Veikkausliiga: TPS voittaa RoPSin


FC Lahti 2,15, tasapeli 3,35, JJK 3,10

Lahti ja Juha Malinen eivät ole varsinaisesti viettäneet mitään kuherruskuukautta. Uusi luotsi on saanut aloittaa aikakautensa kahdella kotiottelulla, joista käteen jäi vain piste viime kierroksen maalittomasta RoPS-tasurista. Mustat Kuhnurit pelaavat vielä JJK:ta vastaan kotona, ennen kuin otteluohjelma muuttuu vaikeammaksi. JJK iloitteli viime kierroksella 3-2-voiton IFK Mariehamnista, mutta tulos sikseen; JJK:n ja IFK:n ottelut menevät aina tivoliksi, ja jyväskyläläiset menettivät taas ykköstykkinsä Eero Markkasen sairastuvalle (toki Markkanen kävi ensin iskemässä pari maalia). Ilman Markkasta maalinteko on ollut JJK:lle tervanjuontia, ja vasta neljä osumaa ampuneelle Lahdelle se vasta tuskaa onkin. Ottelussa kohtaavat kauden kaksi vähiten maaleja tehnyttä joukkuetta. Omissa on soinut senkin edestä, mutta nämä joukkueet saattavat nollata toisensa. Alle 2,5 maalia (1,75) on todennäköisesti tuottoisa valinta. Tasapelikin on lähellä.

FF Jaro 2,40, tasapeli 3,20, FC Inter 2,80

Jaron nuoren joukkueen kurittomuus nosti jälleen päätään Kuopiossa, missä joukkue sai jo kauden kolmannen punaisen korttinsa. KuPS kaunisteli ylivoimalla voittolukemat 3-0:aan. Jaro on kuitenkin etenkin kotonaan todella vaarallinen, ainakin jos saa pidettyä kymmenen miestä kentällä. Nyt loukkaantumistilanne on kuitenkin hankala. Kuopiossa ulos lentänyt Kevin Peth on vielä korvattavissa, mutta ringin kapeus alkaa pelottaa, kun sivussa ovat myös Simon Skrabb, Mattias Wargh ja mahdollisesti elintärkeä hyökkääjä Frank Jonke, joka on tärkein yksittäinen osa pietarsaarelaisten palapelissä. Inter pesi Klubi-murskajaisten jälkeen kasvojaan kotitasapelillä MYPAa vastaan, vaikka peli ei täysin vakuuttanutkaan. Sinimustien pelissä ei ole oikein minkäänlaista tasaisuutta, ja kapea rinki rokottaa kovalla kädellä myös vierasjoukkuetta. Tänään sivussa on kaksi laituria (Solomon Duah ja Guy Gnaboyou), keskikentän moottori Pim Bouwman sekä toppari Tuomo Turunen. Myös Interin rinki on niin surullisen kapea, että joukkue heikkenee näiden poissaolojen myötä tuntuvasti. Pelattavaa on vaikea löytää ainakin ilman lopullisia kokoonpanotietoja. Jaro on suosikki, mutta tasapelikin voi olla lähellä.

IFK Mariehamn 2,20, tasapeli 3,20, KuPS 3,15

Jälleen ottelu, joka tarjoaa päänvaivaa vedonlyöjille. IFK on kotonaan aina suosikki, mutta maarianhaminalaisten kotitaika ei ole tällä kaudella ollut totutun vahvaa ja lisäksi KuPS on ollut saarelaisille vastustaja siitä vaikeammasta päästä. Vierasjoukkue saa takaisin riveihinsä Gambian maajoukkueen mukana olleen puolustaja Omar Colleyn sekä todennäköisesti ainakin penkille hyökkääjä Ats Purjeen, joka haki jo pelituntumaa Kakkosesta. Dawda Bah joutuu sen sijaan jäämään sivuun. Joka tapauksessa KuPSin loukkaantumistilanne on jo huomattavasti aiempia viikkoja parempi. IFK saattoi menettää JJK-tappiossa Tommy Wirtasen, jonka pelaaminen on epävarmaa. Lopputuloksen veikkaaminen on lähes kolikonheittoa, mutta luotetaan kotietuun.

MYPA 3,20, tasapeli 3,25, HJK 2,15

MYPA on yksi liigan kovimmista kotijoukkueista, eikä hurjalla materiaalilla operoiva HJK vieläkään vakuuta tasaisesti. Viimeksi Ville Wallénin karmea töppäys Honkaa vastaan johti tappioon, mutta toisaalta ottelusta ei ollut Klubille paljoa otettavissakaan, kun joukkue ei itse tehnyt yhtäkään osumaa. Kumpikin joukkue pääsee otteluun käytännössä terveillä miehistöillä. MYPA voi hyvinkin venyä ainakin pisteeseen, mutta HJK:ta on pakko pitää ennakkosuosikkina, kuten aina. Vierasvoitto peleihin ja sitten jännitetään, mikä HJK tänään ilmestyy Saviniemeen.

TPS 1,52, tasapeli 3,85, RoPS 6,00

TPS ei edelleenkään kokonaisuutena vakuuta, mutta tässä ottelussa se on selvääkin selvempi suosikki. Maalittomassa VPS-tasapelissä TPS:n pelissä näkyi jo ideaa ja lupaavia yhteispelin merkkejä. RoPSilta sivussa ovat molemmat avauskokoonpanon topparit Faith Friday Obilor ja Ndukaku Alison. Rovaniemeläisten eeppisen surkea vierassaldo onkin mainittu tälläkin sivustolla jo moneen kertaan, eikä yksi tasapelipiste Lahdesta sitä paljoa kohenna. Kertoimet ovat jotakuinkin kohdallaan, mutta kotikerroin ei juuri arvoa tarjoa. Yritetään riskillä ja annetaan RoPSille yksi maali eteen. Tämä nostaa TPS:n voittokertoimen 2,55:een. Jos TPS pelaa kuten Vaasassa, se luonee tarvittavat maalipaikat ainakin kahteen osumaan. RoPSille ei tältä retkeltä voi luvata juuri mitään, vaikka se voittikin Tepsin keväällä kotonaan.

VPS 2,60, tasapeli 3,10, FC Honka 2,65

Taas iso haaste vedonlyöjälle. VPS nousi maalittomalla TPS-tasapelillä yksin liigakärkeen, mutta Honkakin on ollut viime viikkoina lähes pysäyttämätön. Kumpikin joukkue sekä tekee että päästää vähän maaleja. Todennäköisesti ottelu tulee ainakin alkuun olemaan hieman varovaista kyttäilyä, sillä nyt pelataan tärkeistä pisteistä. Honka halunnee pallonhallinnan itselleen, mutta VPS:n puolustusta on äärimmäisen vaikea murtaa. Sama pätee espoolaisiinkin. Ensimmäisen maalin tekevä joukkue on vahvoilla. Kotijoukkueen riveistä puuttuu toppari Karsten Smith, mutta siihen Vepsu ei kaadu. Lopputuloksen veikkaaminen on tässäkin ottelussa tuskaista huvia, mutta luotetaan peleissä siihen, että ottelu alkaa tasaisissa merkeissä. Kerroin sille, että tauolle mennään tasatilanteessa, on 2,05.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!