Veikkausliiga: TPS pisteille kauden viimeisessä Turun derbyssä


FC Honka 2,90, tasapeli 3,30, MYPA 2,35

Honka hävisi jälleen sunnuntaina, vaikka menikin RoPSia vastaan 1-0-johtoon. Esitys oli taas kerran kovin sekava. Kokoonpanostakaan on vaikea sanoa etukäteen mitään: lähes kaikki Hongan suomalaiset runkopelaajat olivat sunnuntaina sivussa. On vaikea keksiä, miten Hongan pelillä voisi voittaa oikein ketään.

MYPA teki espoolaisille palveluksen voittamalla kotonaan TPS:n. Vieraissa MYPA on kroonisen huono joukkue, mutta täysin vailla ajatusta pelaavan Hongan pitää kaatua loukkaantumisista huolimatta. Vierasvoitto.

IFK Mariehamn 2,35, tasapeli 3,30, SJK 2,90

Tulikuumalla IFK Mariehamnilla on vielä pieni mahdollisuus päästä mitaleille, ja joka tapauksessa sillä on hyvät mahdollisuudet päästä sarjanelosenakin Eurooppaan, joten panosta kyllä riittää. IFK on voittanut viisi peliä peräkkäin ja saanut samalla puolustuspäätään tilkittyä.

SJK pelaa tasokasta kautta, mutta Maarianhaminaan se joutuu parin kysymysmerkin saattelemana. Ykkösmaalivahti Mihkel Aksalu joutui jättämään FC Lahti -tasapelin väliin, ja avaintoppari Cedric Gogoua sai ottelussa korttitilinsä täyteen.

Ottelun ratkaisee pitkälti se, kumpi pääsee pelaamaan omilla ehdoillaan. Jos pelataan IFK pääsee rullaamaan omalla suoraviivaisella tyylillään, se on vahvoilla, mutta jos SJK onnistuu organisoidussa ja pallonhallintaan perustuvassa omassa suunnitelmassaan, vierasjoukkue saattaa saada jotakin mukaansa. Lähtökohdat ovat hyvin tasaiset, ja vedot kannattanee jättää liveen ottelun alettua.

TPS 3,40, tasapeli 3,40, FC Inter 2,08

Joukkueiden piti pelata eri päissä sarjataulukkoa, mutta kauden viimeisen derbyn koittaessa tilanne on se, että tappiolla Inter olisi keskellä kiivasta putoamistaistoa. Vaisun kauden pelannut Inter oli IFK Mariehamnia vastaan jälleen melkoisen huono viimeisellä kolmanneksella. Joukkueen pelistä puuttuu ideaa ja röyhkeyttä, eikä sarjataulukko valehtele.

TPS on kehittynyt kauden mittaan, joskin sunnuntain MYPA-tappio oli pelillisesti takapakkia. TPS on kuitenkin tehnyt itsestään vaikean voitettavan, ja flow'n sattuessa päälle (kuten edellisessä kotiottelussa RoPSia vastaan) mitä tahansa voi tapahtua. Lisäksi TPS saa tärkeän topparinsa Alex De Johnin takaisin kokoonpanoonsa. Inter ei missään nimessä ansaitse lähes kerran kahdesta voittavan suosikin asemaa. Parhaat peli-ideat suosivat mustavalkoisia.

VPS 2,25, tasapeli 3,25, RoPS 3,10

VPS hukkasi johtoasemansa kahdesti ja joutui tyytymään 3-3-tasapeliin kotiottelussa Jaroa vastaan. Sebastian Strandvall oli liekeissä Vepsun erikoistilanteissa, mutta vastaavasti vastustajan erikoistilanteita ei osattu puolustaa. Hyökkäyspeli oli aiempaa pirteämpää, mutta siitä tutusta, tiiviisti puolustavasta VPS:stä ei ole tietoakaan. Flunssa on kiusannut Vepsun joukkuetta, joten kokoonpano kannattaa tarkistaa. Jaroa vastaan sivussa oli tärkeä Anthony Dafaa pitkäaikaispotilaiden lisäksi.

RoPS nousi 2-1-kotivoittoon Hongasta. Joukkueen tärkeimmän yksilön Aleksandr Kokon pelikielto vaikeuttaa rovaniemeläisten reissua Vaasaan. Puolustuspelissä on edelleen epävarmuutta, ja omissa on soinut kahdeksassa peräkkäisessä pelissä.

Hyökkäyspäässä kumpikaan joukkue ei yleisesti ottaen vakuuta, mutta sekä VPS:n että RoPSin puolustus antanee vastustajalle omat tilaisuutensa. Yli 2,5 maalia kertoimella 2,05 nousee ehdokkaaksi peleihin.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!