Liiga: HIFK noukkii pisteet väsyneeltä Bluesilta


Torstain kumpaankin liigaotteluun on etukäteen löydettävissä selvät suosikit. Kotihalliinsa palaava levännyt HIFK hyötyy vastustajansa väsymyksestä, Kärpät Ilveksen maaliarkuudesta.

HIFK-Blues

HIFK palaa kotikentälleen ensimmäistä kertaa pariin viikkoon, mikä on varmasti omiaan nostamaan tunnelmia punapaitojen leirissä. Vieraskiertue sujui kohtalaisesti (kahdeksan pistettä viidestä ottelusta), ja joukkue on iskuetäisyydellä sarjan kärjestä. Kaiken lisäksi pitkäaikaispotilas Roope Hintz palaa Bluesia vastaan kaukaloon.

Pienenä murheenkryyninä HIFK:lla on ollut ylivoimapelaaminen. Helsinkiläisten ylivoima on alle 17-prosenttista, eli liigan keskitasoa. Tämäkään ei kuitenkaan ole valtava ongelma niin kauan, kun maalinteko muuten onnistuu. HIFK on tehnyt sarjassa viidenneksi eniten maaleja.

Blues puolestaan on sarjan vähiten maaleja tehnyt ja toiseksi eniten niitä päästänyt joukkue. Espoolaisjoukkue on työteliäs, ahkera ja sitoutunut, mutta ratkaisijoista on paha pula. Neljässä viime ottelussaan Blues on tehnyt vain kolme maalia. Pitkässä juoksussa tällä tahdilla ei pelejä voiteta, vaikka vajaa viikko sitten Ilves kaatuikin 2-1.

Eilen Blues pelasi raskaan ja kuluttavan ottelun Tapparan vieraana. 0-1-tappiossa joukkue oli jälleen oma itsensä, eli yritteliäs ja taistelutahtoinen. Maaleja ei vain synny, ja kun ylivoimapelaaminenkin on todella kehnoa, tasaisesti voittaminen on lähes mahdotonta.

HIFK pääsee isännöimään raskaan ottelun vieraskentällä pelannutta Bluesia, eikä asetelma voisi olla IFK:lle paljoa suotuisampi. On hyvin mahdollista, että kotijoukkue kellistää naapurinsa selvin lukemin.

Ilves-Kärpät

Ilveksen tappioputki on vaihtunut kahteen peräkkäiseen voittoon. Bluesin tavoin myös Ilves kärsi maalintekovoiman puutteesta ainakin väliaikaisesti. Tappioputkensa aikanakaan Ilves ei pelannut järin heikosti, mutta lukuisat loukkaantumiset näkyivät.

Mitään maalipeijaisia Ilves ei vietä vieläkään, sillä viimeiset kaksi voittoa irtosivat vain kolmella tehdyllä maalilla. Tilanne asettaa kovia paineita Ilveksen puolustukselle. Maalivahti Hannu Toivonen onkin pelannut mallikelpoisesti.

Tamperelaisten kannalta ikävämpi juttu on se, että Kärpillä on lähettää askiin paria astetta kovempi hyökkäyskalusto kuin Ilveksen edellisillä vastustajilla KooKoolla tai Ässillä. Kärpilläkin on muutamia loukkaantumisia (Esa PirnesJulius JunttilaJuuso Ikonen), mutta materiaalin leveys riittää voittamaan otteluita tästä huolimatta. Maalit lienevät Hakametsässä tiukassa, mutta Kärpät pystynee iskemään tarvittavat osumat.