Veikkausliiga: TPS kiusaa varamiehistä VPS:ää


FC Honka 2,30, tasapeli 3,40, MYPA 2,90

Joukkueet kohtasivat jo sarjan avauskierroksella, jolloin MYPA otti värikkäiden vaiheiden jälkeen 4–3-voiton. Silloin MYPA hyökkäsi tyylikkäästi, mutta sittemmin hanat ovat tyrehtyneet. Viikko sitten Lahden vieraana MYPA teki yhden osuman, ja keskiviikkona Suomen Cupin ottelussa Interiä vastaan joukkue oli täysin aseeton. Tuloksena oli 0–3-tappio. Erityisesti erikoistilannepuolustaminen tökkii.

Honka kärsi itsekin Suomen Cupissa 0–3-tappion KuPSille, mikä ei lupaa hyvää. Toisaalta liigavoitto TPS:stä (1–0) oli joukkueelle tärkeä. Honka pelaa Shefki Kuqin alaisuudessa varsin suoraviivaisesti.

Kummankin joukkueen peli on vielä hieman keskeneräistä. Ottelua on hyvin vaikea ennakoida, mutta materiaaliltaan MYPA on Honkaa hieman vahvempi ja kertoimissa niukasti aliarvostettu. Peleihin siis vierasmenestykset edellä.

FC Inter 2,00, tasapeli 3,20, SJK 3,80

Inter on aloittanut kauden vakuuttavasti. Viikko sitten se haki 2–0-voiton vaikealta Pietarsaaren-vierailulta, ja keskiviikkona MYPA oli täysi vastaantulija Turussa pelatussa Suomen Cupin ottelussa.

SJK teki pirteän pääsarjadebyytin RoPSin vieraana ja sai mukaansa 1–1-tasapelin. Yhdeksän laukausta maalia kohti vieraskentällä ei ole lainkaan hassumpi suoritus. SJK hyökkäsi monipuolisesti ja puolusti varsin laadukkaasti.

Inter on kuitenkin pykälää kovempi ja kahta pykälää kokeneempi joukkue kuin SJK. Kotivoitto on todennäköisin lopputulos.

FC Lahti 3,80, tasapeli 3,35, HJK 1,95

Lahti tarvitsi jatkoajan kukistaakseen VPS:n Suomen Cupissa keskiviikkona, joten se on joukkueista väsyneempi. HJK kohtasi Cupissa kotikentällään RoPSin ja pyöritti rutiininomaisen 2–0-voiton.

Lahden peli Veikkausliiga-avauksessa MYPAa vastaan oli sekavaa, kun taas HJK otti menneen viikon otteluissaan selkeitä edistysaskeleita vaisuun Jaro-otteluun verrattuna. HJK on aloittanut kahdella voitolla, ja rutiini taitaa puhua tänäänkin. Vieraskerroin on juuri ja juuri pelikelpoinen.

IFK Mariehamn 1,75, tasapeli 3,50, RoPS 4,60

IFK otti sarja-avauksessaan voiton VPS:stä Tomas Hradeckyn lisäaikamaalilla, mutta kenties vielä pisteitäkin merkittävämpää oli se, että IFK piti nollan. Aiemmilla kausilla puolustaminen on nimittäin ollut joukkueen murheenkryyni, ja verkko on soinut molemmissa päissä.

RoPS on aloittanut hieman alakanttiin. Se on hyökännyt määrällisesti paljon ja yrittänyt pelata aktiivisesti, mutta nimekkäästä hyökkäyskalustosta huolimatta todelliset maalintekopaikat ovat vähissä. Uusi päävalmentaja Juha Malinen ei ole ainakaan vielä keksinyt lääkettä jo viime kaudella vaivanneeseen ongelmaan.

Kotisuosikin kerroin on liian matala, mutta alle 2,5 maalin kerroin 1,83 on kiinnostava vaihtoehto.

KuPS 2,05, tasapeli 3,35, FF Jaro 3,50

Johtomaalista huolimatta KuPSin eväät eivät riittäneet HJK:ta vastaan, eikä sen pelisysteemi edelleenkään vakuuttanut. Esa Pekonen vaihteli muodostelmaa ja pelipaikkoja tuon tuostakin yrittäessään laittaa kampoihin HJK:n yksilöille, mutta lopputulos oli sekavahko.

Jaro on aloittanut kauden kohtalaisesti, mutta hyökkäyskolmanneksella keinot tuntuvat olevan vähissä. Syöttöjen laaduttomuus ja heikko liike ovat johtaneet siihen, että kahden ottelun jälkeen pietarsaarelaisten maalisarakkeessa on pyöreä nolla.

KuPS pelasi kuitenkin keskiviikkona Suomen Cupissa ja on joukkueista väsyneempi. Vierasjoukkue on hieman aliarvostettu. Luvassa on vähämaalinen ottelu. 3,35-kertoiminen tasapeli ei yllättäisi.

VPS 1,60, tasapeli 3,75, TPS 5,50

VPS kärsii pienestä hyökkääjäongelmasta. Lyhyellä sopimuksella kiinnitetty hätähankinta Lasse Linjala ei ole puoliksikaan niin kova tekijä kuin loukkaantunut Steven Morrissey. Lisäksi Linjala on täysin erityylinen pelaaja. Jarno Parikka pelasi Maarianhaminassa kymmenisen minuuttia, ja hänen toipumisensa olisi vaasalaisille tervetullut asia.

TPS:ää on sorsittu kertoimissa läpi talven varsin käsittämättömällä tavalla, sillä joukkue ei todellakaan ole niin huono kuin ennakkoarvioista voisi päätellä. Joukkue myös osoitti tämän Honkaa vastaan, sillä TPS pelasi kotikentällään varsin hyvää jalkapalloa ja olisi yltänyt paremmalla viimeistelyllä pisteille. Materiaaliltaankaan TPS ei todellakaan ole mikään heittopussi.

Siitä ei ole epäilystäkään, etteikö VPS olisi lauantaina ennakkosuosikki. Tämänkin ottelun kertoimissa TPS on kuitenkin täysin aliarvostettu. Kaiken lisäksi VPS:ltä puuttuu Morrisseyn lisäksi muitakin tärkeitä pelaajia (Sebastian Strandvall, Cornelius Stewart ja mahdollisesti Timi Lahti). TPS:n yltäminen vähintään tasapeliin ei olisi mikään ihme, ja näillä kertoimilla vierasmenestyksiä kannattaa kokeilla. Tuplamahdollisuuskohteessa X2 antaa kertoimen 2,25.