Liiga: Raumalla vauhdikas kärkiottelu


TPS 1,73, tasapeli 4,35, Ässät 3,90

Vieraissa TPS ei tunnu voittavan vieläkään millään, mutta kotona se on kaatanut kuusi edellistä vastustajaansa. Ässät puolestaan on kompuroinut viime viikkojen aikana. Peliesityksissä ei sinällään ole suuria vikoja, mutta ehjä 60-minuuttinen tuntuu olevan työn ja tuskan takana. Kahden viikon aikana Ässät on kolmesti hukannut kahden maalin johtoaseman ja hävinnyt, joten henkinen kantti ei tunnu kestävän.

Tiistaina Oulussa alkuvaikeuksien jälkeen hyvin vääntänyt TPS on kotonaan syystäkin selkeä suosikki. Ässiä rasittaa kaiken lisäksi eilinen kova ottelu SaiPaa vastaan. Kotivoitto.

HPK 1,39, tasapeli 5,40, Sport 6,25

Sport yllätti eilen vieraskentällä Bluesin. Pitkän tappioputken katkeaminen oli varmasti suuri helpotus ja itseluottamusbuusti. Iso kuva ei kuitenkaan vielä hetkahtanut: Sport operoi edelleen heppoisella materiaalilla, ja jokainen voitto on ainakin pieni yllätys.

Vahvasti pelannut HPK on voittanut kolme edellistä otteluaan ja on lauantaina selkeä suosikki. Kotijoukkueen kerroin ei kuitenkaan sytytä. Peleihin sen sijaan yli 5,5 maalia kertoimella 2,20, sillä kumpikin joukkue kuuluu sarjan runsasmaalisimpiin - olkoonkin, että eilen Sportin voittolukemat olivat vain 2-1.

Ilves 2,60, tasapeli 4,10, JYP 2,30

JYP otti alkuviikosta kauden ensimmäisen vierasvoittonsa kaatamalla Lahdessa Pelicansin. Perjantaina tuli puolestaan kotiareenalla voitto HIFK:sta, joten jyväskyläläiset alkavat olla mukavasti nosteessa.

Ilves on kuitenkin neljän ottelun pisteputkessa. Tamperelaiset ovat tosin voittaneet lähinnä alemman kastin joukkueita, ja JYP on perustasoltaan parempi nippu. Lähtökohta on erittäin tasainen, eikä ratkaisun hakeminen jatkoajalta tai rankkareista olisi suuri yllätys.

Lukko 1,67, tasapeli 4,40, SaiPa 4,20

Lukko on jäänyt pisteittä koko kaudella vain kerran - mutta juuri SaiPaa vastaan. SaiPa puolestaan on neljän ottelun pisteputkessa. Raumalla pelataan kierroksen kiinnostavin ottelu kahden kärkijoukkueen välillä.

Länsirannikon kiertueella olevaa SaiPaa rasittaa varmasti eilinen raskas ja pitkäksi venynyt vääntö Ässiä vastaan. Etu on tältä osin keskiviikosta asti levänneellä Lukolla. SaiPa ei välttämättä ole enää aivan terävimmillään. Ennakkoasetelma on kuitenkin kertoimia tasaisempi, joten kotivoitto ei päädy kupongille. Sen sijaan tämäkin ottelu saattaa osoittautua vauhdikkaaksi ja sitä kautta runsasmaaliseksi. Yli 5,5 maalia, 2,18.

Pelicans 3,60, tasapeli 4,20, Kärpät 1,82

Pelicans on hävinnyt viisi edellistä otteluaan varsin ailahtelevilla ja sekavilla esityksillä. Pitkähkö loukkaantumislista ei helpota asiaa lainkaan. Kun liigajoukkueen tehot ottaa harteilleen Tommi Paakkolanvaara, jotakin on pielessä - eikä tämä ole Paakkolanvaaran väheksymistä.

Kärppienkin peli on takkuillut, neljästä viime ottelusta kolme on päättynyt tappioon. Oululaisten peli on silti vakuuttavampaa kuin Pelicansin. Vierasvoitto.

Lyö vetoa Liigasta täällä!