KHL: Jokerit ennakkosuosikki Dinamo Riikaa vastaan


Viikon peleistä huilannut Jokerit pelaa maanantaina viimeisen ottelunsa ennen joulutaukoa. Helsingissä vierailee KHL:n läntisen konferenssin hännillä oleva Dinamo Riika.

Jokerit on ollut viime otteluissaan huippuiskussa, joskin viimeisimmän vieraskiertueen päättänyt ottelu Slovan Bratislavan vieraana oli narreille muistutus KHL:n raadollisuudesta. Neljän ottelun voittoputki ja parin sarjan kärkijoukkueen päänahat eivät paljoa painaneet, kun sarjan alakastin Slovan nappasi 6-2-kotivoiton.

Myös Dinamo Riikaa vastaan Jokereiden on siis syytä olla hereillä, vaikka helsinkiläiset ovat keränneet lähes 40 pistettä latvialaisvieraitaan enemmän. Dinamo katkaisi oman neljän ottelun tappioputkensa edellisessä ottelussaan Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan. Marraskuun lopussa Dinamo kellisti kuitenkin lyhyen ajan sisään Pietarin SKA:n, Dinamo Minskin ja Moskovan Dynamon, joten iskukykyä latvialaisilla on.

Dinamon vaarallisimpiin yksilöihin kuuluvat viisi viime ottelua piste per peli -tahtia pelannut Charles Genoway sekä joukkueen sisäisen pistepörssin kärki Lauris Darzins. Suomalaisille tuttuja nimiä joukkueessa ovat ainakin Lukossa ja TPS:ssä pelannut puolustajakolossi Milan Jurcina sekä pitkän uran Slovakian maajoukkueessa tehnyt Marcel Hossa.

Jokereiden ykkösyksilö on viime otteluissa edelleen ollut Steve Moses, joka on takonut viiteen otteluun hurjat tehot 4+4. Myös puolustaja Ryan Gunderson ja hyökkääjä Petr Koukal ovat iskeneet kovia tehoja lähiaikoina.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, kaksi kertaa Helsingissä ja kerran Latviassa. Jokerit voitti kotonaan 3-2 ja 5-2. Edellinen kohtaaminen pelattiin marraskuun lopulla Latviassa, ja Jokerit oli silloinkin vahvempi lukemin 4-3.

Unibetin kertoimet
Jokerit-Dinamo Riika

1: 1,48
X: 5,00
2: 5,20

Lyö vetoa ottelusta täällä!