Liiga: SaiPa palaa voittojen tielle


HPK 2,12, tasapeli 4,05, TPS 2,85

Lauantain kenties vaikeimmin veikattava ottelu. HPK:n pistemäärä on hieman yläkanttiin, sillä se on kääntänyt tasaisia otteluita useasti edukseen ja marginaalit ovat olleet Kerhon puolella. Miika Elomon TPS:stä taas ei osaa kahden ottelun jälkeen sanoa, onko kyseessä lintu vai kala. On mahdotonta sanoa, auttoiko valmentajanvaihdos TPS:n vieraskammoon, eikä pelitavallisia muutoksiakaan ole vielä järin paljon huomattavissa. Lopputulosta on vaikea lähteä veikkaamaan, mutta ottelu on hieman kallellaan runsasmaalisuuteen päin.

Pelicans 2,15, tasapeli 4,05, Blues 2,85

Loukkaantuneita pelaajiaan takaisin saanut Pelicans on napannut pari peräkkäistä voittoa, Blues taas on ankkuroitumassa sarjan alakastiin. Tiivis puolustus on ollut avainasia lahtelaisten menestyksessä. Torstain 4-2-voitto Tapparasta oli kova työnäyte. Bluesilla riittää työmiehiä, mutta joukkueessa tuntuu olevan taito- ja luovuusvajetta. Ville Korhonen on ottanut vastuuta harteilleen iskemällä maalin neljässä peräkkäisessä ottelussa, mutta todelliset ratkaisijat ovat vähissä. Vähämaalinen kotivoitto on todennäköisin tulos.

SaiPa 1,92, tasapeli 4,10, Ässät 3,35

Kumpikin joukkue on ollut alamaissa. SaiPa meni CHL:ssä jatkoon, mutta liigassa lappeenrantalaiset ovat voittaneet seitsemästä viime ottelustaan vain yhden. Ässät taas tuntuu olevan melkoisessa takalukossa. Tappioita tulee, peli on puskemista ja johtoasemakin lipeää käsistä kerran toisensa jälkeen. Maalivahtipelikään ei ole vakuuttanut. Tällä hetkellä ykkösmaalivahdin viitta on menossa Juuso Riksmanille. SaiPa on vahva ehdokas katkaisemaan oman kurjan kautensa.

Sport 3,70, tasapeli 4,30, JYP 1,78

Sport hävisi eilen rumasti Ilvekselle, ja turhautuminen nosti jo päätään ottelun kolmannessa erässä. Vaasalaisten esityksestä ei juuri kehumista löytynyt. Samalla JYP nollasi kotihallissaan KalPan ja jatkoi hyvää virettään. Vierasjoukkueena JYP ei ole häävi, mutta nyt muuhun kuin vierasvoittoon on vaikea uskoa. Sport ei ole ottanut kauden viimeistä voittoaan, mutta vain radikaali sisuuntuminen eiliseen verrattuna auttaisi tänään.

Tappara 1,85, tasapeli 4,30, Ilves 3,45

Kertoimissa näkyy joukkueiden materiaaliero, sillä joukkueet tulevat otteluun päinvastaisista asetelmista. Ennakkosuosikki Tappara on hävinnyt neljä edellistä peliään, altavastaaja Ilves on puolestaan voittanut neljästi peräkkäin. Tappara sai toki levätä eilen, mutta Ilveskin päästi Sport-ottelun loppuvaiheilla nostamaan jalkaa kaasulta, kun ottelu oli ratkennut. Ilveksellä on tasainen veskarikaksikko, ja riveistä on löytynyt yllättäviäkin ratkaisijoita (mm. Tapio Laakso). Joukkue on ehjä kokonaisuus. Kauden aiemmat kohtaamiset niukasti vienyt Tappara on toki suosikki, mutta näillä kertoimilla Ilveksen menestykset houkuttelevat.

Lyö vetoa Liigasta täällä!