Wayne Rooneyn kunniaksi - 10 parasta omaa maalia


Wayne Rooney esitti viimeistelylahjojaan lauantaina Stokea vastaan - kentän molemmissa päissä. Manchester Unitedin hyökkääjä pisti pallon omiin 11. minuutilla, mutta puski pallon oikeaan verkkoon vain 15 minuuttia myöhemmin.

Rooneyn inspiroimana tässä 10 parasta omaa maalia.

10. Tony Popovic

Crystal Palace -legendan ainoa Valioliiga-kausi tullaan muistamaan tästä tyylikkäästä omasta maalista.

9. Mike Elwood

Mervue Unitedin puolustaja Mike Elwoodilla tuskin on paljoa muistikuvia tästä maalista: purku osui häntä lähietäisyydeltä naamaan ja nousi maalivahdin yli. Ups.

8. Chris Brass

Bury-puolustajan oma maali menee klassikkokategoriaan - ei vain komedia-arvojen takia, vaan myös siksi, että Brass lähes mursi nenänsä työn touhussa.

7. Alan Smith

Kukaan ei halunnut pitää Leedsiä Valioliigassa kaudella 2003-04 kiihkeämmin kuin Alan Smith. Valitettavasti tässä kulmapotkussa intohimo johti noloon episodiin.

6. Franck Queudrue

Quedrue palasi kotimaahansa Ranskaan pelattuaan 10 vuotta Englannissa Middlesbroughin, Fulhamin, Birminghamin ja jopa Colchesterin riveissä. Tämän uroteon Quedrue teki Lensin paidassa.

5. Frank Sinclair

Tällainen lista ei olisi täydellinen ilman omien maalien erikoismies Franck Sinclairia. Olisi epäreilua näyttää vain yksi osuma, joten tässä laaja kokoelma.

4. Lee Dixon

Lee Dixon tullaan aina muistamaan Arsenalin legendaarisen puolustuksen avainhahmona, mutta tämä upea nosto oman maalivahdin David Seamanin yli vuoden 1991 Coventry-ottelussa on myös hyvin muistissa.

3. Jamie Pollock

Nyt Manchester City on hallitseva Englannin mestari, mutta tämä Jamie Pollockin oma osuma vuonna 1998 pudotti seuran kolmannelle sarjatasolle ensimmäistä kertaa Cityn historiassa. Mieleen tulee elävästi Paul Gascoignen upea maali vuoden 1996 EM-kisoista, mutta Gazza osui sentään Skotlannin eikä oman joukkueensa verkkoon.

2. Tomislav Piplica

Bosnialaisveskarista tuli Energie Cottbusin kannattajien keskuudessa kulttihahmo tämän spektaakkelin jälkeen. Piplica näyttää puskevan pallon omaan verkkoon. Cottbus johti viisi minuuttia ennen loppua, mutta tämän mokan myötä peli päättyi 3-3.

1. Goran Rubil

Tämän on pakko olla kliinisin oma maali ikinä. Jos Rubil olisi tehnyt tämän toiseen päähän kenttää, osuma olisi ollut ehdottomasti vuoden maaliehdokas. Nyt Rubilin nimi tulee esiin vähän nolommissa yhteyksissä.

James Daly