Veikkausliiga: SJK:n lento katkeaa


FC Inter 1,60, tasapeli 3,70, TPS 5,55

Kauden toisessakin Turun derbyssä on vain yksi suosikki. Valitettavasti vain Interiin ei ole ollut juuri luottamista. Peliesitys voi olla joko hyvä tai aivan mitä sattuu. Kauden kaksi ensimmäistä otteluaan Inter voitti, sen jälkeen kahden ottelun voittoputkeen ei ole ollut asiaa. Viimeksi 1-0-johtoasema vaihtui tappioksi Hongan vieraana, ja ottelu oli kuin Interin kausi pienoiskoossa. Mathias Lindström ja Mika Ojala jatkavat telakalla, mutta Stefan Marinkovic on mukana kokoonpanossa.

TPS:n ongelma puolestaan on maalinteko. Joukkue on toki myös päästänyt eniten maaleja liigassa, mutta jos tilastosta ottaa pois kauden kaksi ruminta tappiota (1-4 vs. MYPA, 0-5 vs. HJK), omiin menneiden maalien lukema ei enää ole niin hälyttävä. Sen sijaan yhdeksällä tehdyllä osumalla tässä vaiheessa kautta ei ole mitään virkaa, etenkin kun kolmasosa niistäkin osumista syntyi samassa ottelussa. TPS pelaa ainakin kotikentällään riittävän hyvin, mutta ryhmä huutaa maalintekijää. Taloustilanteensa takia TPS joutui luopumaan Igor Jovanovicista ja Thomas Agyirista. Agyiri ei ole valtava menetys, mutta puolustaja Jovanovic kuului joukkueen tärkeimpiin pelaajiin. Loukkaantumishuolia Tepsillä ei ole.

Inter on selvä suosikki, mutta ottelun kuva tulee todennäköisesti olemaan tiukkaa, derbyhenkistä taistelupalloa. Edellisen derbyn avausjaksolla TPS oli suvereeni, joten rahkeita Interin haastamiseen Palloseuralla on. Ihan toinen kysymys on, kuka tekee maalit. Kovin huikeita kertoimia otteluun ei löydy, mutta kokeiltavaksi yltää kummankin joukkueen onnistuminen maalinteossa (2,05).

HJK 1,47, tasapeli 4,00, FC Lahti 7,00

Myös tässä ottelussa on derbyhenkeä ainakin katsomon puolella. Lisäksi vastakkain on sarjan kärkikaksikko, joten panoksiakin riittää, ainakin jos mestaruustaistelua halutaan vielä elätellä. HJK ei ole vielä hävinnyt kertaakaan Mika Lehkosuon alaisuudessa. Kotona tilasto näyttää pelkkiä voittoja, eikä omissa ole soinut kertaakaan. HJK:n peli ei välttämättä ole mitenkään loisteliasta, mutta se on kaikilla osa-alueilla tasokasta. Nikolai Alho on sivussa korttitilin täyttymisen vuoksi. Sebastian Sorsa ja Rasmus Schüller ovat vielä tämän ottelun sivussa, mutta Demba Savage on toipunut flunssastaan.

Lahden kahdeksan ottelun tappioton putki katkesi viime perjantain KuPS-häviöön, mutta suurta huomauttamista joukkueen peliesityksissä ei ole. Puolustus on pelannut hyvin, ja maalivahti Henrik Moisander on esittänyt loisto-otteita. Juuri vahva puolustaminen onkin Lahden ase Helsingissä. Lisäksi Mustien Kuhnureiden on käytettävä maalipaikkansa tehokkaasti. Hassan Sesay on ainoa varma poissaolija, mutta TuconDrilon Shalan ja Eero Korteen tilanne tarkistetaan vielä ottelun alla.

