Liiga: Lukko ja Sport iskevät maaleja


Liigan torstai ei antanut aihetta heittää hattua ilmaan, sillä peleihin napsittu Kärpät kävi Lappeenrannassa häviämässä. SaiPa tarvitsi venymistä voittaakseen Kärpät, ja sitä myös saatiin. Lappeenrantalaiset olivat jatkuvasti vieraidensa iholla, ja kun kaupan päälle Kärpätkin pelasi varsin tasapaksun ottelun, SaiPa juhli lopulta voittoa sarjakärjestä.

Tiistain viidestä ottelusta löytyy pari kokeilun arvoista ideaa, joista etenkin jälkimmäisessä haistellaan yllätystä.

Maalipeijaiset Raumalla?

Vuoristoratamainen Lukko ja kahdeksan ottelun tappioputkessa kyntävä Sport ovat joukkueita, joiden otteluissa maalinteko voi lähteä lapasesta.

Lukko on kaksikosta selkeästi parempi, kuten sen voittokerroin 1,33 osoittaa. Sen otteissa on kuitenkin ollut hämmentävää epätasaisuutta viime aikoina. Tänään Lukko saattaa ottaa murskavoiton ja huomenna hävitä samoin lukemin.

Sportilla on taas käynnissä se jakso, jolloin tuloksia ei tule. Mistään ihmeellisestä tuskin on kyse, Sportin materiaalilla kauteen vain mahtuu putkia, jolloin tulosta ei tule. Jonkin verran epäonneakin Sportilla on ollut, sillä kahdessa viime pelissään Sport on laukonut yli 130 kertaa ja tehnyt vain kolme osumaa. Toisaalta onnen ohella kyse on myös rajallisesta maalintekotaidosta.

Lukolla riittää maalintekovoimaa, mutta se on myös päästänyt enemmän maaleja kuin yksikään toinen sarjan kärkikahdeksikon joukkue. Lukolta voi odottaa muutamaa osumaa tänäänkin, ja jos Sport osallistuu talkoisiin edes parilla häkillä, yli 5,5 maalin syntyminen on hyvin mahdollista. 2,50 on mukava kerroin kokeilulle.

Yli 5,5 maalia, 2,50.

TPS horjuttaa varamiehistä Ilvestä

Myös Ilves kulkee Lukon tavoin voitto-tappio-tahdissa. Eilen oli tappion vuoro, kun tamperelaiset jäivät telineisiin Bluesin vieraana.

Merkittävintä Ilveksen kannalta on se, että koko eilinen ykkösketju Sami Sandell-Roope Hintz-Vojtech Polak puuttuu tänään kokoonpanosta. Lisäksi myös Tapio Laakso on sivussa. Etenkin Sandellin, Polakin ja Laakson merkitys on ollut Ilvekselle suuri. Kolmikko on takonut yhteensä 100 tehopistettä ja 41 maalia, kolmasosan kaikista Ilveksen maaleista. Ilveksen ringissä on mukavasti leveyttä, mutta tämän kolmikon ratkaisuvoimaa omista riveistä ei noin vain paikata.

Illan vastustaja TPS:n tilanne on tälläkin sivustolla moneen kertaan dokumentoitu: taistelutahtoa nykyryhmässä riittää, mutta taso ei riitä voittamaan tasaisesti. Se riittää kuitenkin siihen, että lähes jokainen TPS:n peli on tiukka vääntö. Tiistain KalPa-tappiossakin esitys oli sisukas, vaikka valmentajan vaihtuminen Jarno Pikkaraiseen kolme tuntia ennen ottelua varmasti hämmensi joukkuetta.

Ilman kolmea parasta pistemiestään pelaavan Ilveksen pakkaa TPS:n pitäisi pystyä horjuttamaan, ellei muuta. Pidempi lepoaikakin on pieni etu turkulaisille. TPS:ää ei kovin usein viitsi lapulle kokeilla, mutta nyt voi olla aihetta tehdä poikkeus. Vieraskerroin 4,50 on sellaisenaankin kiinnostava, TPS vie ottelun noin kerran neljästä. Otetaan kuitenkin peleihin jatkoaika- ja rankkarivarmistus, joka asettaa kertoimen 3,10:een.

TPS voittaa (jatkoaika ja rangaistuslaukauskilpailu mukaanlukien), 3,10

Lyö vetoa Liigasta täällä!