Liiga: Sportille vaihteeksi voitto?


HPK 3,85, tasapeli 4,00, Kärpät 1,80

HPK on kuuden pelin tappioputkessa, Kärpät puolestaan vahvassa liidossa. Kahdeksan viime ottelun jaksolla Kärppien ainoa tahra on tappio Ilvekselle, ja sekin tuli vasta rankkareilla. Tuolloinkin Kärpät hallitsi ottelua. HPK:n tappioputki ei ikuisuuksia jatku, mutta Kärppien kohtaaminen ei ole sitä, mitä lääkäri tähän kohtaan määräsi. Iiro TarkkiAdam MasuhrJuha-Pekka Haataja ja Joonas Komulainen ovat kuitenkin Kärppien ryhmästä sivussa, joten vedot jäävät lyömättä. HPK on puolestaan jättänyt Jesse Saarisen kokoonpanonsa ulkopuolelle.

Pelicans 2,15, tasapeli 4,05, Ilves 2,85

Pelicans voitti viime viikolla kaksi peräkkäistä ottelua, mutta kolmas peli tulikuumaa Kärppiä vastaan oli odotetusti liikaa. Peli on ollut ailahtelevaa koko kauden ja poissaololistakin on yhä pitkä, joten valtavaa luottamusta Pelicans ei herätä. Ilves hävisi keskiviikkona JYPille, mutta on muuten ihan kelvollisessa iskussa etenkin materiaaliinsa nähden. Ilves nousee vedoissa houkuttelevammaksi vaihtoehdoksi, mutta tasapelillä suojaaminen ei ole pahitteeksi. Vieraiden jatkoajan ja rangaistuslaukaukset sisältävä kerroin on 2,12.

Sport 3,00, tasapeli 3,85, KalPa 2,12

Sport yllätti viime viikolla JYPin vieraissa, mutta tulossivulla näkyy edelleen enimmäkseen punaista viimeisten otteluiden kohdalla. Vaasalaiset taistelevat pisteistä joka ilta, mutta totuus on, että sen materiaalilla voitot ovat poikkeustapauksia. KalPa puolestaan kärsii edelleen loukkaantumisista. Kotonaan se on menestynyt, vieraissa taas on tökkinyt viime aikoina. Kuten sanottua, Sportista tuskin on säännöllisesti voittavaksi joukkueeksi, mutta tällaisissa otteluissa sillä on mahdollisuuksia. Hieman useammin kuin kerran kolmesta Sport tämän pelin vie, joten kotikerroin kelpaa kokeiluun.

Tappara 2,15, tasapeli 3,85, SaiPa 2,95

Tapparan nousu näyttää sittenkin jääneen lyhytaikaiseksi. Kolmesta edellisestä ottelusta on käteen jäänyt vain yksi piste, eikä pelaamisen taso vakuuta ainakaan tasaisesti. Liigan selkeimmän ykkösmaalivahdin Juha Metsolan poissaolo ei auta asiaa. SaiPa on saanut hieman helpotusta maalinteko-ongelmaansa, ja uusi tulokas Chad Raukin iski kaksi ensimmäistä osumaansa Bluesin verkkoon. Kumpikaan joukkue ei näillä kertoimilla vakuuta, ja kun kertoimissa on haisteltu oletettavaa vähämaalisuuttakin, ei pelattavaa oikein löydy.

Ässät 2,25, tasapeli 3,90, JYP 2,75

Porissa on odotettavissa vauhdikas kohtaaminen, sillä kumpikaan joukkue ei turhia peruuttele. Ässät on jäänyt kokonaan pisteittä vain kerran viimeisen reilun kuukauden aikana. Samalla JYPin paras ote on hieman irronnut, sillä viidestä edellisestä pelistään joukkue on voittanut vain kaksi. Ässien ottelut päättyvät lähes järjestään maalin erolla, joten loogisia vaihtoehtoja ovat yhden maalin voitot kumpaankin suuntaan sekä tasapeli. Maaleilla tuskin juhlitaan, vaikka luvassa voi muuten olla vauhdikas tapahtuma.

Lyö vetoa Liigasta täällä!