Veikkausliiga: SJK yltää pisteille Lahdessa


FC Honka 2,00, tasapeli 3,60, FF Jaro 3,40

Kerroinasettelu on varsin yllättävä. Jaro aloitti sesonkinsa kahdella tappiolla, mutta sittemmin se on vienyt kaikki kolme peliään. Kaksi voitoista on tullut vieraissa, ja etenkin viime viikon täysi pistepotti Maarianhaminassa oli loistosuoritus. Hendrik Helmke valittiin liigan huhtikuun pelaajaksi, ja joukkue on terve. Terveenä sen on syytä pysyäkin, sillä rinki on jopa Veikkausliigan mittapuulla todella kapea.

Hongallakin on toki allaan kaksi hienoa tulosta. Ensin se haki tasapelipisteen Helsingistä, ja tämän jälkeen Inter kaatui kotikentällä 3-1. Inter-voitto oli kieltämättä hieman onnekaskin, mutta kolme tehtyä maalia puhuu puolestaan. Shefki Kuqi on siirtänyt Roni Porokaran piikkiin, ja Porokara on ampunut jo neljä maalia.

Hongan pelin taso kuitenkin heilahtelee edelleen otteluiden sisällä ja niiden välillä. Hyvää peliä esittänyt Jaro on kertoimissa aliarvostettu. Hyviä vaihtoehtoja ovat Jaron suora voittokerroin 3,40 tai varovaisemmille tuplamahdollisuusvedon X2 (1,75).

FC Inter 1,55, tasapeli 3,60, KuPS 6,60

KuPS palkkasi perjantaina  Marko Rajamäen päävalmentajakseen eronneen/erotetun Esa Pekosen tilalle. Talvella TPS:stä lähtenyt Rajamäki tuskin tuo KuPSin peliin suurta mullistusta, sillä hän luottaa pitkälti samoihin periaatteisiin kuin edeltäjänsä: suoraviivaiseen peliin ja nopeisiin vastaiskuihin. Henkisellä puolella valmentajakysymyksen ratkeaminen on kuitenkin tärkeää. Pekosen KuPS oli tullut tiensä päähän ja väliaikaisvalmentaja Tero Taipaleen johdolla touhusta ei oikein tullut mitään. Rajamäkeä pidetään hyvänä motivaattorina, mikä on KuPSille tässä kohtaa todella tärkeä asia.

Mielenkiintoinen knoppi on se, että TPS-aikanaan Rajamäki ei koskaan hävinnyt liigaottelua Interille. (TPS-kannattajat olisivat varmasti iloisia, jos näin ei kävisi nytkään). Putkea on kuitenkin nyt vaikea jatkaa. Joukkueet kohtasivat keskiviikkona Kuopiossa Suomen Cupissa, ja silloin Inter oli vahvempi. Turkulaiset operoivat kapealla ringillä, mutta toistaiseksi se on kestänyt kovan otteluohjelman matkustamisineen melko hyvin. Kotijoukkueen kerroin ei hivele silmää, joten haetaan peleihin kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (2,06). Rajamäki virittää varmasti KuPSin hyvään lataukseen, eikä olisi yllätys, jos se tuottaisi maalin. Inter on päästänyt maalin kolmessa peräkkäisessä liigapelissä.

FC Lahti 1,85, tasapeli 3,80, SJK 3,70

Myös nämä joukkueet kohtasivat keskiviikkona Suomen Cupissa. Lahti kuittasi Seinäjoella pelatusta ottelusta välieräpaikan Tucon rankkarimaalilla. Lahti oli ottelussa hieman parempi, mutta silti se on yllättävän selkeä suosikki kertoimissa. Mustat Kuhnurit on nimittäin reissannut viime aikoina paljon, ja on ihme, jos matkustuskilometrit eivät jollakin tavalla näy. Lisäksi SJK on varmasti revanssimielellä liikkeellä. Joukkueiden tasoero ei ole järin suuri, vaikka Lahti jonkinlainen suosikki onkin. Haetaan ohipeli Lahdesta ja lyödään SJK:ta tuplamahdollisuudella (1,87).

IFK Mariehamn 2,00, tasapeli 3,40, MYPA 3,60

IFK oli täysin hengetön viime viikon 1-3-kotitappiossaan Jarolle. Osasyy saattoi olla ottelua edeltäneinä päivinä tullut päätös, joka vei IFK:lta sarjapisteet kauden avausottelusta, koska seura ei ollut hankkinut pelaajille pelipasseja. Oli syy mikä tahansa, sunnuntaina IFK:lla on Idrottsparkenilla kasvojenpesun paikka. Suomen Cupissa tulikin jo 2-0-voitto JJK:sta ja välieräpaikka. Myönteinen asia IFK:n alkukaudessa on ollut puolustuspeli, sillä Jaro-ottelun kolme takaiskua olivat ahvenanmaalaisten liigakauden ensimmäiset päästetyt maalit. Nimivahva hyökkäys ei kuitenkaan ole vielä päässyt tasolleen.

MYPA on VPS:n ohella liigan ainoa tappioitta etenevä joukkue. Pelin taso ei luonnollisesti ole aivan tasaista, mutta Antti Muurisen ryhmän ansioksi on luettava se, että pisteitä tulee välillä huonommillakin esityksillä. MYPA on kova haaste IFK:lle. Murheenkryyni vieraille on kuitenkin jatkuva erikoistilannemaalien imurointi omiin.

Kokoonpanot on syytä tarkistaa, sillä IFK:n Diego AssisinJani Lyyskin ja Duarte Tammilehdon pelaaminen on epävarmaa. Jos IFK pääsee otteluun ykkösmiehistöllään, ottelu on viikonlopun ennakkoon tasaisimpia. Pistejaon kerroin onkin ihan palkitseva 3,40.

VPS 4,05, tasapeli 3,50, HJK 1,85

Mika Lehkosuon taival HJK:n peräsimessä alkoi cup-voitolla Hakasta. Se ei vielä ollut kummoinen mittari, sillä HJK:n materiaalilla divariporukan on kaaduttava. Lisää osviittaa Klubin tilanteesta saadaan sunnuntaina. Ainakin joukkueen luulisi olevan sisuuntunut huonon alkukauden jälkeen, ja 3-0-voitto Hakasta toi kaikesta huolimatta onnistumisia ja itseluottamusta.

VPS on loukkaantumisten runtelema. Steven Morrissey on varmasti sivussa, Jean Fridolin Nganbe-NganbeCornelius Stewart ja Sebastian Strandvallkin todennäköisesti. Siinä Vepsun kovimmat hyökkäysaseet sitten olivatkin. 

Hieman liian selkeä suosikki HJK kuitenkin sunnuntaina vieraskentällä on. VPS:n kannalta ottelun tärkein asia on puolustuspelin organisointi, ja sen päävalmentaja Olli Huttunen osaa unissaankin. VPS tulee puolustamaan tunnollisesti ja pitävät välit tiiviinä. Juuri tällaisissa tilanteissa HJK:lla meni toistuvasti sormi suuhun ennen valmentajanvaihdosta. Pelattavaa on vaikea löytää, mutta alle 2,5 maalin kerroin 1,72 on jossain määrin kokeilemisen arvoinen.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!