Veikkausliiga: TPS jatkaa kompurointia


FC Inter 2,05, tasapeli 3,25, RoPS 3,50

Muutenkin kehnosti pelannut kotijoukkue yrittää selvitä Vikingurille kärsimästään Eurooppa-liigatappiosta, joka oli jättimäinen katastrofi. Vierasjoukkue puolestaan ei pysty voittamaan vieraissa yhtään ketään. Ei siis kaikkein helpon veikattava sunnuntain kierroksen alkajaisiksi. Ottelu olisi Interille ehdottomasti kasvojenpesun paikka, mutta kaikkien tämän kauden epäonnistumisten jälkeen itseluottamus ei kertakaikkiaan voi olla kovin korkealla. Lisäksi RoPS on etenkin vieraissa puolustusvoittoinen joukkue, ja juuri toista sellaista vastaan Inter takoi Euroopassakin päätään seinään. RoPSilla voisi oikeastaan olla ihan hyvätkin mahdollisuudet, ellei se olisi RoPS. Joko tuli todettua, että RoPS ei koskaan voita vieraissa? Lapulle alle 2,5 maalia (1,65), harkintaan myös tasapeli.

IFK Mariehamn 3,30, tasapeli 3,30, FC Honka 2,10

Ahvenanmaalla kauan odotettu eurohuuma jätti lopulta katkeran jälkimaun. Ensimmäisessä osaottelussa Inter Bakua vastaan joukkueen kaksi tärkeintä yksilöä, Diego Assis ja Dever Orgill, loukkaantuivat ja ovat sivussa loppukauden. Toisesta osaottelusta tuli tappio, joka pudotti maarianhaminalaiset eurokentiltä. Kauden odotetuin tapahtuma saattoi lopulta osoittautua koko kauden kannalta käänteentekeväksi, eikä missään tapauksessa positiivisessa mielessä. Honka puolestaan valmistautuu omaan eurourakkaansa Lech Poznania vastaan, joten espoolaistenkin kokoonpanossa saatetaan nähdä joitakin epätavallisuuksia. On ylipäätään varsin harvinaista, että IFK on kotikentällään altavastaaja, mutta sunnuntaina tilanne taitaa olla tämä. Tarkista kokoonpanot: jos Honka lähtee peliin parhaillaan, isketään peleihin vierasvoitto. IFK:n voittoa ei kuitenkaan voi pitää mahdottomuutena, etenkin jos Honka lepuuttaa joitakin pelaajiaan. Yli 2,5 maalin kerroin 2,15 näyttää varsin anteliaalta.

MYPA 2,40, tasapeli 3,20, TPS 2,80

Kumpikin joukkue etsii kaudelleen uutta alkua. MYPA aloitti erinomaisesti, mutta viime kierroksilla se on ailahdellut varsin pahasti ja virunut kuntopuntarin häntäpäässä. Kuudesta viime ottelustaan joukkue on voittanut vain yhden. TPS:n peli on puolestaan ollut kehnoa koko kauden, ja siihen nähden onkin yllätys, että vierasjoukkue on sarjassa peräti viidentenä. Putoaminen Eurooppa-liigasta luxemburgilaista Jeunesse Eschiä vastaan oli paha epäonnistuminen, jonka myötä TPS ja etenkin päävalmentaja Marko Rajamäki ovat saaneet todella rajua kritiikkiä osakseen. Loukkaantumistilannekaan ei vierailla ole häävi, sillä sivussa ovat vakiokokoonpanosta Henrik MoisanderMatej Hradecky ja Mikko HyyrynenSanteri Mäkisen vakava polvivamma uusiutui Jeunesse Eschiä vastaan muutamassa minuutissa ja Duarte Tammilehto on ollut telakalla jo pitkään. Lisäksi joukkue on muutenkin pelillisesti pahassa takalukossa. Ei MYPAllakaan häävisti ole mennyt, mutta kyllä joukkuetta kotonaan voi pitää suosikkina. Kotivoitto saa pelin.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!