Veikkausliiga: TPS:n kertoimet koholla


Viikonlopun liigakierros päättyy Turkuun, missä pelataan tärkeä ottelu sarjajumbo TPS:n ja seitsemäntenä olevan FF Jaron välillä. Panokset ovat tasaisessa sarjassa jälleen suuret.

TPS:n tilanne näyttää ensivilkaisulla lohduttomalta. Ero viimeistä edellisenä olevaan FC Honkaan on kahdeksan pistettä. TPS:llä on kuitenkin pelattuna ottelu vähemmän, joten ero voi tänään kaventua viiteen - ja ensi viikolla TPS ja Honka kohtaavat toisensa, minkä jälkeen häntäpäässä voi olla aivan uutta säpinää.

TPS on  alkanut napsia tärkeitä pisteitä. Takana on kaksi peräkkäistä tasapeliä kotona VPS:ää ja vieraissa Honkaa vastaan. Pelkät tasapelit eivät TPS:lle riitä, mutta ne osoittavat kuitenkin joukkueen kehittyneen. Alkukaudesta pitkälle kesään tasaiset ottelut kääntyivät aina rutinoituneen vastustajan eduksi, nyt TPS pääsee jo pisteille. Peli on ajoittain melko hyvännäköistä eikä antautumisesta ole tietoakaan. Puolustuspään virheet vain maksavat edelleen pisteitä. Neljästä edellisestä ottelustaan TPS on kuitenkin selvittänyt kolme ilman tappioita (1-2-1). Saldo on kauden paras.

TPS:n kokoonpanotilannekin on valoisa. Kuukausi sitten kasvoihinsa murtuman saanut Sami Rähmönen palaa kokoonpanoon Jaroa vastaan. Sivussa ollut keskikenttäpelaaja Matej Hradecky oli Honkaa vastaan penkillä, ja SalPasta lainattu Niklas Friberg pelasi kelpo ottelun laitapakkina.

Jaron kovin rynnistys näyttää jälleen taittuvan heinä-elokuussa - aivan kuin vuosi sitten. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan pietarsaarelaiset ovat voittaneet vain yhden. Toissa kierroksen 5-0-möyhennys vieraskentällä Honkaa vastaan oli kova suoritus, mutta vastustajakaan ei ollut kummoinen mittari. Viikko sitten SJK haki Pietarsaaresta pisteet lisäaikamaalilla. Mitalisijat ovat kahdeksan pisteen päässä, joten Jarolla alkaa olla kiire kärkipään kahinoihin.

Pienellä ringillä pelaaminen näyttää jälleen vaativan veronsa etenkin kuumalla kesäsäällä. SJK:ta vastaan Jaron hyökkäyspelaaminen jäi vaisuksi, eikä Alexei Eremenko seniorin suojattien prässikään ollut yhtä aktiivista kuin normaalisti. Joukkueen ykköstähti Hendrik Helmken paluu kokoonpanoon pelikiellon jälkeen on erittäin tärkeä asia. Johan Brunell ja Alexander Tumasyan ovat kuitenkin varmasti sivussa, Carlos Fondacaron pelikunto on kysymysmerkki ja Peter Opiyo on Kenian maajoukkueen matkassa, joten poissaolojakin on. Suurimman aukon jättäisivät laituri Fondacaro ja Opiyo.

Joukkueet kohtasivat toukokuussa Pietarsaaressa. Silloin Jaro pyöritti Tepsistä helpon 2-0-voiton. TPS on kuitenkin kotonaan huomattavasti parempi joukkue, ja Tepsi on muutenkin kehittynyt parin kuukauden aikana.

Todennäköisesti Kupittaalla nähdäänkin hyvin tasainen vääntö, johon hellekin varmasti vaikuttaa. TPS tarvitsee pisteitä, joten ennemmin tai myöhemmin sen on lähdettävä viemään peliä ottelun tilanteesta riippuen.

Pelivihjeet:

Rohkea veto: TPS voittaa, 3,70. Jaron kuuluukin olla ottelussa pieni vierassuosikki, mutta ei sentään näin vahvassa etulyöntiasemassa. Peliään parantanut turkulaisjoukkue pääsee otteluun pitkästä aikaa hyvällä itseluottamuksella, eikä Jaro ole viime aikojen vireellään ansainnut yli 50-prosenttisen suosikin asemaa.

Maltillinen veto: Tuplamahdollisuus 1X, 1,77. Maalinteko on TPS:lle vaikeaa, eikä Jaro välttämättä lähde otteluun kovin hyökkäysvoittoisesti. Kotimenestyksille saa kohtalaisen kertoimen tasapelivarmistuksellakin.

Harkitse tätä: Alle 2,5 maalia, 1,73. Ottelu saattaa hyvinkin alkaa tunnustellen. Jaro ei välttämättä lähde tässäkään ottelussa kovaan prässiin vieraskentällä, TPS:llä taas ei ole varaa takaiskuun. Peli saattaa tosin aueta myöhemmin, sillä ainakin TPS:n on haettava voittoa.

Vältä tätä: FF Jaro voittaa, 1,95. Ennakkoasetelma on paljon kertoimia tasaisempi. Jaron kertoimen pitäisi olla selvästi yli kahden. Pieni suosikki Jaro on, mutta tällä kertoimella? Ei kiitos.

Lyö vetoa ottelusta täällä!