Liiga: Lukko kärsii poissaoloista, Sport kiusaajan roolissa


Liigassa pelataan tiistaina seitsemän ottelua. Loppurunkosarja on käytännössä 11 joukkueen kauppa, sillä ilman Sport, Pelicans ja TPS ovat käytännössä ulkona pudotuspeleistä. Näiden 11 joukkueen sisällä sijoitukset voivat kuitenkin vaihdella runsaastikin, sillä sarja on häntäpäätä lukuunottamatta hyvin tasainen. Entisestään pakkaa hämmentää Vaasan Sport, joka ei ole tyypillinen mahdollisuutensa menettänyt ja kauden loppua odotteleva joukkue.

Lukon materiaalin kapeus tuntuu

Lukko kärsi viikonloppuna pahoja menetyksiä, kun Aaron Gagnon ja Ville Vahalahti loukkaantuivat. Kaksikko on tehtaillut 70 tehopistettä ja yli 17 prosenttia Lukon kaikista maaleista. Gagnonin ja Vahalahden poissaoloilla on myös kerrannaisvaikutuksia: Lukon vaarallinen ylivoima menee uusiksi, ja uusi viisikko ei varmastikaan pysty samoihin osumiin. Lisäksi joukkueen rinki on melko kapea. Poissaolojen myötä Jerry Ahtola siirtyy ykkössentteriksi ja Eetu Koski sekä Toni Suuronen nousevat kokoonpanoon. Jälkiviisas on helppo olla, mutta Sportiin siirretylle Henrik Koivistolle voisi nyt olla käyttöä.

SaiPakin kärsi kovan kolauksen, kun joukkueen kapteeni Ville Koho putosi viikonloppuna riveistä. Lisäksi Davic McIntyre ja Markku Flinck ovat sivussa. Sentteriosastolla on siis vajaus Koholla on suuri merkitys joukkueen sisällä, mutta tehojen valossa hän ei ole läheskään yhtä kova menetys SaiPalle kuin Gagnon tai Vahalahti Lukolle. McIntyren poissaolo on tuntuvampi kolaus, mutta Lukko kärsii silti omista poissaoloistaan enemmän. SaiPalla on muutenkin sujunut Lukkoa vastaan, joten kotivoitto on hyvä idea peleihin.

SaiPa voittaa Lukon, 2,10.

Piinaako Sport jälleen Bluesia?

Sport ei näytä joukkueelta, jolta pudotuspeliviiva on karannut (vaikka Vaasassa vielä teoreettisia mahdollisuuksia elätelläänkin). Sport laittaa itsensä likoon joka pelissä. Tilanne johtuu tietysti Sportin poikkeuksellisesta asemasta sarjanousijana: kaikki muu kuin jumbopaikka on plussaa ja tavoittelemisen arvoista. Lukossa epäonnistunut Henrik Koivisto on ollut Sportille oiva vahvistus.

Blues on saanut kokonaispakettinsa hienosti kasaan, mistä selkeä tyylinäyte on HIFK:n nollaaminen kummassakin tasauskierroksen ottelussa. Eetu Laurikainen ja Jani Nieminen pelaavat maalilla vahvasti, puolustus on tiivistynyt, ykköstähti Kim Hirschovits on huippuvireessä ja ylivoima on tehokasta. Asiat voivat kuitenkin Liigassa muuttua nopeasti. Juuri ennen HIFK-otteluita Tappara iski limpun espoolaisten rysään kuusi kertaa. Lisäksi Kai Kantolan poissaolo tuntuu.

Sport on piinannut espoolaisia kauden jokaisessa kohtaamisessa. Materiaalietu on luonnollisesti selvästi Bluesilla, mutta tällä hetkellä yhdelläkään vierasjoukkueella ei ole Vaasassa hauskaa. Sportin yllätysvoittoa kelpaa kokeilla kertoimella 2,70.

Sport voittaa Bluesin, 2,70.