Liiga: Onko Kärpät alusta asti hereillä?


Liigan finaalisarja jatkuu heti lauantaina Oulussa. Perjantaina Kärpät otti Tampereella vierasvoiton ja tasoitti otteluvoitot lukemiin 1-1, joten tästä lähtien pelataan paras viidestä -systeemillä - ja Tappara tarvitsee jälleen vierasvoiton.

Edellinen ottelu

Toinen finaali oli monella tavalla hyvin samankaltainen ensimmäisen finaalin kanssa. Jatkoajalle päädyttiin nytkin, ja loppulukemat olivat samaiset 3-2. Tappara oli perjantainakin kaksi ensimmäistä erää niskan päällä ja lähti päätöserään 2-0-johtoasemasta. Kolmanteen erään Kärpät iski kuitenkin isompaa vaihdetta silmään ja tasoitti pelin seitsemässä minuutissa. Vauhdikasta jatkoaikaa pelattiin vajaat kymmenen minuuttia ennen Ivan Humlin voittomaalia.

Kärppien on syytä olla erittäin tyytyväinen siihen, että kolmannen erän ryhtiliike riitti. Kahdessa ensimmäisessä finaalissa oululaiset ovat jääneet ottelun alkupuolella alakynteen. 

Kokoonpanot

Kärpät on jälleen tehnyt pari muutosta ketjuihinsa. Patrick Davis joutuu jälleen sivuun ja Sebastian Aho palaa kakkosketjuun. Davis palasi kokoonpanoon eiliseen otteluun, ja uusi hyllytys on varsin selvä merkki siitä, ettei päävalmentaja Lauri Marjamäki näe flopille käyttöä. Nelosketjussa Mikko Alikoski jää sivuun ja Saku Mäenalanen tulee tilalle. Dan Spang korvaa Ari Vallinin seitsemäntenä puolustajana. Toinen vaikeuksiin ajatunut ulkomaalaispelaaja Lukas Kaspar sai eilen näyttöpaikan ja jatkaa kokoonpanossa.

Tappara ei ole tehnyt minkäänlaisia muutoksia perjantain ottelun kokoonpanoonsa. Ketjut ja puolustajaparit olivat samat jo keskiviikkona, perjantain otteluun Tappara vaihtoi vain 19. kenttäpelaajansa. Käytännössä kirvesrinnat ovat siis pelanneet molemmat finaalit samoilla koostumuksilla.

Seuraa näitä

Vireys: Pelitahti on todella tiivis. Kumpikin joukkue pelasi seitsemän ottelun välieräsarjan. Välierät päättyivät maanantaina, ensimmäinen finaali pelattiin keskiviikkona ja toinen perjantaina. Eilinen ottelu venyi lähelle iltakymmentä, ja lauantain ottelu alkaa jo kello 16. Rasitus on molemmille joukkueille tismalleen sama, mutta kestääkö jompikumpi sen paremmin? Jos toisella joukkueella on enemmän virtaa, voitto on lähellä.

Ivan Huml: Syystäkin kritisoitu Kärppien tshekkihyökkääjä katkaisi perjantaina yli kolmen kuukauden maalittoman putkensa ja teki saman tien kaksi maalia, joista toinen oli ratkaisuosuma jatkoajalla. Onnistumiset kohensivat varmasti itseluottamusta. Nouseeko Humlin, Ben Maxwellin ja Mika Pyörälän ketju odotetulle tasolle?

Ottelun alku: Kahdessa ensimmäisessä finaalissa Tappara on ollut vahvempi ensimmäisen 40 minuutin aikana. Kärppien vaisuus otteluiden aluissa on ollut hämmästyttävää. Joko oululaiset ovat oppineet läksynsä?

Arvio

Kärppien kotikerroin on 1,80. Se jää liian matalaksi. Viime keväästä lähtien joukkueet ovat pelanneet yhdeksän finaalia, ja jokainen niistä on päättynyt maalin erolla. Joukkueet ovat kaikin tavoin hyvin lähellä toisiaan. Tällä kerroinasettelulla houkuttelevammiksi vaihtoehdoiksi nousevat Tapparaa puoltavat vedot. Maalijuhlia tuskin nähdään vieläkään.

Lyö vetoa ottelusta täällä!