KHL: Jokerit kohtaa SKA:n täydessä kotihallissa


Jokereiden KHL-aikakauden toistaiseksi odotetuin ottelu pelataan torstaina, jolloin Hartwall Arenalle saapuu sarjan kovimpiin joukkueisiin kuuluva Pietarin SKA. Ottelun ennakkosuosikkia ei tarvitse arvuutella, mutta Jokerit pääsee kohtaamaan SKA:n sopivaan aikaan.

SKA on nimittäin hävinnyt viidestä viime ottelustaan kolme, mikä on harvinaisen kurja saldo nimivahvalle pietarilaisryhmälle. Joukkueen peli ei ole rullannut normaaliin tapaan.

Vilkaisu SKA:n nimilistaan kertoo kuitenkin nopeasti, mistä on kyse. Suurin tähti on luonnollisesti Ilja Kovaltshuk, mutta joukkueen muillakin pelaajilla on rutkasti kokemusta NHL-, KHL- ja maajoukkuetasoilta. Esimerkiksi Jimmie EricssonAleksei PonikarovskiPatrick ThoresenRoman Cervenka ja tehopuolustaja Anton Belov ovat jääkiekon aktiiviseuraajille tuttuja huippunimiä. Suomalaisseuraajille tuttu mies on myös SKA:n entinen TPS-vahti Aleksander Salak.

Myös sarjataulukko kertoo SKA:n ryhmän iskukyvystä olennaisen. SKA on läntisen konferenssin sarjakakkonen, Jokerit kolmonen - mutta samassa ottelumäärässä SKA on napsinut kymmenen pistettä Jokereita enemmän! Pietarilaisten vaikeasta jaksosta huolimatta kaksi ottelua enemmän pelannut lohkokärki Moskovan TsSKA on vain kolmen pisteen päässä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi SKA:n 4-1-kotivoittoon, eikä ottelu jättänyt Jokereille juuri mitään jossiteltavaa.

Jokerit on kuitenkin SKA:ta paremmassa vireessä, sillä se on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Vastustajatkaan eivät ole olleet hullumpia: Jokerit voitti kahdesti samoista sijoista pelaavan Dinamo Minskin ja kertaalleen pudotuspeliviivan tuntumassa pyörivän Slovan Bratislavan. Ainoa tappio tuli itäisen konferenssin kärjelle Metallurg Magnitogorskille.

Kokoonpanorintamaltakin kuuluu hyvää, sillä pitkään poissa ollut Niklas Hagman palaa kaukaloon ja tuore hankinta Petteri Wirtanen tekee debyyttinsä Jokerien paidassa. Kuumeilusta kärsinyt Juhamatti Aaltonen saattaa olla sivussa.

Kokoonpano on kuitenkin lähes Jokereiden paras mahdollinen. Helsinkiläisillä on muutenkin hyvä iskun paikka alavireistä SKA:ta vastaan, ja täysi kotihalli tasoittaa asetelmia entisestään. SKA on toki ottelussa ennakkosuosikki.

Jokerit 3,00, tasapeli 4,10, SKA 2,05 - lyö vetoa ottelusta täällä!