Liiga: Ikonien jäähyväiset värittävät pronssiottelua


Jo etukäteen voidaan sanoa, että Liigan pronssiottelu tullaan muistamaan tuloksen sijaan kahden hienon pelaajan jäähyväisistä. JYPin Eric Perrin pelaa viimeisen ottelunsa hurrikaanipaidoissa. Vielä merkittävämpää on se, että Stanley Cup -mestari ja suuri suomalainen kiekkopersoona Ville Nieminen päättää uransa perjantain otteluun. Pronssipelin tarpeellisuudesta kiisteleminen kuuluu suomalaisen jääkiekon jokavuotiseen kalenteriin, mutta todennäköisesti kahden legendan jäähyväiset pitävät huolen siitä, että pelaajien motivaatio on kunnossa.

Kokoonpanot

Lukon ryhmässä ei ole merkittäviä muutoksia välieräpeleihin verrattuna. Henrik Forsberg luutii nyt nelosketjun laiturina, nuori sentteri Eetu Koski on nostettu pelaavaan kokoonpanoon. Ryan Zapolski pelaa odotetusti maalilla. Kevään aikana loukkaantuneet Ville Vahalahti ja Jerry Ahtola ovat totutusti sivussa.

Myös JYP on tehnyt vain pieniä muutoksia ratkaisevan Kärpät-välierän jälkeen. Jani Tuppurainen ja Petr Hubacek vaihtavat päittäin paikkaa kahdessa ylimmässä ketjussa, Markus Nenonen tulee kokoonpanoon Topi Nättisen tilalle. Mikko Viitanen tulee seitsemänneksi puolustajaksi, Tuomas Tarkki jatkaa maalilla.

Seuraa näitä

Maalimäärät: Kummankin joukkueen välieräsarjoissa tehtiin pudotuspelien mittapuulla paljon maaleja. Suoranaista motivaatio-ongelmaa kummallakaan pronssipelissä tuskin on, mutta viimeisin puristus voi otteista puuttua. Seuraukset voivat näkyä tulostaululla. Yli viiden maalin kerroin on varsin kiinnostava 2,12.

Eric Perrin ja Ville Nieminen: Sen viimeisen puristuksen puute voi antaa sijaa pienelle urheiluromantiikalle. Perrinin ja Niemisen jäähyväisillä on vaikutusta joukkueiden motivaatioon, mikä voi myös parantaa lähtökohtaisesti varsin värittömän pronssiottelun viihdyttävyyttä.

Harri Tikkanen: Perrinin ja Niemisen jäähyväisten varjoon on jäänyt se, että myös kuusi kautta Lukkoa edustanut Tikkanen pelaa huhujen mukaan viimeisen ottelunsa Lukon paidassa. Myös monivuotinen luottopuolustaja saanee kotiyleisöltä lämpimät suosionosoitukset.

Yhteenveto

Lukko on kotikentällään suosikki, mutta pronssiottelun luonne on varsin arvaamaton. Kummankaan puolustus ei välttämättä ole ulospuhalluksen jälkeen enää terävimmillään, joten runsasmaaliset peli-ideat nousevat houkutteleviksi.

Lyö Vetoa Ottelusta Täällä!