Liiga: HIFK käy ryöstöretkellä?


Torstain ainoa liigaveto oli voitollinen. HPK ja TPS nuhjasivat 0-0-tasapelin varsinaisella peliajalla, joten vetoa alle 4,5 maalin puolesta ei juuri tarvinnut jännittää. Rankkareilla TPS katkaisi pitkän tappioputkensa.

Perjantaina pelataan myös kolme ottelua, ja tällä kertaa kaikilla kuudella joukkueella on runsain mitoin panosta.

HIFK yllättää Lukon?

Maalinteko on ollut Helsingin IFK:lle tervanjuontia jo viikkokaupalla. Yli kahden tehdyn maalin illat ovat harvassa, mikä on johtanut vuoristoratamaisiin tuloksiin. Tilanne on sikäli erikoinen, että syyskaudella HIFK teki tukuttain maaleja, ja kyseessä on edelleen eniten maaleja iskenyt joukkue tämän kauden liigassa.

Tänään IFK matkustaa Lukon vieraaksi kohtaamaan toisen vuoristoratajoukkueen. Kolme viime ottelua kertovat Lukon nykytilanteesta kaiken: ensin kaksi peräkkäistä 5-0-tulosta (toinen voitto, toinen tappio) ja tiistaina 5-6-jatkoaikatappio Kärpille. Syyskaudella lentänyt Lukko on nyt vaikeuksissa jo suoran pudotuspelipaikankin kanssa.

Lukon peruspelaamisen taso on laskenut selvästi syyskaudesta. Ykkössentteri Aaron Gagnonin poissaolo on näkynyt yllättävän selkeästi. Kapea hyökkääjäosasto huutaisi vielä vahvistusta ennen siirtorajaa.

HIFK:lla olisi tänään hyvä mahdollisuus saada maalihanojaan auki, sillä Lukon puolustuspeli ei ole ollut erityisen hääviä viime aikoina. Lisäksi kumpikin ryhmä pelaa varsin suoraviivaisesti, mikä todennäköisesti avaa maalintekopaikkoja. Lukon nykyvireellä ei kovin selvää suosikin asemaa ansaita, joten peleihin voi kokeilla HIFK:n ryöstöä.

HIFK voittaa (jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaanlukien), 2,23

Kärpät-Tappara-otteluun ei tällä erää kajota. Kärppien uusvanhojen vahvistusten Ben Maxwellin ja Lukas Kasparin pelaaminen on vielä epävarmaa, ja lähes suoraan lentokoneesta saapuvien vahvistusten vaikutus Kärppien pelaamiseenkin on mysteeri. Ennen lopullisia kokoonpanotietoja kohdetta tuskin kannattaa harkita.

Porissa Ässät kohtaa Ilveksen juhlaottelussa, jossa muistellaan Porin Karhujen 50 vuoden takaista SM-kultaa. Ottelulla on valtava merkitys, sillä kumpikin joukkue taistelee pudotuspelipaikoista. Joukkueet pelaavat säännöllisesti tasaisia pelejä, ja todennäköisesti sellainen on edessä tänäänkin. Oletusarvoisesti edessä on tiukka, pudotuspelityylinen ottelu, joka on under-vetoihin kallellaan. Tämä on noteerattu myös kertoimissa, jotka eivät ole kovin häävejä. Tulosvedon vähämaalisista lopputuloksista peli-ideoita voi löytyä.

Lyö vetoa Liigasta täällä!