Liiga: Tapparalla edessä vaikea kotiottelu


Liigassa pelataan keskiviikkona kaksi ottelua. Molempiin on haisteltavissa pieniä yllätystuloksia. Etenkin sarjakärki Tapparalle keskiviikon kotiottelu on haastava.

Tappara-KalPa

Sarjakärki Tappara on pelannut erinomaisen kauden, kuten sarjataulukkokin kertoo. Järkevästi koottu ja peluutettu joukkue on jäänyt vain kolmessa ottelussa kokonaan pisteittä.

Keskiviikon ottelu osuu kuitenkin kirvesrintojen kannalta huonoon saumaan. Maajoukkuetauko ei todellakaan mennyt kaikilta joukkueen pelaajilta levon merkeissä. Tapparan pelaajista kuusi oli eri maajoukkueiden mukana pelaamassa kolme ottelua neljän päivän sisällä. Heistä viisi on keskiviikkona kokoonpanossa.

Tässäkin on jo riittävästi haastetta, mutta vaikeudet eivät lopu tähän. Eilen Tappara pelasi CHL:ää Luleån vieraana. 0-5-tappioon päättynyt ottelu alkoi Suomen aikaa kello 20. KalPa-ottelu alkaa vain noin 20 tuntia Luleå-ottelun päättymisestä, ja jossain välissä on pitänyt matkustaa Pohjois-Ruotsista Tampereelle. Väsymys ei voi olla vaikuttamatta.

Entä KalPa? Alla kuusi peräkkäistä voittoa, tauolla vain kaksi pelaajaa maajoukkueiden mukana. Kaukaloon palaaminen tauon jälkeen ei sekään ole aina kaikkein helpointa, mutta ainakin KalPa on joukkueista huomattavasti virkeämpi. Kaiken lisäksi Jaakko RissanenJoonas Lyytinen ja Jonne Tammela palaavat kuopiolaisten kokoonpanoon.

Kaiken lisäksi KalPa on päästänyt Liigassa ylivoimaisesti vähiten maaleja. Se ei ole hyvä uutinen Tapparalle, joka on neljässä viime pelissään tehnyt vain kolme maalia. KalPa ei toki itsekään juuri maaleja tee, mutta hyvä puolustaminen antaa joka ilta mahdollisuuden voittoon. Tappara ei todellakaan pääse otteluun terävimmillään, joten KalPalla on kelpo mahdollisuudet kaunistella pistemääräänsä sarjatalukossa.

KooKoo-JYP

Illan toisen ottelun tapahtumia on hyvin vaikea ennakoida. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on kolme pistettä, joten joukkueiden alkukaudet ovat olleet keskenään hyvin samankaltaisia.

Etenkin kummankin joukkueen lokakuu oli raskas. KooKoo voitti lokakuussa vain neljä ottelua ja kärsi kertaalleen viisi peräkkäistä tappiotakin. JYP napsi kuukauden aikana kuusi voittoa, mutta ote karkasi pahasti kuun loppupuolella. Viidestä ennen taukoa pelaamastaan ottelusta JYP voitti vain yhden.

Kummankin joukkueen menoa jarruttivat ennen taukoa loukkaantumiset. KooKoo saa takaisin riveihinsä Anthony Guttigin ja Oscar Eklundin, joista etenkin jälkimmäisen paluu tulee tarpeeseen. JYP saa kuitenkin sairastuvalta vielä enemmän apuja, sillä Mikko LuomaAnssi LöfmanMiika Lahti ja Topi Nättinen ovat jälleen käytettävissä. Toisaalta Valtteri Kemiläinen ja Mathias Tjärnqvist ovat puolestaan sivussa, ja muutama muukin poissaolo tuntuu edelleen.

JYP on paperilla joukkueista vahvempi, mutta kuten sarjataulukko osoittaa, kentällä ei ole ollut yhtä suuri. Kertoimissa KooKoo on arvioitu altavastaajaksi. Kouvolalaisilla on kuitenkin kotikentällään hyvät voittomahdollisuudet odotettua vaisummin pelannutta JYPiä vastaan.