KHL: Vitjaz-ottelu käynnistää Jokerien vieraskiertueen


Jokerit kohtaa maanantaina vieraskentällä Vitjaz Podoslkin, joka pitää majaansa Moskovan lähellä. Vastustaja ei kuulu KHL:n nimekkäimpiin, mutta Jokereiden on jälleen syytä olla varuillaan: Vitjaz kävi jo alkukaudesta Helsingissä ryöstöretkellä, eikä sen alkukausi ole muutenkaan sujunut lainkaan hullummin.

Vitjaz ei ole koskaan päässyt KHL:n pudotuspeleihin, ja tiukkaa tulee todennäköisesti tekemään tänäkin vuonna. Startti on kuitenkin lupaava: 19 ottelustaan pikkuseura on voittanut kymmenen, ja tällä hetkellä Vitjaz majailee läntisen konferenssin kahdeksantena viimeisellä pudotuspelisijalla.

Joukkueen ykköstykki alkukaudella on ollut tshekki Roman Horak, joka on iskenyt 19 otteluun tehot 10+6. Suomalaisittain tuttuja miehiä joukkueessa ovat ykkösmaalivahti Harri Säteri sekä muutama vuosi sitten HPK:ssa kaksi kautta pelannut ruotsalainen Mathias Porseland. Neljättä KHL-kauttaan pelaava Porseland on enää pisteen päässä omasta KHL:n yhden kauden piste-ennätyksestään, kahdeksasta pisteestä. Puolustajan hyvästä vireestä kertoo myös taannoinen valinta KHL:n viikon pelaajaksi.

Vitjazin ylivoima on ollut alkukaudesta vaarallinen, mutta puntteja tasoittaa maanantaina se, että ruotsalainen Mario Kempe on ennakkotietojen mukaan sivussa Vitjazin kokoonpanosta loukkaantumisen takia. Hyökkääjä on kova menetys Vitjazille.

Jokereiden neljän ottelun kotiputki toi tilille kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Tappiot tulivat peräkkäin kotiputken viimeisissä peleissä. mutta vastustajatkin olivat kovimmasta päästä: Helsingissä ryöstöretkellä kävivät Salavat Julajev Ufa ja Avangard Omsk.

Niklas Hagman ja Oskari Korpikari puuttuvat Jokerien riveistä alkavalla vieraskiertueella loukkaantumisten takia. Jani Rita on toipunut pelikuntoon. Siirtohuhujenkin kohteeksi joutunut Jere Karalahti sekä Johan Harju palaavat kokoonpanoon Vitjazia vastaan.

Unibetin kertoimet
Vityaz-Jokerit

1: 3,50
X: 4,30
2: 1,82

Lyö vetoa ottelusta täällä!