Liiga: Lukko marginaalinen suosikki TPS:ää vastaan


Jääkiekkoliigan keskiviikon ainoa ottelu on kuuma paikallisvääntö. TPS on hävinnyt koko kaudella vain yhden kotiottelun varsinaisella peliajalla. Lukko pistää vielä paremmaksi: se on koko kaudella hävinnyt vain yhden ottelun ylipäätään varsinaisella peliajalla. Lukon pisteputki on jo 15 ottelun pituinen.

Kokoonpanot

TPS:n poissaolijoiden lista on edelleen nimekäs. Petteri NummelinMarkus SeikolaMatias Pulli ja Niclas Lucenius ovat edelleen sivussa. Veli-Matti Vittasmäki palasi kuitenkin puolustukseen viime viikolla. Lisäksi TPS hankki takalinjoilleen vanhan tutun Tomas Mojzisin, joka on selkeä vahvistus turkulaisille.

Lukolta puuttuvat tutut nimet Juho TommilaJoni Nikko ja Janne Lahti. Joukkue on pelannut viime ottelunsa täysin samoilla ketjuilla ja pakkipareilla, ja siihen tuskin tulee nytkään muutosta. Kakkosketju Toni Koivisto-Henrik Koivisto-Jesper Piitulainen on ollut alavireinen, mutta viikonloppuna sekin sai onnistumisia alle, joten Lukolla näyttää juuri nyt olevan neljä vahvaa hyökkäyskolmikkoa.

Vire

Kotona kulkee, mutta vieraissa TPS:n meno on ailahtelevaa. Kotisaldoonkin tuli perjantaina pieni tahra, kun HPK voitti Turussa voittomaalikilpailussa. Pelin taso heilahtelee, eikä erikoistilannepelaaminen ole toiminut.

Lukon viime viikko oli raumalaisten mittarilla vaisu, sillä joukkue voitti yhden ottelun ja hävisi kahdesti jatkoajalla tai rankkareilla. Lauantain HIFK-voitossa esitys oli kuitenkin jälleen vakuuttava, ja pari ottelua nollilla ollut ylivoimakin rokotti IFK:ta taas kahden maalin edestä. Turkuhalli on kuitenkin ollut Lukolle vaikea paikka: vain yksi voitto kymmenellä viime vierailulla.

Ratkaisun paikat

Erikoistilanteet. Itsestäänselvyys Lukon otteluissa. TPS:n on onnistuttava alivoimalla, sillä sen ylivoima ei todennäköisesti pysty vastaamaan Lukon ylivoimaan - ellei sitten viime päivien ylivoimatreeni ja Mojzisin paluu ole tehonnut. Vahinko vain, että TPS:n alivoimakin on liigan huonointa.

Lukon leveys. Vaikka entinen tepsiläinen Ville Vahalahti ja Aaron Gagnon eivät iskisikään tehoja, joku muu todennäköisesti iskee. Lukon materiaali on tällä hetkellä laaja, ja ratkaisukykyä riittää neljään ketjuun. Pystyykö TPS vastaamaan?

TPS:n kärkiyksilöt. HPK:ta vastaan TPS:n ykkösketjussa pelasivat Lauri TukonenTero Koskiranta ja Ryan Lasch. Tämän kolmikon sekä Radek Smolenakin hyydyttäminen on avainasia TPS:ää vastaan. Helpommin sanottu kuin tehty, sillä esimerkiksi Lasch pystyy luomaan tilanteita tyhjästäkin. Lisäksi Lukon kärkipakkien suurimmat vahvuudet ovat hyökkäyspäässä.

Pelivihjeet

Lukko voittaa, 2,45. Kummankin voittokerroin on tismalleen sama, eikä se ole kaukana totuudesta. Lukon parempi erikoistilannepelaaminen kallistaa kuitenkin vaa'an hiuksenhienosti vieraille.

Yli 5,5 maalia, 2,15. Kumpikin joukkue osaa sekä tehdä että päästää maaleja, kun sille päälle sattuvat. Kentällä on niin paljon hyökkäysosaamista, että maaleja saatetaan nähdä montakin.

Lyö vetoa ottelusta täällä!