Liiga: HIFK:n vaikeudet jatkuvat Tapparan vieraana


Torstain ainoa vihje tuotti 1,90-kertoimisen voiton, kun Blues kellisti Ilveksen kotihallissaan. Espoolaiset kirmasivat jo alkuillasta 3-0-johtoon, joka riitti lopulta loppuun asti. Blues vei pelin lopulta 5-2.

Perjantaina pelataan neljä ottelua, ja kuumat peli-ideat ovat kiven alla. Kärpät-Sport-ottelusta sopii odottaa selkeää kotivoittoa, mutta Kärppien kerroin 1,29 ei ole riittävän kiinnostava.

Monet ovat innostuneet lyömään Pelicansia ottelussa TPS:ää vastaan. Tepsin kokoonpano on Matias SoinnunRyan Laschin ja Tero Koskirannan lähtöjen jälkeen varsin vaatimaton liigatasolle, etenkin kun ykkösmaalivahti Teemu Lassila ja Simon Gysberskin ovat tänään sivussa. On kuitenkin syytä muistaa, että Pelicans on itsekin lähes varmasti ulkona pudotuspeleistä. Panoksetta pelaavat joukkueet kannattaa yleensä unohtaa peleistä heti kättelyssä.

Pitääkö KalPan puolustus JYP-hyökkäyksen kurissa?

JYP ja KalPa kohtaavat jo kolmannen kerran viikon sisään. Tammikuun tasauksessa joukkueet tasasivat voitot. Kumpikin vei kotipelinsä, ja myös kauden kaikki muut kohtaamiset ovat päättyneet kotivoittoihin.

Tasainen peli lienee luvassa tänäänkin. JYPiltä puuttuvat edelleen puolustajat Mikko Mäenpää ja Mikko Viitanen. KalPan uusi maalivahti Andy Chiodo tekee vihdoin debyyttinsä, sillä miehen pelilupa on kunnossa. Jussi Timonen puuttuu puolustuksesta.

Ottelun ratkaisu löytynee akselilta JYPin hyökkäys vastaan KalPan puolustus. JYP on tehnyt sarjassa toiseksi eniten maaleja, KalPan ottelut taas ovat keskimäärin vähämaalisia. Jos kuopiolaiset pitävät tulivoimaisen JYPin vähillä maalilukemilla, vierasvoiton mahdollisuudet paranevat huomattavasti. JYP on kotonaan ennakkosuosikki, mutta vähämaaliset vaihtoehdot houkuttelevat.

Alle 4,5 Maalia

Tapparalla rasitusetu

HIFK katkaisi viiden ottelun tappioputkensa tiistaina Pelicansia vastaan, mutta parhaalle tasolleen IFK ei ole päässyt pitkään aikaan. Tammikuun otteluruuhka on kaikkein kovin juuri HIFK:lle, ja se on näkynyt pelaamisessa. Jalka on selvästi hieman tukkoinen.

Tappara on sekin pelannut paljon otteluita viime aikoina, mutta se on pystynyt napsimaan voittoja ja parantamaan peliään. Kahdeksasta viime pelistään Tappara on hävinnyt vain kaksi, toisen niistä tiistaina rankkareilla HPK:lle. Tamperelaisia auttaa todennäköisesti myös se, että tasauskierroksen otteluissa TPS:ää vastaan kirvesrinnat eivät joutuneet esittämään parastaan.

Tappara on ottelussa noin 50-prosenttinen suosikki, joten kotivoitto kelpaa lapulle.

Tappara Voittaa