Veikkausliiga: TPS:llä maistuva kerroin Vaasassa


FC Inter 2,35, tasapeli 3,30, KuPS 2,90

FC Interillä on kaksi eri persoonaa: Inter Mika Ojalan kanssa ja Inter ilman Mika Ojalaa. Pelatessaan paimiolainen ratkaisee otteluita Interille, mutta ilman Ojalaa tehoja ei tahdo löytyä. Viime viikolla Inter pelasi tosin kaksi kelvollista ottelua liigan kärkikaksikkoa vastaan ja nappasi jopa Suomen Cupin finaalipaikan, joten edistystä luulisi tapahtuneen. Tämän kauden Interin kohdalla varma ei kuitenkaan voi koskaan olla. Tärkeä keskikenttäpelaaja Vincent Onovo on sivussa, samoin pitkäaikaispotilaat Ville Nikkari ja Demba Camara.

KuPS on voittanut kaksi edellistä otteluaan ja pitänyt vielä pienen minilomankin. Puolustuspeli on jälleen tiivistynyt pienen notkahduksen jälkeen. Hyökkäyspeli tosin on kaivannut loukkaantumisesta kärsinyttä Francis Chibuikea, joka ei pelaa vielä Turussakaan. Lisäksi kuntoutumassa oleva Jussi Kujala ja takareisivammasta vieläkin kärsivä Juha Hakola odottavat kauden ensiesiintymistään.

KuPSin avain otteluun on Ojalan pysäyttäminen. Jos Ojala saadaan hiljaiseksi (mikä on helpommin sanottu kuin tehty), Interin hyökkäyspelistä katoaa liiankin paljon. Jos kuopiolaisjoukkue onnistuu puolustuspäässä, se on vahvoilla. Maaleilla tuskin juhlitaan, jos KuPS onnistuu ja sää on odotetun sateinen. Alle 2,5 osuman kerroin on 1,96.

VPS 1,70, tasapeli 3,60, TPS 4,80

On täysi mysteeri, miten VPS:stä on saatu otteluun näin selvä suosikki. Vaasalaiset ovat hävinneet viisi peliä peräkkäin, tehneet niissä vain kolme maalia, eikä pelissä ole ollut juuri mitään positiivista. Eurosijat ovat käytännössä karanneet eikä putoaminenkaan uhkaa, joten motivaatiotilannekin on vähän niin ja näin. Jo useamman viikon Vepsu on ollut melko hengetön nippu. Tiiviinä tunnettu puolustuspää on vuotanut, eikä hyökkäyspelissä ole juuri ideaa.

TPS sen sijaan on kauden parhaassa vireessään pelattuaan viisi ottelua ilman tappioita. Joukkue on vahvistunut järkevästi ja kehittynyt muutenkin kauden mittaan. Lisäksi motivaatio on tapissa, sillä sarjajumbo pelaa elämästä ja kuolemasta. Honka romahti eilen Jaron vieraana ja jäi tasapeliin, joten TPS:llä on mahdollisuus nousta jo pisteen päähän säilymisestä. Mikko Hyyrysen poissaolo on tosin kova isku. Myös Matej Hradecky on sivussa.

VPS:llä on materiaalietu, mutta siihen kotijoukkuetta puoltavat asiat tänään päättyvätkin - eikä se materiaalierokaan lopulta jättimäinen ole. Vire, peliesitykset ja motivaatioetu kallistavat vaakaa vieraille. Suosikki VPS kyllä kotonaan on, mutta kerrointen pitäisi olla todella paljon tasaisemmat. Tällä asettelulla TPS:n vierasmenestykset menevät heittämällä peleihin.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!