Liiga: KalPa jatkaa vahvoja otteitaan


Blues 1,42, tasapeli 5,20, Sport 6,00

Ottelu on ainakin Sportille jotakuinkin niin tärkeä kuin sarjan 13. kierroksen ottelu voi olla. Varsinaisen peliajan tappiolla Blues karkaisi jo 10 pisteen päähän, mikä olisi jo henkisestikin kova isku vaasalaisille.

Sarjataulukko hieman vääristää Bluesin kohdalla, sillä Blues on pelannut vasta neljä kotiottelua - ja voittanut ne kaikki. Sport taas on hävinnyt seitsemän edellistä peliään, ja vieraskentiltä sillä ei ole pisteen pistettä. Pelissä on yritystä, järkeä ei niinkään. Päävalmentaja Tomek Valtonen myönsi jo turhautumisensa, mikä ei ole hyvä merkki. On vaikea nähdä Sportin voittavan Espoossakaan. Kotijoukkuetta suosivat kertoimet ovat kuitenkin niin kehnot, ettei otteluun juuri löydy pelattavaa. Yli 5,5 maalin kerroin 2,25 saattaa olla pelin arvoinen.

JYP 2,30, tasapeli 3,95, HIFK 2,65

Myöskään JYP ei ole hävinnyt vielä kotonaan, HIFK taas on ottanut neljästä matkapelistään kuusi pistettä. Kummankin peli on kohtuullisessa kuosissa, ja ottelun lähtökohdat ovat erittäin tasaiset. JYP on kotonaan hiuksenhieno suosikki, mutta sen on pystyttävä pysäyttämään HIFK:n taitava hyökkäys. Ottelu on etukäteen arvioituna illan tasuriherkin.

KalPa 1,78, tasapeli 4,25, Pelicans 3,75

KalPa on voittanut 12 ottelustaan peräti 10. Kuopiolaisten erittäin kiekollinen pelityyli on asettunut heti alkukaudesta uomiinsa. Pelicans on puolestaan hävinnyt neljästi peräkkäin ailahtelevilla peliesityksillä. Tilastot Pelicansilla eivät ole mitenkään kammottavat, joten marginaalit kääntynevät lahtelaisten eduksi jossakin vaiheessa. Se vaihe ei kuitenkaan taida olla tänään, etenkin kun Pelicans on liikkeellä kapealla ringillä. KalPan kerroin on hieman alakanttiin, mutta keltamustien aiempien kotipelien perusteella kupongille kannattaa poimia yli 2,5 kotimaalia kertoimella 1,78.

Tappara 2,35, tasapeli 3,85, Kärpät 2,65

Tappara on piristynyt ja voittanut kolme edellistä otteluaan. Kärpät puolestaan pelaa kolmannen kerran neljän päivän sisään, mikä on laskettava miinukseksi vierailijoille. Suurta eroa sentteriongelmien kanssa painivilla joukkueilla ei ole. Levänneempi Tappara saa kuitenkin niukan suosikin aseman. Kotivoitto yltää peleihin, mutta sen varmistaminen jatkoajan ja rangaistuslaukaukset kattavalla vedolla ei ole huono ajatus. Kerroin on 1,80.

Ässät 2,30, tasapeli 4,10, SaiPa 2,60

Ottelusta on lupa odottaa ainakin vauhdikasta ja viihdyttävää, sillä nämä joukkueet eivät liikoja peruuttele. Ässät katkaisi tappioputkensa Sportin vieraana, mutta ehjä 60-minuuttinen on porilaisille kova haaste. SaiPa on Ässille huomattavasti Sportia pahempi rasti. Lähtoasetelma on hyvin tasainen, mutta SaiPan kokonaisuus on ollut sen verran paremmin kasassa, että vierasjoukkue saa pienen edun.

Lyö vetoa Liigasta täällä!