Liiga: Ässät ja Kärpät vääntävät tasaisesti


Ennen maajoukkuetaukoa vihjeet napsuivat mukavasti: seitsemästä vihjeestä viisi osui, ja osumien keskikerroin oli mukava 2,02. Nyt kotoinen kiekkoliiga kääntyy loppusuoralle, sillä jäljellä on joukkueesta riippuen 13-15 ottelua. Kilpailu pudotuspelipaikoista, kotieduista ja jossain määrin jopa runkosarjan voitosta on kovaa. Pelicans, Sport ja TPS pelaavat käytännössä panoksetta, mikä on syytä huomioida loppukirin aikana.

Liigakevät ottaa maanantaina varaslähdön Ässien ja Kärppien kohtaamisella. Vedonlyönnin kannalta ottelu on hankala.

Ässät saa sairastuvalta hyviä uutisia: maanantaina jäälle palaavat Aleksi Saarela ja maalitykki Eero Elo. Etenkin Elon paluu tulee tarpeeseen, mutta Sami Lähteenmäen ja Michael Ryanin poissaolot tuntuvat edelleen. Lisävaikeuksia porilaisille tuo se, että Jyri Marttisen sairastumisen takia Ässät pelaa Kärppiä vastaan vain viidellä puolustajalla.

Toisaalta Kärppienkään tilanne ei ole paras mahdollinen, sillä ykköshyökkääjät Ivan Huml ja Mika Pyörälä ovat sivussa. Ässissä lainalla ollut Sebastian Aho edustaakin tänään keskinäisessä ottelussa Kärppiä, vaikka Pekka Rautakallio olisi mieluusti pitänyt Ahon patapaidassakin.

Kumpikin joukkue on esittänyt viime viikkoina vahvoja otteita, vaikka Kärpät hävisikin viimeisen ottelunsa ennen maaottelutaukoa. Kärpät luo ottelua kohti merkittävän määrän hyviä maalintekopaikkoja ja kuuluu sarjassa eniten maaleja tehneisiin joukkueisiin. Toisaalta Ässien peli on ollut hyvin tasapainossa, ja porilaiset ovat puolestaan päästäneet liigassa neljänneksi vähiten osumia.

Maanantain ottelu on kallellaan vähämaalisuuteen, sillä poissaolot vievät Kärpiltä tulivoimaa, ja Ässienkin tehot ovat olleet muutaman kärkipelaajan varassa. Samaan aikaan joukkueiden puolustukset ovat liigan eliittiä.

Kärpät on vienyt keskinäiset kohtaamiset järjestäen nimiinsä lähivuosina, mutta huomionarvoista on, että tämänkin kauden kolme kohtaamista ovat päättyneet maalin erolla - kerran rankkareilla, kahdesti varsinaisella peliajalla.

Orastaviksi peli-ideoiksi nousevat siis kummankin joukkueen maalin voitot sekä tulosvedon vähämaaliset lopputulokset. Under-vetojen kertoimissa alhainen maalidootusarvo näkyy hyvin.

Varsinaista vihjettä otteluun ei kuitenkaan jaeta, sillä silmiinpistävää superkerrointa ottelun tarjonnasta ei löydy.

Lyö vetoa ottelusta täällä!