Liiga: JYPillä huippukerroin Raumalla


HIFK 1,58, tasapeli 4,50, KalPa 4,80

HIFK on kovavireinen sarjakärki, KalPa puolestaan taistelee tällä hetkellä erittäin varamiehisenä tuulimyllyjä vastaan. Asetelma näkyy kertoimissa. Murskajaisia liigassa nähdään hyvin harvoin, ja turpakäräjät ovat nytkin epätodennäköiset. HIFK on kuitenkin melkoisen selvä suosikki, ja KalPan kehnon kokoonpanotilanteen takia ottelu ei juuri tarjoa pelattavaa. Kaiken kukkuraksi KalPan riveistä puuttuu tällä hetkellä ykkösmaalivahti Eero Kilpeläinenkin.

HPK 2,25, tasapeli 4,00, SaiPa 2,70

Joukkueet ovat perustasoiltaan melko lähellä toisiaan. SaiPa kärsii todella vakavasta maalinteko-ongelmasta. Yhtä TPS-murskavoittoa lukuunottamatta kolme pelitilannemaalia on ollut SaiPan maksimi jo kuukausikaupalla. HPK:kin on ollut maaliarka joukkue, joten vähämaalisuus on otteluun selkeä lähtökohta. HPK on kotonaan suosikki, mutta kumpikaan joukkue ei herätä erityistä luottamusta.

Kärpät 1,52, tasapeli 4,50, Blues 5,40

Alkukauden taapertanut Blues on piristynyt selvästi, mutta kylmä tosiasia on, että hirmuvireistä Kärppiä on tällä hetkellä todella vaikea pysäyttää - varsinkin Oulussa. Kärpät(kään) ei yleensä napsi murskavoittoja tai Blues murskatappioita, joten vähämaaliset vaihtoehdot ja tasoitukselliset vierasvedot nousevat peli-ideoiksi. Kaksi kolmesta tämän kauden kohtaamisesta on päättynyt maalin erolla. Blues +2 antaa kelpo kertoimen 1,78.

Lukko 1,88, tasapeli 4,10, JYP 3,45

Kertoimet ovat erikoisen paljon kallellaan Lukon puolelle. JYP on nimittäin varsin hyvässä iskussa, vaikka hävisikin lauantaina HIFK:lle rankkareilla. Jyväskyläläisten kokoonpanotilannekin on melko hyvä, Mikko Mäenpää ja nuorten MM-kisapelaaja Juuso Ikonen ovat ainoat sivussa olevat profiilipelaajat. Lukko pelasi todella vahvasti lauantaina TPS:n vieraana, mutta näinkin selvä kotijoukkueen suosikin asema on yllätys. Peleihin siis vierasvoitto edellä. Joukkueet kuuluvat liigan runsasmaalisimpiin, ja yli 5,5 maalin kerroin 2,50 on sekin houkutteleva.

Sport 3,20, tasapeli 4,00, Ässät 2,00

Sport on viime aikoina tehnyt peleistään tasaisia, mutta tilastot kertovat edelleen julmaa tarinaa vaasalaisista. Sport on päästänyt eniten ja tehnyt vähiten maaleja, ja valtava osuus sen maaleista syntyy ylivoimalla ja Damien Fleuryn tai Charles Bertrandin lavasta. Sportille on annettava tunnustusta joukkueen sisukkuudesta, mutta pelistä puuttuu kontrollia, ja joukkue on edelleenkin sarjan heikoin. Ässät on ollut erinomaisessa vireessä ja on syystäkin suosikki Kuparisaaressa.

TPS 1,95, tasapeli 4,10, Ilves 3,25

TPS kyntää syvissä vesissä, ja kokoonpanotilannekin on ankea. Tilanteesta jotain kertoo se, että ensimmäistä kertaa sitten syyskuun kentille palaava Petteri Nummelin urakoi miesvajauksen takia hyökkääjänä. Turkulaiset ovat kuuden ottelun tappioputkessa. Ilves katkaisi oman tappioputkensa lauantaina Sportia vastaan, joskin esitys ei täysin vakuuttanut. Silti Ilves on mielenkiintoinen yllättäjäehdokas tiistain kierroksella. Kertoimet näyttävät ylireagoineen Ilveksen nuorten MM-kisapelaajien poissaoloihin.

Tappara 1,78, tasapeli 4,15, Pelicans 3,80

Liigan kriisijoukkueiden kohtaaminen. Tappara on voittanut kaksi edellistä otteluaan, ja lauantaina tuli vihdoin kolmen pisteen voitto SaiPasta. Onko tilanne kuitenkin kääntynyt jo niin ruusuiseksi, että kerroin 1,78 on pelin arvoinen? Tuskin. Koko kauden kyntänyt ja pelaajavajeesta kärsivä Pelicans ei tosin sekään herätä luottamusta. Vähämaaliset lopputulokset ovat parhaita peli-ideoita.

Lyö vetoa Liigasta täällä!