Liiga: Tapparan tuska jatkuu Ässien vieraana


Blues 1,98, tasapeli 4,05, TPS 3,20

Vaisun alkukauden pelannut Blues on noussut jo pudotuspelisijojen tuntumaan. Maalivahtitilanne on selkiytynyt Eetu Laurikaisen esiinnousun myötä. Etenkin kotonaan Blues on ollut vahva (yhdestä viime kotipelistä vain yksi tappio). TPS voitti perjantaina Tapparan, mutta hyvän avauserän jälkeen peli oli kaukana kauniista. Tappamisen meininkiä otteissa ei ole, ja pelin sisällä tökkii moni asia viisikon etäisyyksistä lähtien. Kapealla materiaalilla pelannut TPS saa mukaansa nuorten MM-kisoista palanneen Mikko Rantasen, mutta hän ei voi vielä olla terävimmillään. Kotivoitto.

HIFK 2,00, tasapeli 4,05, Lukko 3,15

Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista. HIFK on pelannut viime viikkoina vahvasti, mutta esitys lauantain Blues-tappiossa oli pettymys. Kotihallissaan IFK:lla on varmasti näyttöhaluja kompuroinnin jälkeen. Joululoman pitkä lepo näyttää puolestaan tehneen Lukolle hyvää, sillä joulutauon jälkeen raumalaiset ovat pelanneet pirteästi. Kokonaan ilman pisteitä Lukko ei ole jäänyt sitten marraskuun. Voittajaa on vaikea veikata, mutta maalinteko maistuu molemmille sen verran hyvin, että yli 5,5 maalin kerroin 2,28 on kokeilun arvoinen.

Ilves 3,65, tasapeli 4,00, Kärpät 1,85

Ilveksen vaikein jakso näyttää olevan takana, sillä joulutauon jälkeen tamperelaiset ovat hävinneet vain Lukolle vieraissa. Nuorten MM-kisoissa olleet Aleksi MäkeläRoope Hintz ja Aleksi Mustonen ovat vielä sivussa, mutta heidän poissaolonsa merkitystä on liioiteltu muutenkin. Hintz ja Mustonen ovat toki sisäisen pistepörssin kärkipään miehiä, mutta Ilves on pistetehtailun suhteen varsin tasainen joukkue.

Tulikuuma Kärpät on kuitenkin tällä hetkellä selkeästi liigan paras joukkue. Se on kuuden ottelun voittoputkessa, ja tietyiltä yksilöiltä voi edelleenkin odottaa enemmän. Jossakin vaiheessa tappio toki tulee, mutta luottoa ei oikein riitä sen puolesta, että Ilves kellistäisi vierailijansa tänään, niin hyvin kuin kotijoukkue onkin pelannut.

KalPa 1,92, tasapeli 4,00, HPK 3,40

Kummankin tulokset ovat olleet heikkoja. KalPa on pelannut todella varamiehisenä. Päävalmentaja Pekka Virta myönsi lauantain Pelicans-tappion jälkeen, että Eero Kilpeläisen loukkaantumisen takia ykkösmaalivahdiksi noussut Samu Perhonen on liian kovassa paikassa. Nuorten MM-kisoista palannut Joonas Lyytinen tulee pakkoraossa heti kokoonpanoon.

HPK on kadottanut alkukauden erinomaisen otteensa. Lauantaina pikatahtia hankittu 3-0-johto Ilvestä vastaan karkasi käsistä. Maalinteko-ongelma on vaivannut, vaikka Ilves-ottelussa hanat hetkeksi aukesivatkin. Craig Schiran puuttuminen kokoonpanosta ei sekään auta hämeenlinnalaisten asiaa. KalPalla on hyvä mahdollisuus saada piristystä vaikeaan jaksoonsa. Kotivoitto.

SaiPa 1,53, tasapeli 4,60, Sport 5,20

Sport otti lauantaina ison päänahan, kun se kukisti liigan parhaisiin (koti)joukkueisiin kuuluvan JYPin vieraskentällä. Joukkue yritti leventää ratkaisijarintamaa ketjumuutoksilla, mikä tuotti jossain määrin hedelmää ainakin yhden ottelun verran.

SaiPa on tuskaillut jo hyvän tovin maalinteko-ongelman kanssa. Tänään debytoivan Chad Raun toivotaan tuovan tilanteeseen parannusta. Joukkueet tuntien ottelussa tulee olemaan kosolti vauhtia, maalit voivat sen sijaan olla joukkueiden viimeistelyn tasolla tiukassa. SaiPan kerroin on liian alhaalla, joten kaivetaan naftaliinista tuttu lypsylehmä ja lyödään Sportia tasoituksin.

Ässät 2,18, tasapeli 3,85, Tappara 2,90

Ässät on löytänyt tasaisuutta otteisiinsa. Viiden viime ottelun jaksolla se on jäänyt kokonaan pisteittä vain kerran. Ratkaisijarintama on kapea, mutta kun puolustus pelaa tiiviisti, Ässillä on mahdollisuus voittaa tasaisesti. Aleksi Saarelan paluun toivotaan helpottavan maalintekohuolia. Niko Ojamäki palannee myöhemmin tällä viikolla, Michael Ryan on yhä sivussa.

Tappara voitti kaksi ensimmäistä otteluaan joulun jälkeen, mutta perjantain TPS-ottelu oli takapakkia. Esitys oli huolimaton ja virheiden sävyttämä. Hyökkäyspään taidot Tapparalla riittävät, mutta virhealtis oman pään pelaaminen vie pohjaa hyökkäämiseltäkin. Tappara tarvitsisi kipeästi lisää voittoja, mutta Ässät on ollut kaikin puolin vakuuttavampi nippu.

Lyö vetoa Liigasta täällä!