Liiga: Blues tarraa kiinni kotietuun


Liiga kääntyy loppusuoralle. Viimeistä edellinen kierros on jo alkanut ja päättyy tänään, runkosarja saadaan maaliin torstaina. Pudotuspelijoukkueet ovat selvillä, sillä HPK, Pelicans, TPS ja Sport jäävät varmasti rannalle ratkaisupeleistä. Kympin sakissa käydään kuitenkin vielä kovaa kisaa sijoituksista.

Hirshovits jakamaan pisteputkiennätystä?

Yksi kuumimmista taistoista nähdään JYPin ja Bluesin välillä. Kumpikin joukkue tavoittelee paikkaa neljän joukossa eli kotietua, ja tällä hetkellä nelossija on Bluesin hallussa pisteen erolla jyväskyläläisiin.

JYP on pahalla hetkellä hävinnyt kolme peräkkäistä otteluaan. Etenkin joukkueen puolustaminen on ollut sekavaa. Pahin rimanalitus oli perjantain kotitappio kolmella kentällisellä pelanneelle TPS:lle. Seuraavana päivänä SaiPa jätti JYPin nollille.

Blues sitä vastoin pelaa todella tasokasta viisikkopeliä. Kun kärkiosaamistakin löytyy ja erikoistilanteet ovat kunnossa, tulosta tulee. Kim Hirschovitsillä on tänään mahdollisuus iskeä tehopiste 22. peräkkäisessä ottelussaan ja nousta Raimo Helmisen rinnalle ennätysmieheksi.

Viime viikolla Blues hävisi kaksi ottelua peräkkäin, mutta molemmat olivat yhden maalin tappioita vaikeissa vieraspeleissä Lukkoa ja Ässiä vastaan. Lauantain 5-1-voitto KalPasta kertoo omaa kieltään espoolaisten tuloskunnosta.

Blues vie pelin hieman useammin kuin kerran kolmesta, joten 3,15 on maistuva vieraskerroin. Myös money line -varmistus 2,32 kelpaa peli-ideaksi varovaisille.

Blues voittaa, 3,15.

HIFK:n vaikeudet jatkuvat Lappeenrannassa

HIFK:n juna on ollut poissa raiteiltaan jo pidemmän aikaa, ja viikonloppuna varmistui, ettei helsinkiläisillä ole asiaa kuuden parhaan joukkoon tämän kauden liigassa. Säälipudotuspelien kotietu on vielä otettavissa. HIFK kohtaa tällä viikolla sopivasti juuri edellään olevan SaiPan ja takana vaanivan Ässät.

Viime viikolla HIFK loi etenkin Sportia ja Lukkoa vastaan aivan riittävästi maalintekopaikkoja, mutta viimeistely tökkii tällä hetkellä pahemman kerran. Lauantaina Kärppien vieraana IFK oli jo varsin aseeton, vaikka nousikin 1-5-tappioasemasta jossain määrin peliin mukaan (lopputulos 3-5).

SaiPankin maalinteko tökki viime viikolla, jolloin joukkue jäi kahdesti nollille. Kokonaisuudessaan peli on kuitenkin hyvin kasassa, eikä takalukko vaikuta olevan läheskään samaa tasoa kuin HIFK:lla. Kotietu puoltaa SaiPaa. Lisäksi lappeenrantalaisten leirissä tiedetään, että kotivoitot HIFK:sta ja Bluesista veisivät varmasti kuuden parhaan joukkoon. Noin kerran kahdesta voittava SaiPa luiskahtaa peleihin.

SaiPa voittaa, 2,05.

HPK-Sport jää pois jo sen takia, että ottelulla ei ole minkään valtakunnan merkitystä. Panoksetta pelaavien joukkueiden otteluista pois jäävät myös Pelicans-Kärpät ja Ässät-TPS, joskin erityisesti TPS on kiusannut isompiaan toden teolla viime aikoina. Tampereen derbyn ennakkosuosikki on Tappara, mutta 1,85 on hieman liian pieni kerroin kutitellakseen pelihermoja.

Lyö vetoa Liigasta täällä!