Liiga: Ilvekselle tuliaisia Oulusta?


JYP 2,00, tasapeli 4,25, TPS 3,05

Vilkaisu sarjataulukkoon paljastaa nopeasti, mistä on kyse: JYP ei ole vielä hävinnyt kotonaan eikä TPS ole voittanut vieraissa. Kumpikin joukkue on hyvässä tuloskunnossa, joten suurta eroa ryhmillä ei ole, mutta kotietu kallistaa vaa'an isännille. Kotivoitto.

KalPa 2,35, tasapeli 3,95, HIFK 2,60

KalPakaan ei ole vielä hävinnyt kotonaan, eikä kovin paljon muutenkaan. Sarjan kakkossija on kova suoritus joukkueelta. HIFK:kin on pelannut hyvin, eivätkä sen esitykset tappiollisissa JYP- ja HPK-otteluissa olleet mitenkään huolestuttavia. Tämänkin kamppailun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. KalPa on pieni suosikki, mutta ristikerroin houkuttelee.

Kärpät 1,45, tasapeli 5,10, Ilves 5,60

Joukkueiden perustasossa on valtava ero, mutta 1,45 nyky-Kärpille? Ei kiitos. Kolme peliä putkeen hävinnyt Kärpät on pelannut sekavasti ja kurittomasti. Samaan aikaan Ilves on ottanut pisteitä viidesti pelistä peräkkäin. Suosikki Kärpät ilman muuta on, mutta kertoimet suosivat oululaisia niin rujosti, että Ilveksen yllätys nousee peli-ideaksi. Tasoituksetkin ovat harkitsemisen arvoisia, rohkea tarttuu vieraskertoimeen suoraan.

Lukko 1,45, tasapeli 5,10, Pelicans 5,60

Tässä ottelussa kertoimet taas eivät pahemmin valehtele: sarjakärki Lukko on todella kovassa iskussa. Raumalaiset ovat jääneet kokonaan ilman pisteitä vain kerran, ja tehoja on alkanut syntyä myös tasaviisikoin - mutta ylivoimakin on edelleen tulikuuma. Lauantain voitto Kärpistä tuli Pelicansille tärkeään paikkaan, mutta lahtelaisjoukkue ei herätä luottamusta sekavan syksyn jälkeen. Loukkaantumisetkin kiusaavat Pelicansia. Lukko -1, 1,80.

Sport 4,50, tasapeli 4,45, Tappara 1,62

Sama vanha laulu: Sportin on jokaisessa ottelussa päästävä aivan taitojensa ylärajoille ja vähän ylikin, jotta sillä olisi eväitä ottaa pisteitä. Tappara kuuluu perustasoltaan sarjan vahvimpiin ryhmiin, ja piristyneet tamperelaiset ovat voittaneet neljä edellistä otteluaan. Tapparan puolustuskin on pitänyt aiempaa paremmin. Ainakin kotijoukkueen maalimäärä jää todennäköisesti pieneksi, mutta kertoimien valossa kiinnostavaa pelattavaa ei oikein löydy.

Ässät 1,95, tasapeli 4,10, Blues 3,25

Kriisijoukkueet kohtaavat: Ässät on hävinnyt lokakuun seitsemästä ottelustaan kuusi, Blues on ottanut neljästä viime pelistään vain kaksi pistettä. Ässien ongelmana on ollut pään kestäminen: vähintään kahden maalin johto on valunut käsistä neljä (!) kertaa viimeisen kahden viikon aikana. Blues taas pelasi melkoisen surkeasti perjantaina Sportin isäntänä. Ässät on pieni suosikki, mutta sen etulyöntiasema on kertoimissa hieman liian suuri. Bluesin voittoa lapulle. Ässät pelasi alkukaudesta vähämaalisia pelejä, mutta viime aikoina verkko on soinut kummassakin päässä. Yli 5,5 maalia (2,30) uskaltaa siis kokeilla.

Lyö vetoa Liigasta täällä!