. KuPS on vieraissakin suosikki, mutta kerroin on hieman alakanttiin, joten harkintaan pienellä panoksella TPS:n yltämistä tasapeliin underin suuntaan kallellaan olevassa ottelussa.

VPS 2,15, tasapeli 3,30, SJK 3,30

Loukkaantumisista kärsivä VPS on hävinnyt kaksi viime peliään. HJK-tappio vieraskentällä ei ole valtava häpeä, mutta huolta aiheuttaa päästettyjen maalien määrä. Kahdessa ottelussa omiin meni kuusi palloa, vaikka VPS tunnetaan juuri tiiviistä oman pään pelaamisesta. SJK:ta vastaan puolustuspelin on tiivistyttävä. Loukkaantumistilanne ei juuri parane, päinvastoin: Jarno Parikka loukkasi Helsingissä taas polvensa ja on sivussa.

SJK tuntuu pääsevän vauhtiin, sillä alla on kolme peräkkäistä voittoa. Myös SJK:n heikkoudet ovat kuitenkin hyökkäyspäässä. Terveystilanne seinäjokelaisilla on hyvä. Vain Kakkosen Kerho 07:n kanssa pelituntumaa hakeva kapteeni Pavle Milosavljevic on sivussa.

Vastakkain ovat liigan toiseksi ja kolmanneksi vähämaalisimmat joukkueet sekä liigan vähiten laukovat joukkueet. On selvää, että kamppailusta tulee puolustusvoittoinen. Montaa maalia ei Hietalahdessa nähdä. Paremmassa vireessä oleva ja terveempi joukkue on yllättävän selkeä altavastaaja kertoimissa, joten pelit vierasvoitolle.

Lyö vetoa ottelusta täällä!