Liiga: Tappara jälleen tehokkaana


Viime viikon liigavedot saivat mukavan päätöksen perjantaina, kun molemmat vihjeet osuivat. Lukko ja Sport takoivat varsinaisella peliajalla tarvittavat yli 5,5 maalia (2,50) ja TPS voitti Ilveksen vieraskentällä jatkoajalla (3,10).

Sarjaa on jäljellä enää kahdeksan kierrosta. Tiistaina pelataan täydet seitsemän ottelua. Kierros vaikuttaa ennakkoon hyvin haastavalta.

Tapparan maalivire kohdallaan

Ässät katkaisi kuuden ottelun tappioputkensa voittamalla lauantaina kotikentällään HIFK:n. Ässät pystyi pitkästä aikaa pelaamaan 60-minuuttisen varsin ehjästi, joskin rehellisyyden nimissä IFK:kin oli vaisu ja sekava ryhmä.

Vireensä löytänyt Tappara on patapaidoille eri tason haaste. Tamperelaiset ovat ottaneet pisteitä kuudesta edellisestä ottelusta, eikä joukkue ole tämän jakson aikana tehnyt kertaakaan vähempää kuin kolme maalia yhdessä ottelussa. Materiaalia Tapparalla riittää, ja nyt joukkue tuntuu myös suorittavan potentiaalinsa edellyttämällä tasolla.

Tapparan ykkösketju on tulikuumana, ja alemmissakin ketjuissa riittää pelaajia, jotka pystyvät osallistumaan maalitalkoisiin. Ässien puolustus ei puolestaan ole vakuuttanut, vaikka lauantaina voitto tulikin.

Tappara on ottelussa selkeä suosikki (1,72), mutta huomio kääntyy maalimääriin. Tappara on niin tehokas, että Ässien puolustuksen rahkeet eivät välttämättä riitä estämään takaiskuja. Jos Ässät itse pystyy värkkäämään maalin tai pari, viiden osuman syntyminen on täysin mahdollista.

Yli 4,5 maalia, 1,95.

Blues jyrää edelleen?

Blues on saanut loistavaan aikaan hurjan vireen päälle. Se on hävinnyt vain yhden 11 edellisestä pelistään. Päävalmentaja Jyrki Aho näyttää saavan kaiken irti pelaajistaan. Ratkaisijarintamakin on leventynyt, eikä Kim Hirschovitsin harteillaan kantama kuorma ole enää kohtuuton.

HPK taas on päinvastaisessa tilanteessa. Tappiollisen jakson (vain yksi voitto kuudesta edellisestä) myötä pudotuspelipaikka on karannut jo kuuden pisteen päähän. Maalinteko on ollut Kerholle todella vaikeaa ja joukkueen yleisilme on tukkoinen.

Kotikentällään HPK on pieni suosikki. Blues on kuitenkin materiaaliltaan vahvempi ja vie ottelun noin 36-37 prosentin todennäköisyydellä. Vieraskerroin 2,70 on siis pelattavissa.

Blues voittaa, 2,70.

Lyö vetoa Liigasta täällä!