HJK:n suosikkiasemaa on liioiteltu lähes 10 prosentilla, joten Lahden menestykset ovat mielenkiintoisia pelikohteita. Ennen kaikkea ottelu vaikuttaa kuitenkin vähämaaliselta. Kumpikaan joukkue ei pysty avaamaan toisen puolustusta helposti. Alle 2,5 maalin kerroin 1,73 on kokeiltavissa.

KuPS 2,10, tasapeli 3,30, FF Jaro 3,40

KuPSin kova kesävire jatkui 1-0-vierasvoitolla Lahdessa. Ottelu oli tasainen ja olisi voinut päättyä toisinkin, mutta KuPSin puolustus piti varsin hyvin. Peli on hyvin tasapainossa, ja maalintekokin onnistuu riittävän usein. Jerry Voutilainen ja Charlie Trafford ovat Jaroa vastaan sivussa, Toni Markicin pelaaminen on epävarmaa.

Jaro on luiskahtanut jo neljän ottelun voitottomaan putkeen. Joukkue ei pelaa huonosti, mutta kapealla ringillä olevan ryhmän turnausväsymys alkaa ehkä hienoisesti näkyä. Fredrik Svanbäckin ja Shahdon Winchesterin paluut kokoonpanoon tekivät kuitenkin joukkueesta taas vaarallisemman. KuPSia vastaan ykköskokoonpanosta on sivussa RoPS-tasapelissä punaisen kortin saanut Peter OpiyoJohan Brunellin pelaaminen on epävarmaa.

KuPS on tällä hetkellä vahva kotijoukkue, joka osaa eliminoida vastustajansa vahvuudet. Jaro luottaa kuitenkin varmasti vieraissakin aktiiviseen ja rohkeaan peliin, joten helpolla KuPS ei tule pääsemään. Kotijoukkue on silti noin 50-prosenttinen suosikki. Kotivoitto.

SJK 1,96, tasapeli 3,40, IFK Mariehamn 3,75

SJK on yltynyt jo kuuden ottelun voittoputkeen. Vireeseen ei ole mitään suurta salaisuutta, vaan SJK on luottanut omaan peliinsä ja saanut tuloksia. Joukkuepuolustus on pitävä (vain kaksi päästettyä maalia voittoputken aikana), jolloin 1-2 maaliakin riittää usein voittoon. Rutiinitaso on riittävän kova. Erinomaisesti pelannut nuori toppari Cedric Gogoua oli TPS:ää vastaan vaihtopenkillä, eikä hänen pelikunnostaan ole hiiskunut tietoja ottelun alla. Myös Pavle Milosavljevic lienee toppariosastolta edelleen sivussa. Mistään merkittävästä loukkaantumisesta Gogoua ei kuitenkaan ilmeisesti kärsi, joten häntä voitaneen odottaa tutusti avaukseen Zeljko Savicin pariksi.

IFK Mariehamn on noussut kuopastaan ja alkanut jälleen pelata jotakuinkin omalla tasollaan. Kovat hyökkäyspään pelaajat (mm. Petteri ForsellDiego Assis) ovat heränneet, ja puolustuskaan ei vuoda enää muutaman viikon takaiseen tahtiin. HJK-ottelun esitys olisi todennäköisesti riittänyt voittoon mitä tahansa muuta liigajoukkuetta vastaan, eikä Klubin yllättäminenkään tuhottoman kaukana ollut. Tommy Wirtanen palaa saarelaisten kokoonpanoon, Duarte Tammilehto ei pysty pelaamaan vielä tässä ottelussa.

SJK:n voittoputkeen on hieman ylireagoitu. Joukkue pelaa hyvin, muttei mitenkään loisteliaasti. Materiaaliltaan IFK kuuluu sarjan kärkipään ryhmiin ja voi haastaa SJK:n tiukasti. SJK:n joukkuepuolustus on todella pitävä, mutta IFK Mariehamnilla jos jollain riittää yksilötaitoa aukkojen löytämiseen. SJK on kotonaan suosikki, muttei lainkaan näin selvä. IFK on keskiviikon pelien paras altavastaajaehdokas.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!