Liiga: Sarjat katkolla Tapparalle ja Lukolle


HIFK-Tappara

Kahden aneemisen esityksen jälkeen Tappara ryhdistäytyi lauantaina kotihallissaan ja otti 2-1-voiton. Sarja on maanantaina katkolla Tapparalle.

Jussi Tapola teki Tapparan kokoonpanoon muutoksia lauantain otteluun. Jarkko Malinen siirtyi kolmosketjuun Jukka Peltolan ja Antti Erkinjuntin väliin, ja ketjua peluutettiin systemaattisesti Teemu Ramstedtin johtamaa IFK:n ykkösketjua vastaan. Suunnitelma toimi, sillä kovassa iskussa ollut Ramstedtin ketju jäi nollille. HIFK jäi sarjassa ensimmäistä kertaa alle kolmeen tehtyyn maaliin.

Maanantaina Tappara ei pysty käyttämään samaa asetta ainakaan yhtä tehokkaasti, sillä vaihtoetu on kotijoukkue HIFK:lla. Antti Törmänen tulee todennäköisesti välttämään Ramstedtin vitjan peluuttamista Malisen yksikköä vastaan. Toistamiseen HIFK tuskin jää yhteen tehtyyn maaliin, etenkään kotikentällään.

Ottelusarjan erikoisuutena jokaisen ottelun avausmaali on tehty ensimmäisen viiden minuutin aikana. Mikäli maanantain ottelu etenee tästä huolimatta tasatilanteessa pitkään, selkä seinää vasten pelaavan HIFK:n on otettava kiekollisena enemmän riskejä illan edetessä. HIFK on kuitenkin ollut sarjan aikana sen verran hyvässä maalivireessä, että se on kotikentällään ennakkosuosikki. Kovien panosten takia peli voi olla aiempia otteluita tarkempaa ja maalimäärät pienempiä kuin aiemmin sarjan aikana.

KalPa-Lukko

KalPa ehti jo pelästyttää raumalaiset, kun se nousi Lukkoa vastaan tasatilanteeseen kahden peräkkäisen voiton myötä. Lauantaina Lukko oli kuitenkin kotonaan vahvempi, ja nyt sillä on mahdollisuus ratkaista jatkopaikka vieraskentällä.

Kumpikin joukkue on ollut kummallisella tavalla virhealtis. Lauantaina KalPa nousi kaksi kertaa tasoihin, mutta päästi Lukon iskemään voittomaalin vain hetki tasoitusosuman jälkeen ja vain pari minuuttia ennen ottelun päätöstä. Neljännessä ottelussa puolestaan Lukko nukahteli ratkaisuhetkillä ja hävisi.

KalPa suoraviivaisti peliään hävittyään sarjan kaksi ensimmäistä ottelua. Sittemmin kuopiolaiset ovatkin pystyneet haastamaan Lukkoa huomattavasti paremmin. Lisäksi Lukko on kärsinyt Ville Vahalahden poissaolosta ja joutunut järjestelemään palasiaan uudelleen ylivoimaa myöten.

KalPa saa pelikiellossa olleen Juuso Riikolan sekä aiemmin sarjassa loukkaantuneen Jonne Tammelan takaisin kokoonpanoonsa. Yllätysvetona vaisut pudotuspelit pelannut Andy Chiodo palaa tolppien väliin.

Lukko hyötyy tällaisissa otteluissa varmasti pudotuspelikokemuksesta, jota sen riveissä on paljon enemmän kuin KalPalla. Kumpikin joukkue on syyllistynyt sarjan aikana pahoihin virheisiin. Nyt ne minimoiva joukkue on vahvoilla. Vaaka kallistuu hienokseltaan kokeneen ja nimekkään Lukon puolelle.

Lyö vetoa Liigasta täällä!