Liiga: KalPan tuska jatkuu


Vaikea jakso liigavedoissa sai jatkoa tiistaina. Tappara kyllä kellisti JYPin vieraskentällä, mutta vasta jatkoajalla. Vihjeeseen ei ristivarmistusta lyöty.

Torstaina pelataan kolme ottelua, joista kahdesta on lupa odottaa hyvin vähämaalista. Kierroksen huippuottelu pelataan Tampereella, mutta myös Niiralan montussa on edessä kuuden pisteen peli.

Kuopiossa kohtaavat pelaavat joukkueet näyttävät olevan matkalla eri suuntiin: KalPa on hävinnyt neljä edellistä peliään, SaiPa voitti viisi ottelua putkeen ennen tiistain tappiota Kärpille. Ottelulla on valtava merkitys, sillä joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla 6 ja 7.

KalPan erittäin kiekollinen pelityyli karsii maalintekopaikkoja molemmissa kenttäpäädyissä. KalPa onkin päästänyt vähiten maaleja liigassa. Systeemi tuo menestystä kuitenkin vain niin kauan, kun oma maalinteko sujuu, ja KalPalla se ei ole viime aikoina sujunut. Viimeisen kolmen viikon aikana KalPa on tehnyt hädin tuskin maalin per ottelu. Monet kuopiolaisten runkopelaajista tarpovat pitkissä maalittomissa putkissa.

SaiPalta taas tulivoimaa on löytynyt, vaikka liigan paras joukkue Kärpät olikin tiistaina liikaa. David McIntyren paluu toi joukkueen kärkiosastolle kaivattua leveyttä. SaiPan erikoistilannepelaaminenkin on lähiaikoina ollut parempaa kuin ylivoimansa kanssa tuskailleella KalPalla. Ottelun lähtökohdat ovat kokonaisuutena hyvin tasaiset. SaiPan vieraskerroin on pelin arvoinen, mutta otetaan todennäköisesti vähämaaliseen otteluun ristivarmistus.

SaiPa voittaa (jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaanlukien), 2,03

Vähämaalisuus on selkeä lähtökohta myös Tapparan ja Kärppien kohtaamiseen. Kyseessä on puhdas kärkikamppailu sarjakärjen ja -kakkosen välillä, ja samalla Kärpille mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto teoriassakin. Todennäköisesti ottelussa pelataan pudotuspelityylistä jääkiekkoa hyvin puolustavien joukkueiden välillä. Under-vedoista ei pelattavaa löydy, mutta vähämaalisista tulosvedoista voi hakea peli-ideoita.

Enemmän maaleja sopii odottaa Pelicansin ja Sportin kohtaamisessa. Ennen kaikkea Sportin otteluissa nuotta on heilunut runsaasti tällä kaudella, ja myös Pelicansin otteluissa verkkoja on vingutettu. Over-vetoja voi harkita, mutta varsinaista vihjettä ottelusta ei tipu, sillä kumpikin joukkue pelaa täysin ilman panosta.

Lyö vetoa Liigasta täällä!