Liiga: rämpijät vastakkain Hakametsässä


KalPa 1,98, tasapeli 4,00, HPK 3,25

Kumpikin syyskauden yllättäjistä on ailahdellut viime aikoina, mutta joukkueet ovat sarjataulukossa edelleen hyvissä asemissa. Tilastollisesti joukkueiden tiet kuuden joukkoon ovat olleet hieman erilaiset. HPK sekä tekee että päästää paljon maaleja, KalPan menestyksen pohjana on vähäinen päästettyjen maalien määrä (56, vähiten liigassa). HPK:n tulikuuman tehoketjun Jesse Saarinen-Marek Viedensky-Eero Somervuori nollaaminen onkin KalPan kannalta elintärkeää.

Kotikentällään KalPa on hienoinen ennakkosuosikki, mutta suurta eroa joukkueilla ei ole. Kumpikin joukkue on ollut varsin tasapeliherkkä, joten tasurikerroin 4,00 houkuttelee.

TPS 1,48, tasapeli 4,90, Sport 5,40

Taas ollaan tilanteessa, jossa kiinnostavien kertoimien löytäminen on vaikeaa. Sport on alkanut taistella joka ilta voitosta, mutta sen vieraspelaaminen on ollut yhtä tervanjuontia. TPS taas on voittanut viidestä viime ottelustaan vain yhden. Turkulaisten peli on kokonaisuutena parantunut valmentajanvaihdon jälkeen, mutta maalihanat ovat tukossa, ja riippuvuus Ryan Laschista on liian suuri. TPS on kotonaan selvähkö suosikki, mutta Sport tasoituksilla ja vähämaaliset lopputulokset kiinnostavat. Lassi Kokkalan ja Jarkko Immosen poissaolot tekevät Sportin illasta todella vaikean.

Tappara 1,85, tasapeli 4,15, Pelicans 3,55

Liigan alavireisimmät joukkueet, liigan suurimman potku-uhan alla olevat valmentajat. Huhujen mukaan ainakin Tapparan Jussi Tapola alkaa olla tukalassa tilanteessa. Kymmenestä viime ottelustaan Tappara on voittanut vain yhden, senkin rankkareilla. Tapparalla on ongelmia pelin jokaisella osa-alueella, Pelicans ailahtelee hurjasti.

Vaikeudet hyökkäyspäässä ovat avainsyy kummankin joukkueen ongelmiin. Tappara ei ole saanut odotetuilta tehomiehiltään osumia, Pelicans taas on liikaa parin runkopelaajan (esim. Tommi Paakkolanvaara) varassa. Tehtyjen maalien tilastossa joukkueet ovat sijoilla 12 ja 13, lisäksi kummankin ylivoima on ollut surkeaa. Tappara sentään päästää suht vähän maaleja, Pelicansilla kolisee omissakin alituiseen.

Tappara on kotonaan suosikki, mutta tämänhetkiselle Tapparalle alle kahden kerroin ei missään nimessä kelpaa. Pelicansin voittoa uskaltaa kokeilla, ja maaleilla Hakametsässä tuskin juhlitaan.

Lyö vetoa Liigasta täällä!