Liiga: Neljän ottelun ilta päättää vuoden


Blues-Sport

Sport löysi viimein tehoja tiistai-iltana Lahdessa ja otti 4-1-voiton Pelicansista. Vaasalaiset jatkavat vielä samaa reissua kohtaamaan Bluesin, jonka Sport on kellistänyt jo kahdesti tällä kaudella.

Kolmannen voiton tavoittelusta tulee vaikeaa. Bluesin materiaali ei ole häikäissyt enää pitkään aikaan, mutta asenne on parasta A-luokkaa. Kotonaan Blues on pelannut viime viikkoina varsin vahvasti ja ottanut tärkeitä voittoja.

Sport on luonut mukavasti maalintekopaikkoja, mutta tehokkuus ei ole kuulunut sen vahvuuksiin. Jos työteliäs Blues pystyy pelaamaan hyvää puolustuspeliä, se saattaa vaikeuttaa Sportin tekemistä ja avata espoolaisille tilaisuuksia.

Bluesin puolesta puhuu sekin, että Sport pelasi eilen, siinä missä Blues oli viimeksi tositoimissa lauantaina. Blues lähtee tärkeään otteluun pienenä ennakkosuosikkina.

Ilves-Kärpät

Ilves tuskailee tehottomuutensa kanssa paremman kerran. Kahdeksasta edellisestä ottelustaan tamperelaiset ovat hävinneet seitsemän. Näissä kahdeksassa ottelussa Ilves on tehnyt vain 13 maalia.

Markku Flinck palaa keskiviikkona Ilveksen kokoonpanoon, ja juuri hän on osuva esimerkki Ilveksen maalintekovaikeuksista. Flinck pelasi viimeksi 28. marraskuuta, jolloin hän kantoi Ilveksen kultakypärää. Ilman Flinckiä Ilves pelasi kuusi ottelua, mutta palatessaan Flinck pukee jälleen kultakypärän päähänsä. Loukkaantuessaan Flinck oli kaiken lisäksi viiden ottelun pisteettömässä putkessa, eikä kukaan ole siltikään saanut häntä kiinni sisäisessä pistepörssissä.

Kärppiä rasittaa eilinen, rankkaritappioon päättynyt ottelu KooKoon vieraana. Lisäksi riveistä puuttuu kolme tärkeää pelaajaa nuorten MM-kisojen takia. Tästä huolimatta Kärpät on Hakametsässä selvä ennakkosuosikki alamaissa olevaa Ilvestä vastaan.

TPS-Pelicans

Läpi kauden liikaa ykkösketjunsa varassa ollut TPS on kenties löytänyt leveyttä ratkaisijarintamalleen. Jerry AhtolaTadas Kumeliauskas ja Jerry Ahtola ovat löytäneet kakkosketjussa yhteisen sävelen ja samalla maalijyvän. Mikäli kyseessä on pysyvä käytäntö, TPS:n mahdollisuudet pitkään kevääseen kohenevat huomattavasti.

Pelicans on voittanut kauden aiemmat ottelunsa TPS:ää vastaan, mutta nyt lahtelaisten tilanne on vaikea. Jaloissa painavat neljän ottelun tappioputki, eilinen tappio Sportille sekä se, että kultakypärä Juha Leimu on sivussa muutenkin tehottomasta joukkueesta.

TPS:llä on potentiaalia parempaan kuin mitä tähän mennessä on nähty. Keskiviikon ottelu kuuluu niihin kamppailuihin, jotka TPS:n pitäisi pystyä kotikentällään voittamaan rutiinillakin.

Ässät-SaiPa

SaiPa on perinteisellä länsirannikon kiertueellaan, jolta se ymmärrettävästi harvoin poistuu täyden kuuden pisteen kanssa. Nyt siihen on kuitenkin hyvä mahdollisuus. Eilen SaiPa kaatoi Lukon 3-0, ja nyt vastassa on pykälää heikompi Ässät.

SaiPa pelasi Raumalla erinomaisen ottelun ja sai palkinnoksi nollapelin. Neljästä viime ottelustaan SaiPa on voittanut kolme. Samalla jaksolla joukkue on päästänyt vain neljä maalia. Hyvän puolustuspelin ansiosta aiemmin vaivannut tehottomuuskaan ei enää ole järin suuri ongelma.

Ässät taas on kerännyt neljästä edellisestä ottelustaan vain kaksi pistettä, eivätkä peliesityksetkään häikäise. Neljässä viime ottelussaan Ässät on tehnyt vain viisi maalia, eikä maalintekopaikkojakaan ole ollut kovin moneen lisäosumaan.

Tiistaina Ässät jäi nollille Hämeenlinnassa ja hävisi tiukan ottelun HPK:lle 0-1. Onnistuneen alkukauden pelanneen joukkueen on syytä kääntää kurssinsa nopeasti.

Vaikka kyseessä on Ässien kotiottelu, SaiPa on itse asiassa selvinnyt vähemmällä matkustamisella. Joukkueena lappeenrantalaisryhmä on vahvempi, joten kahden voiton potti villistä lännestä näyttää suorastaan todennäköiseltä.