Veikkausliiga: TPS:n kurjuusputki jatkuu


KuPS 2,30, tasapeli 3,20, MYPA 3,00

KuPSin 90-vuotisjuhlaottelu kuuluu sunnuntain vaikeimpiin veikattaviin. Sarjassa seitsemäntenä olevan kotijoukkueen tasaisuus ei vieläkään vakuuta millään tavalla, mutta toisaalta vastassa on liigan kolmanneksi huonoin vierasjoukkue. MYPA on muutenkin kompuroinut viime aikoina, vaikka keskiviikkona se kukistikin JJK:n vakuuttavasti 3-0. Näillä näkymin kotijoukkue saa kentälle HJK-tasapelissä huilanneen Miikka Ilon. Myös paluumuuttaja Tuomas Rannankari on pelikelpoinen. Kotijoukkue on lievä suosikki. Parhaat pelivalinnat löytyvät KuPSin voitosta tai tasapelistä.

FC Honka 1,90, tasapeli 3,35, TPS 3,90

Ykköstä lapulle ja nopeasti. Tasapeliin jääminen kotona FC Interiä vastaan oli sarjakärjelle pettymys, mutta isoa kuvaa katsottaessa Honka on varsin kovassa iskussa. TPS:stä sen sijaan ei voi sanoa samaa, sillä joukkueen peli ei vielä elokuussakaan ole lapsille sopivaa katsottavaa. Edelliselläkin kierroksella Lahti oli huomattavasti turkulaisia parempi, vaikka ottelu ratkesikin vasta viimeisellä sekunnilla. TPS tuntuu olevan todella pahassa takalukossa ja loukkaantumissumakin vain pahenee. Päävalmentaja Marko Rajamäen eväät vaikuttavat syödyiltä. Hongan pelaajatilanne on melko hyvä, ja kotivoitolle tarjotaan itse asiassa ylikerrointa.

FC Inter 4,50, tasapeli 3,35, HJK 1,78

Tasapeli Hongan vieraana oli Interille voitettu piste, mutta tilanne ennen HJK-ottelua on jälleen tukala. Sivussa on edelleen kolme topparia. Lisäksi keskikentän vakiomiehistä Kalle Kauppi (nivusvamma) ja Pim Bouwman (pelikielto) joutuvat jättämään ottelun väliin. Rinki on jälleen kapea. HJK:n esitykset eivät todellakaan vieläkään vakuuta, mutta materiaaliero on niin selkeä, että Interin pitäisi mennä vieraskentälläkin nurin. Tällä kertoimella Klubi on pelikelpoinen.

RoPS 2,15, tasapeli 3,25, IFK Mariehamn 3,25

Loukkaantumisista kärsinyt IFK on uusiutunut vahvasti. Seura hankki entisen Valioliiga-toppari Darren Pursen, Jamaikan nuorisomaajoukkueista tutun Craig Fosterin ja Österissä ylijäämämieheksi jääneen hyökkääjä Josef Ibrahimin. Koko kolmikko on käytettävissä sunnuntaina. Lisäksi Petteri Forsell palasi sairaslomalta VPS:ää vastaan ja oli heti elementissään, kun IFK nousi kahden maalin takaa rinnalle. Lähtökohtaisesti kotonaan vahva RoPS olisi suosikki, sillä IFK:lle kyseessä on todella raskas vierasreissu. Maalinteko pelitilanteista on kuitenkin ollut rovaniemeläisille niin tuskaista, ettei joukkueen voittoa uskalla suin päin lähteä veikkaamaan. RoPSin peleihin alle 2,5 maalia on usein toimiva valinta, ja tälläkin kertaa sen kerroin on kelvollinen 1,72.

VPS 2,20, tasapeli 3,20, FC Lahti 3,15

Joukkueet kohtaavat Hietalahdessa toistamiseen parin viikon sisään. Heinäkuun viimeisenä päivänä Lahti haki 3-0-vierasvoiton. VPS elää todella tuskaista jaksoa, sillä se on voittanut seitsemästä viime ottelustaan vain yhden. Viime sunnuntaina se hukkasi kahden maalin johtoasemansa IFK Mariehamnia vastaan. VPS roikkuu vielä pronssisijalla, mutta siihen tulee muutos nopeasti, ellei tuloskunto parane. FC Lahti on kovassa iskussa ja viimeisellä sekunnilla varmistunut TPS-voitto nosti fiilistä entisestään. Mustat Kuhnurit ei ole niin selkeä altavastaaja kuin kertoimet antavat ymmärtää. Vierasvoitto.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!