Veikkausliigassa kaksi ympäripyöreää ottelua


FC Lahti 2,00, tasapeli 3,30, SJK 3,70

Sarjakolmonen isännöi sarjakakkosta Lahdessa, joten ottelussa on paljon panosta. Lahti venyi viime keskiviikkona HJK:n vieraana 0-0-tasapeliin, ja tulos ilmentää jälleen kerran joukkueen kurinalasiuutta. Lahden kuudessa viime ottelussa kumpikaan joukkue ei ole pystynyt tekemään enempää kuin yhden maalin, jos sitäkään. Sama tilasto paljastaa myös Lahden pienoisen murheenkryynin: tehojakaan ei oikein tule, vaikka peli sujuu melko hyvin. Hassan SesayKimmo HoviDrilon Shala ja Mikael Salimäki ovat sivussa ottelusta.

SJK on huimassa liidossa; se on voittanut seitsemän peräkkäistä ottelua maalierolla 12-2. Viimeksi IFK Mariehamn oli paketoitu vartissa. Lahden puolustuksen avaaminen tulee kuitenkin olemaan SJK:llekin vaikeaa. Puolustaminen on kuitenkin SJK:llakin todella vahvaa, joten luvassa on vähämaalinen ottelu, jossa klisee ensimmäisen maalin merkityksestä nousee normaaliakin suurempaan rooliin. Kovin houkuttelevaa kerrointa otteluun ei löydy. Lähtökohdat ovat niin tasaiset, että vedon voi valita lähes oman tuntumansa perusteella. SJK:n vieraskerroin on tosin hieman koholla.

TPS 3,20, tasapeli 3,40, MYPA 2,15

Jos Lahdessa iskevät yhteen hyvävireiset joukkueet, niin Kupittaalla kummankin joukkueen käyrä osoittaa alaspäin. Nuoren ja yritteliään TPS:n taistelutahtoa olisi kiva sympata, mutta kun hyväkään yritys ei vain riitä. TPS on leikissä mukana lähes joka ottelussa eikä se yleensä häviä rumasti, mutta vastustaja käy kuitenkin tekemässä ainakin yhden maalin enemmän. Palloa TPS liikuttaa ihan nätisti, mutta fyysisyys, kaksinkamppailuvoima ja rutiini ovat vastustajilla jatkuvasti aivan eri tasoa. TPS:n pitäisi loppukauden ajan voittaa keskimäärin joka toinen peli säilyäkseen, eikä se näytä lainkaan todennäköiseltä. Kaiken lisäksi Sami Rähmönen loukkaantui Interiä vastaan, joten TPS joutuu MYPA-otteluun todella kokemattomalla puolustuslinjalla. Rähmöstä lukuunottamatta terveystilanne on hyvä.

MYPA voitti sentään Eurooppa-liigassa IF Fuglafjordurin 1-0, mikä oli minimivaatimus joukkueiden tasoero huomioiden. Liigassa edellinen voitto on kuitenkin seitsemän ottelun takaa, ja eurokiireet saattavat viedä huomiota pois kotoisesta liigasta. Maalinteko tökkii, ja omassa päässä sattuu virheitä. Omissa soi etenkin erikoistilanteista. Thiago Motta ja Stefano Pinho lienevät ainakin sivussa. Lisäksi europelit saattavat tuoda lepuutuksia, joten kokoonpanot on syytä tarkistaa.

Alavireisten joukkueiden kohtaamisesta voi tulla lähes mitä vaan, etenkin kun MYPAlla voi olla pieniä syttymisvaikeuksia eurokiireiden keskellä. Tälläkin sivustolla on useaan otteeseen vihjattu hyviä tuloksia TPS:n puolesta, yleensä tuloksettomasti. Kokeillaan hyväkertoimista kotialtavastaajaa kuitenkin vielä kerran. MYPA ei todellakaan pääse kamppailuun ideaalitilanteessa, joten Tepsillä voisi olla jonkinlainen iskun paikka. Myös yli 2,5 maalia kertoimella 2,00 nousee vaihtoehdoksi. Kumpikaan joukkue ei juuri tee maaleja, mutta tänään puolustusvirheitä on odotettavissa sen verran, että viimeistelyn ei välttämättä edes tarvitse olla huippuluokkaa.

Lyö vetoa Veikkausliigasta täällä!