Veikkausliiga: viihdyttävä paikallisvääntö kääntyy SJK:lle


FC Honka 2,35, tasapeli 3,30, IFK Mariehamn 2,90

FC Hongan peli on viime aikoina ollut hieman sekavaa, eikä jatkuvasti muuttuva kokoonpano ole auttanut asiaa. Perjantain ottelussa saattavat debytoida Carlos Rodriguez Portela ja Pablo Couñago, joista etenkin jälkimmäisen CV on Veikkausliigan mittapuulla kova. Se ei kuitenkaan yksinään takaa mitään. Honka saa hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta peli on jotenkin hieman jäsentymätöntä. Tuloksia on kuitenkin tullut, sillä KuPS-tappio katkaisi viiden ottelun tappiottoman putken.

IFK Mariehamn kärsi viime lauantaina SJK:n vieraana ruman 0-3-tappion. David Ramadingayen ulosajo toisen jakson alussa tietysti muutti pelin kuvaa, mutta esitys oli muutenkin IFK:n kauden huonoin. Joukkue on liikaa Petteri Forsellin ja Luis Solignacin tasolla, eikä se suorita potentiaalinsa edellyttämällä tasolla. Ramadingayen lisäksi Jani Lyyski lienee edelleen sivussa, mutta Tomas Hradeckyn ja Diego Assisin pelaaminen on mahdollista.

Kumpikin joukkue yrittää pitää pelissä kovaa tempoa välillä vähän ajatuksen ja puolustuspelin kustannuksellakin. Ehdolle peleihin nousee ainakin yli 2,5 maalia kertoimella 1,91. Honka on ottelussa marginaalinen suosikki, mutta IFK:n vieraskerroin houkuttelee. Ahvenanmaalaisilla on rahkeita paljon nähtyä parempaan, ja vierasreissuna ottelu kuuluu kauden helpoimpiin.

FC Lahti 1,60, tasapeli 3,70, TPS 5,60

Lahti ei ole pelannut lainkaan häikäisevää jalkapalloa, mutta tuloksia on silti tullut ihan kohtalaisesti. Mustien Kuhnureiden pelaaminen on varsin suoraviivaista, mikä johtuu ainakin osittain surkeassa kunnossa olevasta kotikentästä. Päävalmentaja Toni Korkeakunnas on sanonut suoraan, että talvella sisäänajettua lyhytsyöttöpeliä ei voi Lahden stadionilla pelata.

TPS pelaa usein ihan pirteästi, mutta suoritustaso vaihtelee, ja etenkin kaksi edellistä vierasottelua ovat olleet todella ponnettomia suorituksia. Turkulaisten puolustukseksi on sanottava, että vastustajat MYPA ja Jarokin pelasivat Tepsiä vastaan todella vahvat kotipelit. Toppari Alex De Johnin pelikielto ei helpota urakkaa Lahdessa.

Lahti on ottelussa selvähkö suosikki, mutta onko se niin vahvoilla, että kotivoittoon kertoimella 1,60 kannattaa tarttua? Viime aikojen esityksillä ei. Otteluun on vaikea löytää pelattavaa, sillä myös vähämaalisuutta puoltavien vaihtoehtojen kertoimet ovat matalalla. Paras pelistrategia otteluun lienee hienoisten yllätysten etsiminen pienillä panoksilla. Ehdokkaiksi nousevat esimerkiksi tasapeli (3,70), lopputulokset 0-0 ja 1-1 (molemmat 8,00) sekä riskihakuna TPS:n Wayne Brownin maali (7,00).

MYPA 1,82, tasapeli 3,50, KuPS 4,20

MYPA palasi viikko sitten tylysti maanpinnalle, kun se hävisi vieraissa HJK:lle 0-4. Tuloksesta on kuitenkaan turha repiä pelihousuja. HJK vain näytti, mitä tapahtuu, kun se alkaa pelata materiaalinsa edellyttämällä tasolla. MYPA pelaa pääosin varsin viihdyttävää futista, mutta erikoistilannepuolustaminen pettää ottelusta toiseen. Ongelmasta tekee erikoisen se, että hyökkäyspään erikoistilanteissa MYPA on vahva.

KuPS on selvittänyt neljä ensimmäistä otteluaan Marko Rajamäen alaisuudessa tappioitta (2-2-0). Itseluottamus on silminnähden parantunut, ja Rajamäen luoman pallollisen pelityylin sisäänajokin tuntuu etenevän kierros kierrokselta. Toppari Toni Markicin poissaolo on pieni miinus.

KuPS on nousuvireessä, ja sen materiaalilla aineksia nähtyä parempaan onkin olemassa. Hienosta alkukaudestaan huolimatta MYPAa on arvostettu kertoimissa hieman liikaa. Yli 2,5 maalia (1,96) on hyvä haku, samoin vierasmenestykset.

SJK 2,25, tasapeli 3,30, FF Jaro 3,05

SJK pelasi muutaman ottelun varsin kehnosti, mutta 3-0-kotivoitossa IFK Mariehamnista esitys oli laadukas. Kotikentällään SJK on muutenkin ollut vahva, sillä se ei ole hävinnyt lakeuksilla vielä kertaakaan. Edes omissa ei ole vielä soinut kotiotteluissa. Pavle Milosavljevicin paluu puolustukseen on hieno asia, vaikka nuori Cedric Gogoua paikkasi IFK-ottelussa ihan mallikkaasti.

FF Jaro pelasi erinomaisen ottelun TPS:ää vastaan. Muutenkin Jaro pelaa (jälleen) todella vahvaa alkukautta, ja peli paranee kierros kierrokselta. Jos Jaro saa keskikentän haltuunsa, se on vahvoilla, sillä Fredrik SvanbäckPeter Opiyo ja Hendrik Helmke pelaavat erinomaisesti yhteen.

Ottelussa on paikallislatausta, mikä hieman kaventaa kotietua. SJK on kuitenkin ollut kotonaan vahva, ja kotivoitto on ihan hyvin maksava vaihtoehto. Bonuksena voi haistella yli 2,5 maalia kertoimella 2,12, sillä luvassa on viihdyttävä ottelu.

VPS 1,72, tasapeli 3,45, RoPS 4,90

VPS saattaa saada otteluun valtavan buustin, sillä tähtihyökkääjä Steven Morrissey saattaa olla mukana kokoonpanossa. Jo viime lauantaina Interiä vastaan mukaan palasivat Jean Fridolin Nganbe-Nganbe ja Cornelius StewartJarno Parikkakin alkaa päästä vauhtiin. Täydessä kunnossa viisikko ei missään tapauksessa ole, mutta vahvan hyökkäyskaluston kuntoutuminen on silti tärkeä asia. Ilman näitä pelaajia VPS oli todella tehoton. On mielenkiintoista nähdä, yltääkö joku viisikosta jo avaukseen.

Tehottomuudesta puheenollen, RoPS on tehnyt yhdeksässä ottelussaan vain neljä maalia, ja niistäkin puolet samassa pelissä. Hyökkäyspään loukkaantumiset verottavat tehoja, mutta edes parhaalla mahdollisella miehistöllään RoPS ei tahtonut onnistua maalinteossa.  Lisäksi vieraspelit ovat tänäkin vuonna RoPSin murheenkryyni, sillä hieman onnekas TPS-voitto on tuonut kauden ainoat vieraspinnat.

VPS on ottelussa selvä suosikki, ja kotikerroin on juuri ja juuri pelattavissa. Maaliodotusarvo ottelussa on todella pieni, mutta se on hoksattu kertoimissakin.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!