Liiga: Sport ilmoittautuu play off -kisaan?


Blues 2,18, tasapeli 3,95, SaiPa 2,85

Blues on herännyt. Sarjan alkutaipaleen häntäpäässä viettänyt joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan neljä ja kaatanut myös kolme sarjan kärkijoukkuetta lyhyessä tahdissa. Pitkälti duunareista koostuva Blues antaa itselleen mahdollisuuden voittaa silloin, kun se pitää vastustajansa mahdollisimman hyvin poissa maalinteosta. Viidessä viime ottelussaan Blues ei ole kertaakaan päästänyt enempää kuin kolme maalia varsinaisella peliajalla, mutta se ei ole myöskään itse tehnyt kolmea maalia enempää neljässä viime pelissään. Kun ottelu pysyy vähämaalisena, Bluesilla on saumat.

SaiPaa vastaan lukemat voivat pysyäkin vähämaalisina, sillä lappeenrantalaiset ovat tuskailleet maalinteon kanssa. Toisaalta SaiPa pelasi tiistaina parhaan ottelunsa pitkästä aikaa, kun se kaatoi TPS:n vieraskentällä. Lähtökohdat ovat tasaiset, mutta Blues on niukka suosikki. Kaikella todennäköisyydellä Espoossa pelataan vähämaalinen ottelu.

KalPa 2,30, tasapeli 3,85, Lukko 2,70

KalPa on vaisun jaksonsa jälkeen noussut taas lentoon ja voittanut neljästä viime ottelustaan kolme. Samalla hurjassa vireessä kautensa aloittanut Lukko on rämpinyt. Tiistaina Lukolle tarjottiin teoriassa helpointa mahdollisuutta tappioputken katkaisuun, mutta sarjajumbo Sport haki rankkareiden jälkeen pisteet Äijänsuolta. Kolmen (!) ottelun maaliton putki sentään katkesi. Alavireisyyteen ei kannata ylireagoida, sillä notkahduksia tulee jokaiselle joukkueelle. KalPa on silti ennakkosuosikki kotiottelussaan, sillä jonkinlainen käsijarru Lukolla on päällä.

Kärpät 1,65, tasapeli 4,30, HPK 4,45

Kärpät on varmasti latautunut, sillä tiistaina se päästi Bluesin tekemään kaksi maalia viimeisellä minuutilla ja menetti johtoasemansa. Tappio oli jo toinen peräkkäinen, mutta syytä huoleen ei Oulussakaan ole, sillä viimeisen kuukauden aikana Kärpät on pelannut tasokasta jääkiekkoa. 

HPK:lla on puolestaan ollut hieman vaikeampi vaihe, mutta kahdesta viime pelistä on tullut voitot - kerhomaisella tavalla varsinaisen peliajan jälkeen. Oulussa HPK on altavastaaja, mutta hämeenlinnalaisjoukkue on niin sisukas, että ottelusta tulee todennäköisesti tasainen. Kertoimet houkuttelevat tasoituksellisten vierasvoittojen ja pienten maalimäärien pariin.

Sport 2,65, tasapeli 3,95, Pelicans 2,30

Sportin pelin paraneminen alkaa näkyä jo tuloksissakin. Nousija on voittanut kaksi viime peliään ja kolme edellistä kotiotteluaan. Toivo jumbopaikalta nousemisesta alkaa taas heräillä. Pelicans on kymmenen pistettä Sportia edellä, mutta se on myös pelannut kolme ottelua enemmän. Sport nousisi voitolla ainakin jollain tavalla mukaan kisaan play-off-paikoista.

Tämä ottelu on kaiken lisäksi täysin Sportin voitettavissa, sillä Pelicansin pelaaminen on ollut melkoista vuoristorataa läpi kauden. Pelin taso heilahtelee sekä otteluiden välillä että niiden sisällä runsaasti, ja epätasaisuus maksaa pisteitä. Harvinaista kyllä, kotialtavastaajaksi rankattu Sport ansaitsee nyt pelikannatusta.

Lyö vetoa Liigasta täällä!