Veikkausliiga: Turun herruus pysyy TPS:n käsissä


Edellinen kierros: Seitsemästä vihjeestä viisi osui. Onnikin oli myötä, sillä Honka teki voittomaalin RoPSin vieraana viimeisellä sekunnilla. Muut osuneet poiminnat olivat FC Lahti, TPS:n ja KuPSin tasapeli, VPS:n voitto sekä under-veto VPS-JJK-otteluun. Vihjeemme kaatoivat MYPAn tappio Pietarsaaressa sekä IFK Mariehamnin katastrofipäivä HJK:ta vastaan. Ahvenanmaalaisten kerroin oli kuitenkin niin korkea, ettei pelipäätöstä voi jälkikäteenkään pitää huonona.

FC Honka 1,62, tasapeli 3,75, FF Jaro 5,00

Honka on tällä hetkellä todella hankalasti pysäytettävissä, mutta Jarokin horjahtelee hämmästyttävän vähän Frank Jonken ja Simon Skrabbin poissaoloista huolimatta. Kerroinasettelu on jotakuinkin kohdillaan, mutta sellaisenakaan Hongan kerroin ei välttämättä sytytä. Jaro on viime kierroksilla puolustanut tiiviisti, eikä sen verkkoon ole mennyt pallon palloa kolmessa viime ottelussa. Vierailla on mahdollisuudet ainakin pisteeseen, mutta poimitaan varsinaisena vihjeenä peleihin alle 2,5 maalia kertoimella 1,75. Honka on vain kerran tällä kaudella tehnyt yli kaksi maalia samassa ottelussa, ja Jaro pitänee vieraissa linjat tiiviinä tälläkin kertaa.

FC Inter 3,75, tasapeli 3,30, TPS 1,95

Kliseen mukaan vire ja muut asiat kadottavat merkityksensä, kun pilli soi derbyn alkamisen merkiksi. Faktat on kuitenkin syytä pitää mielessä: Inter ei ole tehnyt maaliakaan kuuteen otteluun, joukkueen itseluottamus on alhaalla, liigan kapeimmalla ringillä on yksi liigan pisimmistä sairaslistoista, ykköshyökkääjä ainoa hyökkääjä Irakli Sirbiladze ja keskikentän Pim Bouwman ovat pelikiellossa ja vastassa on joukkue, joka on lähes neljä vuotta ollut derbyissä niskan päällä. Interin pitää lähes aina korvata poissaolijat nuorilla keltanokilla. Voiko näitä tosiasioita mitenkään sivuttaa? TPS:n uhkakuvana voi nähdä sen, ettei sen peli vieläkään ole uomissaan, ja sen ennakkosuosikin rooli voi olla jopa "liian" selvä. Ennen viime derbyä TPS kuitenkin tarpoi aivan suossa ja voitti silti. Näyttää siltä, että kaiken muun päälle mustavalkoiset vielä syttyvät paikalliskamppailuihin Interiä paremmin. TPS:n voisi arvioida kertoimia selvemmäksikin suosikiksi, toisin sanoen vierasvoitolla on pienoinen ylikerroin. Tartutaan siis siihen.

JJK 2,20, tasapeli 3,35, RoPS 3,00

Johan ottelun lykkäsi. Toinen joukkue ei voita vierasottelua vaikka pelaajien henki riippuisi siitä, toinen joukkue ei yleensäkään harrasta jalkapallo-otteluiden voittamista. Kyseessä on äärimmäisen tärkeä ottelu sarjataulukon häntäpäässä. Joukkueista JJK on RoPSia enemmän kriisitunnelmissa, ja joka osa-alueella on isoja poissaoloja, ainakin jos huhut puolustaja Jordi van Gelderenin poissaolosta pitävät paikkansa. Toisaalta kaiken kurjuuden keskellä on hyvä muistaa, että JJK hävisi kotiottelun viimeksi kuukausi sitten, silloinkin HJK:lle. Kumpaankaan joukkueeseen ei kuitenkaan ole tippaakaan luottamista, joten haistellaan tasapeliä.

KuPS 2,25, tasapeli 3,30, VPS 2,95

KuPS taisteli alivoimalla tasapelin Turusta, mutta panokset ovat jatkuvasti kovat. Kuopiolaiset ovat 10 pistettä jäljessä tämän illan vastustajaansa ja samalla europaikkoja, joten tämä ottelu pitäisi voittaa, mikäli siihen junaan vielä on hinkua. Joukkue alkaa olla terve. Mika Hilander ja Chris James ovat sovittaneet pelikieltonsa, puolustajat Rami Hakanpää ja Etchu Tabe sekä keskikentän Dawda Bah ovat toipuneet vammoistaan. Parhaasta mahdollisesta kokoonpanosta KuPSin erottaa vain Turussa punaista katselleen Omar Colleyn poissaolo. VPS:llä on paljon pieniä kolhuja, joita päävalmentaja Olli Huttunen ei ole eritellyt tarkemmin. Näillä tiedoilla peleihin isketään varovasti kotivoitto, mutta tarkista kokoonpanot ennen pelipäätöstä. Jos VPS pääsee otteluun parhaillaan, se voi hyvinkin päästä osalliseksi pistejaosta. Varsin todennäköistä kuitenkin on, että ottelussa jäädään alle 2,5 maalin rajan (1,60).

MYPA 1,95, tasapeli 3,20, IFK Mariehamn 3,85

IFK on kummallinen joukkue. Saarelaisten perustaso on kova, mutta välillä sattuu sysimusta ilta. Sellainen oli vuorossa torstaina, kun HJK kävi Ahvenanmaalla pieksemässä IFK:n 5-0 eikä kotijoukkueelta onnistunut mikään. Alkukaudesta Grönvittille sattui toinen vastaava nukahdus juuri MYPAa vastaan, kun kouvolalaiset hakivat saarelta 4-0-voiton. Nämä kaksi tappiota ovat kuitenkin varmasti saaneet joukkueen sisuuntumaan. MYPA puolestaan on tällä hetkellä liigan kehnoimpia joukkueita; se on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin ja jäänyt kolmesti maaleitta neljässä viime ottelussaan. Pelillisestikin myllykoskelaisten askelmerkit ovat hieman hukassa, joten luotetaan suututettuun vierasjoukkueeseen. Sitä paitsi IFK:n kerroin on tänäänkin selkeämmänpuoleinen ylikerroin.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!