KHL: Jokerit huippuvireisenä Bratislavaan


Huippuvireessä oleva Jokerit piipahtaa maanantaina Bratislavassa, jossa se kohtaa KHL:n pudotuspelipaikoista kisaavan Slovanin.

Kyseessä on samalla suomalaisten huippuvalmentajien yhteenotto, sillä Slovan Bratislavaa luotsaa Petri Matikainen.

Jos Jokereiden päävalmentaja Erkka Westerlund voi suhtautua Jokereiden tekemiseen levollisin mielin, Matikaisella riittää pähkäiltävää kentän ulkopuolellakin. Slovan kuuluu KHL:n ongelmapesäkkeisiin, sillä seura on pahoissa talousvaikeuksissa. Jopa kauden vieminen loppuun on epävarmaa.

Iltalehden tietojen mukaan Matikainen ei ole saanut seuralta palkkaa, ja sama pätee moniin joukkueen pelaajiinkin. Osa joukkueen pelaajista onkin pakannut kamppeensa ja vaihtanut maisemaa kaikessa hiljaisuudessa.

Melko vaikeaa on ollut kentälläkin. Slovan on hävinnyt neljästä edellisestä ottelustaan kolme. Viime keskiviikon voitto Barys Astanasta oli kuitenkin näyte siitä, että Slovan on edelleen kyvykäs joukkue. Voittoja on silti tultava lisää ja nopeasti, sillä läntisen konferenssin pudotuspeliviiva on karannut kahdeksan pisteen päähän.

Länsilohkon kolmantena oleva Jokerit on puolestaan erinomaisessa iskussa. Viime viikko alkoi masentavalla tappiolla Avtomobilist Jekaterinburgille, mutta loppuviikko oli sitäkin loisteliaampi. Helsinkiläiset voittivat itäisen konferenssin kärkijoukkueet Ak Bars Kazanin ja Metallurg Magnitogorskin.

Jokerit pelaa vahvasti joukkueena, mutta Steve Moses nousee yksilöistä ylitse muiden. KHL:n maalipörssiä johtava Moses pelaa huippukautta. Lauantaina "Magnitkaa" vastaan Moses oli mukana kaikissa Jokerien maaleissa. Läpi kauden Jokereiden vahvuus on kuitenkin ollut myös erinomainen joukkuepeli, joten ryhmä ei ole huippuyksilöidensä varassa.

Jokereiden maalilla pelaa maanantaina Riku Helenius. Jokerit on vienyt joukkueiden molemmat aiemmat kohtaamiset tällä kaudella.

Kertoimet: Slovan Bratislava-Jokerit

1: 3,75
X: 4,20
2: 1,78

Lyö vetoa ottelusta täällä!