Veikkausliiga: VPS ottaa elintärkeän voiton


FC Honka 1,60, tasapeli 3,60, KuPS 5,50

KuPS purki cup-finaalitappion aiheuttamansa turhautumisen paikallisvastustaja JJK:ta vastaan korkojen kera, mutta loppukauden pariin mittelöön voinee odottaa taas epätasaista, hajanaista ja ailahtelevaa nippua. Hongankaan nykymeno ei toisaalta vakuuta. Joukkue rähmi mestaruustaistelussa pari tärkeää kotiottelua ja hävisi vielä vieraissa IFK Mariehamnille, joten enää mitään mestaruustaistelua ei ole olemassakaan. Pronssisijalla oleva VPS:kään ei enää uhkaa, joten Honka pelaa panoksetta. Siksi kotivoiton kerroin on liian alhainen, kun Honka on vielä osoittanut haavoittuvaisuutensa kotikentällä. Vedot kannattaa jättää sikseen, mutta jos jotakin jännitystä otteluun välttämättä haluat, kokeile tasapeliä.

FF Jaro 2,50, tasapeli 3,25, TPS 2,65

Näillekin joukkueille kauden päättyminen tulee olemaan helpotus. TPS-pelaajat saivat kuulla alkuviikosta seuransa taloushuolista. Uutisten vaikutusta kentällä on vaikea arvioida, mutta tuskin uutinen turhauttavan kauden päätteeksi ainakaan suurta riemua nosti. Jaron mitalijuna meni raiteiltaan jo kauan sitten, ja nyt joukkue vain pelaa pelejä pois. Jos edes pelaa, sillä FC Lahden vieraana Jaro oli täysin alistunut. Kumpikaan joukkue ei siis herätä juuri luottamusta. Alle 2,5 maalin kerroin on jotenkin saatu 2,00:aan, joten tartu kiinni. Jaro kyllä päästää maaleja solkenaan, mutta TPS ei ole se joukkue, joka osaa Jaron heikkoa puolustamista maksimaalisesti hyödyntää.

HJK 1,16, tasapeli 7,00, RoPS 13,00

Nyt on sekin nähty, että HJK ei varmistanut mestaruuttaan matemaattisesti ensimmäisen mahdollisuuden koittaessa. VPS-tasapeli jätti paljon parannettavaa, mutta Klubin kotimatolla mikään tuskin jää epäselväksi. RoPSin kausi päättyi käytännössä cupin finaaliin, ja panoksettomuus näkyi jo tappiollisessa Inter-ottelussa. HJK:n voitto ei oikein millään tavalla ole pelikelpoinen. Sen sijaan sille, että HJK voittaa molemmat puoliajat, on laskettu oikein mukava kerroin 2,35.

MYPA 2,25, tasapeli 3,20, VPS 3,10

Veikö ilmoitus päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen siirtymisestä FC Lahteen MYPAn pelaajilta suurimman nälän? Vaikea sanoa, mutta ainakin pronssihaaveet ovat kärsineet kovia kolauksia ilmoituksen jälkeen. Kouvolalaiset ovat hävinneet jo kolmesti peräkkäin. TPS-tappiossa MYPAn laukausten määrä oli tosin niin posketon (23 maalia kohti), että niillä lukemilla ei montaa peliä hävitä. VPS tosin ei tule tarjoilemaan lähimainkaan niin montaa tilaisuutta. Vaasalaisten pronssijuna puksuttaa muutenkin vakuuttavasti, sillä pisteitä tulee vaikeistakin otteluista. Voitto HJK:ta vastaan ei olisi ollut mikään vääryys. Vierasvoitto.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!