Veikkausliigan perjantaissa kärkikamppailu


Töölön kärkikamppailussa panokset ovat kovat. HJK:lle tekisi hyvää luoda pieni kaula sarjakärkeen, sillä alkava Mestarien liiga vie väkisinkin huomiota seuraavien viikkojen aikana. VPS puolestaan valuu nykytahdilla kohti keskikastia, ja tämänhetkinen kehno jakso pitäisi saada päätökseensä. Perjantaina se on kuitenkin paljon pyydetty, sillä sarjakolmosella on tukuttain pahoja poissaoloja.

Kokoonpanot

HJK:n vakiokokoonpanosta puuttuu laitapakki Sebastian Sorsa. Pitkäaikaispotilas Mika Väyrynen ei edelleenkään ole mukana. Teemu Tainio tulee todennäköisesti avauskokoonpanoon ja pudottaa joko Joel Perovuon tai Sakari Mattilan penkille. Toisaalta yllätyksetkään eivät Klubin kokoonpanossa ole poissuljettuja, sillä joukkueen taival Mestarien liigassa alkaa ensi viikolla. Lepuutukset eivät ole täysin poissuljettuja, vaikka HJK ei olekaan pelannut 11 päivään.

VPS:n kokoonpanotilanne on kovin kehno. Todennäköisesti sivussa ovat Inter-pelissä kolhuja saaneet Patrik Lomski ja Jesper Engström. Entinen HJK-hyökkääjä Jarno Parikka huilaa varmasti. Anthony Dafaa ja Toni Ameobi ovat harjoitelleet joukkueen mukana, mutta päävalmentaja Olli Huttusen mukaan riskejä ei oteta. Ainakin jommankumman pelaaminen on mahdollista. Erityisen tärkeää Vepsulle olisi Dafaan pelaaminen. Keskikenttämies on yksi koko liigan tärkeimmistä pelaajista omalle joukkueelleen. Etenkin laitapelaajien valitseminen aiheuttaa päänvaivaa. Sebastian Strandvall pelasi Interiä vastaan kärjessä. Jokapaikanhöylä Jyrki Saranpää on yksi vaihtoehto toisen laidan täyttäjäksi. Toiselle laidalle on mahdollista siirtää keskeltä Tony Björk, joka tosin on ollut hyvässä iskussa omalla pelipaikallaan keskustassa.

Vire

11 päivää poissa pelikentiltä ollut HJK voitti edellisessä ottelussaan FC Lahden kotonaan 2-1. Klubin hankkimasta 2-0-johtoasemasta huolimatta ottelusta tuli vielä tiukka ja HJK sai tehdä täyden päivätyön voittonsa eteen. Voitto nosti HJK:n sarjakärkeen. Helsinkiläiset ovat pelanneet ottelun vähemmän kuin tasapisteissä oleva Honka, joten peliesitysten ailahtelevuudesta huolimatta sarjatilanne näyttää hyvältä.

VPS puolestaan on menossa toiseen suuntaan. Edellinen ottelu päättyi kehnon esityksen päätteeksi 1-2-tappioon Interille. Se oli VPS:n toinen peräkkäinen tappio, ja tästä taitaa tulla kolmas. Kuudesta viime ottelustaan Vepsu on voittanut vain yhden. Se ei ole mitalijoukkueen tahti, vaikka kaikki muutkin joukkueet tuntuvat rämpivän vuorotellen. Vaasalaisten on kuitenkin saatava taas pistetilinsä karttumaan, jotta se pysyy mitalitaistelussa mukana eikä valu keskikastiin. Steven Morrissey tulee vahvistamaan hyökkääjäosastoa elokuun alussa, mutta sitä ennen kapealla ringillä on vain selvittävä muutamasta ottelusta.

Edelliset kohtaamiset

Perinteisesti VPS ei ole Helsingissä juhlinut, mutta kahden edellisen Töölön-visiitin päätteeksi vaasalaisten bussiin on pakattu kotimatkalle pisteitä tuliaisiksi. Viime kaudella VPS ylsi 3-3-tasapeliin (vaikka menettikin kahden maalin johtoasemansa) ja aiemmin tällä kaudella katkesi seuran 51 vuoden voitoton vierasputki HJK:ta vastaan, kun Vepsu riisti Klubilta vieraspisteen 2-1-voitolla. Perjantaina VPS voi kaikesta huolimatta lähteä haastamaan sarjakärkeä rennoin mielin; päävalmentaja Huttunenkin totesi, että loukkaantumistilanne huomioiden VPS:llä on ottelussa vain voitettavaa.

Vedonlyönti

Ennakkoasetelmat huomioiden HJK on suursuosikki, ja kotivoiton kerroin 1,30 onkin kohdallaan. Rikastumaan sillä ei kuitenkaan pääse, joten etsitään muita vaihtoehtoja.

VPS:n loukkaantumistilanne on siis haastava, mutta kovatasoinen puolustuslinja pysyy kasassa. VPS puolustaa normaalistikin vahvasti, ja perjantaina vaasalaiset tuskin pyrkivät esittämään senkään vertaa hienouksia kuin normaalisti. HJK:lla on ollut tällä kaudella vaikeaa, kun se on pakotettu pelaamaan hitailla hyökkäyksillä. VPS pitää linjansa tiiviinä, joten ei olisi ihme, jos ottelussa nähtäisiin alle 2,5 maalia (1,90). Tarvittavan maalin tai pari HJK pystynee kuitenkin tekemään.

Ilman Parikkaa ja Ameobia VPS ei kuitenkaan ole kovin vaarallinen. Jordan Seabrook ei vakuuttanut Interiä vastaan eikä Strandvall ole luontainen kärki. VPS tuskin luo ottelussa montaa tekopaikkaa. Kerroin sille, että vierasjoukkue ei tee maalia, on 1,80.

Jos kuitenkin uskot VPS:n venyvän yllätykseen, voit tarttua tasapelin (5,00) tai vierasvoiton (9,00) kertoimiin.

Lyö vetoa ottelusta täällä!